ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Сря Юни 20, 2018 4:02 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Юли 17, 2013 11:00 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1790
Здравейте,

Доста неочаквано за мен, буквално в рамките на няколко часа преди няколко дни, в които беше нужно да си помисля първо, а в последствие нямах вече избор, се наложи