ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Окт 23, 2018 5:43 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 3:38 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Ное 11, 2011 7:20 pm
Мнения: 11
Медицината на бъдещето – взаимодействие със силите на Живата природа

Д-р Светла Балтова

Под това мото от 12 до 15 юни вкл., 2008 г. в Пловдив се състоя медицински семинар с участието на двама чуждестранни лектори: д-р Клаус Вилде и Волфганг Финдайзен. Философските и медицински възгледи на двамата се основават върху антропософското учение на Рудолф Щайнер. Всеки от тях, тръгвайки от тази база, е развил свой оригинален подход и методи за лечение.
Волфганг Финдайзен е работил като валдорфски педагог, преподавател по въпросите на здравето, а впоследствие е разгърнал своя собствена практика като лечител. Изнася семинари в областта на медицината по цял свят. Бил е ученик на кипърския духовен учител и лечител Стилианос Атешлис, наречен Даскалос (1912–1997 г.) и на 12 юни вечерта разказа за живота и делото на този малко познат у нас духовен посветен. Благодарение на упражненията, дадени от Щайнер, които е съчетал с методите на Даскалос, В. Финдайзен е развил етерно ясновиждане, позволяващо му да наблюдава движението на етерните потоци в организма, местата на блокажите и да ги отстранява.
ОРГАННА ПСИХОЛОГИЯ


Волфганг Финдхайнзен
В първия ден на семинара В.Финдайзен говори върху органната психология, като разгледа взаимоотношенията в двойката бял дроб – черен дроб.
Кръвта е Азовият носител в човешкото тяло. Какво научава кръвта, минавайки през белия дроб? Ако си представим алвеолата – най-малкото разклонение на бронхиалното дърво, ще видим, че кръвоносните съдове я обливат отвън, така че става пренос на кислорода от кухината на алвеолата към капилярите, а в обратната посока – пренос на въглероден диоксид. Т.е. кръвта „наблюдава процеса отвън“. Кръвта се научава от белия дроб да наблюдава безпристрастно. А какво научава от черния дроб? Там положението е обратното – можем да оприличим черния дроб на сюнгер, чиито кухини са напоени с кръв. Там дори няма стени на кръвоносни съдове, за стени служат самите чернодробни клетки, между които кръвта тече, при което кръвта се учи да „съпреживява нещата“, да ги преживее „отвътре“. Така беше разгледана полярната двойка бял дроб – черен дроб, или разсъждение – съпреживяване. Лекторът се спря на съответствията на тeзи органи и в по-фините тела.
Волфганг Финдайзен нямаше възможност да разгледа другата двойка органи: сърце – бъбреци, но остана уговорката това да бъде сторено на следващия семинар другата година.
За сметка на това той поведе участниците в дълбинна медитация със светлина, имаща изцелително въздействие.
ТАЙНИТЕ НА РОСАТА


Д-р Клаус Вилде
Д-р Вилде е лекар с 45-годишна практика. Той определя „своята“ медицина като розенкройцерска. Тя се основава на дълбоко познаване на природата и изследване на нейните тайни. В последните години той изучава тайните на росата. Оказва се, че в малките капчици е скрита енергия, надвишаваща хиляди пъти тази на здравия човек.
Ако „дължината на здравето“ или енергията на човек в съвършено физическо здраве се измерва в 8000 бовис единици, една капчица роса съдържа 3,2 милиона такива единици. Росата е била позната като лечебно средство в българската традиция. Спомнете си за обичая в ранното утро, преди изрева, на Еньовден болните да се отърколват на поляна с роса, и за съвета на баба Ванга да ходим боси по росата. Необикновеното, което допринася за съхраняване на енергията на една капка роса, е самата й форма – тя е сфера. За разлика от дъждовните капки например, които са леко сплескани. Тук можем да си спомним, че сферата, както и кръгът като форми са прояви на Божествения свят.
Образуването на росата е мистичен процес, останал изцяло неразгадан до момента. Д-р Вилде твърди, че в образуването на росата взимат участие духовете на Волята – престолите.*
Те са духовете, управляващи часа. А д р Вилде е намерил, че съществуват 12 вида роса, съответстващи по своята вибрация на дванадесетте дневни часа, и 12 вида, съответстващи на дванадесетте нощни часа. Тази дванадесетичност той съотнася към дванадесетте зодиакални знака и органите, управлявани от тях. Така намира, че когато един орган е болен и съответно нормалната му вибрация е нарушена, той може да бъде повлиян от роса със съответната вибрация. Тъй като всеки орган трепти в определена честота и има свой тон, може да му се въздейства със съответния вид роса.
Ако към седемте основни тона на гамата прибавим и полутоновете, получаваме 12 тона. Така според закона на съответствието имаме: 12 тона, кореспондиращи с 12-те зодиакални знака и съответстващите им органи. Когато те се знаят, можем да намерим съответното звучене, което ще повлияе болния орган или част от тялото. Например горната част на главата, очите и носа се управляват от Овен, неговият тон е до. При смущения в зрението е добре да се пие роса, звучаща в този тон. Необходимо е и да се измери в каква октава трябва да се даде съответния тон. Замерванията са радиестезични.
Обикновено когато събираме роса, ние събираме заедно капките. Но всяка капчица си има своя единичен тон. За лечебни нужди д-р Вилде събира единични капки роса. Всяка една бива капвана в 10 мл. вода, която при този процес се трансформира в роса. Така количеството на росата може да се увеличава почти безкрайно.
СЪБИРАНЕ И ПРИГОТВЯНЕ НА РОСА

Вземете малка стъклена чинийка и стъклена водна чаша. Намерете място, където росата е по-обилна. Прокарайте гърба на чинийката върху тревата или растенията и след това я наведете вертикално над чашата, така че росата да се стича (да капе) в нея. Направете това неколкократно, докато съберете колкото ви се струва необходимо. От събраната роса накапвате 10 капки във вода и тя приема вибрацията на росата. С 10 капки можете да превърнете до един литър вода в роса. Тази вода, превърната в роса, може да се използва след това за всякакви нужди – да се пие, да се правят бани с нея, да се готви с нея.

Има обаче още един компонент в лечебното въздействие, който д-р Вилде нарича Силата на Христос от бъдещето (може би можем да го преведем като Идващия Христос). Независимо дали лекуваме с роса или с друго природно средство, можем да очакваме ефект, само ако се обърнем към Идващия Христос и Го призовем. Той е в състояние да трансформира отслабените, разстроени етерни сили в човека и природата, които обуславят здравето. Не само това; и в лекцията си, и по време на семинара д р Вилде неколкократно подчерта, че според неговите прозрения Той–Христос, Който идва – чака човечеството да Го призове, да се обърне към Него, да пожелае Неговото идване. В противен случай ... Той няма да дойде...
Тук трябва да бъде подчертана ролята на човека като съработник на Христа и необходимостта все повече и повече хора да осъзнаят, че всеки на своето място, в своето обкръжение, колкото и скромно да е то, трябва да вижда себе си по този начин.
Необходимо е да се отбележи, че най-вълнуващото в този семинар беше тъкмо единството на практически методи и насоки и дълбоката духовност, пронизваща лекциите на водещите.
Участниците в семинара имаха възможност експериментално да изпитат върху себе си здравеносното действие на росата. Всеки човек има своя основен тон, своята вибрация. Д-р Вилде измери основния тон на всеки от участниците, така че всеки можа да си вземе шишенце роса със своята честота, заредено и със силата на Идващия Христос. Нещо, което да му послужи при нужда от защита и тонизиране.
На третия ден бяха представени някои щрихи от принципите и методите, отнасящи се до здравето и лекуването, дадени от Учителя. Д-р. Светла Балтова сподели своя опит в прилагането на някои от тях. Георги Стойчев изнесе беседа върху музиката като формативна сила в природата.
Хари Салман направи обобщение, в което подчерта необходимостта да се събират лекари и лечители с насоченост към природната и духовна медицина и да обменят опит.
Семинарът завърши за всеобща радост с концерт на струнния дует Теменужка и Георги Стойчеви, които със своите изпълнения потопиха участниците в мистичната музика на Учителя.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Дек 21, 2011 7:01 pm
Мнения: 144
Бях на въпросната лекция на двамата гости. Беше впечатляващо, но аз останах с впечатлението, че докторът е ясновидец, а не педагогът. Така свободно говореше за Христос и то неща, които явно са лична опитност, че после го попитах на какво се базират изследванията му за Христос, но той не ме разбра или не искаше да ме разбере, не знам, и отговори нещо друго.
Попитах после Хари Салман, дали знае за някой, който да е посветен според термините на Р.Щ., той каза - не! Жалко, оказа се, че всичко е в моите си ръце................. :) И сега стискам здраво, не се съмнявайте!

Аййй, обърках никовете..... :mrgreen:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 7:05 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Дек 21, 2011 7:01 pm
Мнения: 144
Как да бъде сигурен обаче човек, че това с росата е вярно?!?... Тя Балтова като типична дановиска вярва на всичко що има духовен или извънземен характер, обаче дали е вярно, не се знае. Иначе звучи красиво, безспорно! Дори съм по-склонен да го вярвам отколкото да го не вярвам ама все пак си остава едно "но"
Може би аз сам си виновен, защото не отидох на целия симинар на времето сметнах, че не ми е работа, а сега сажалявам. Бльон -


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни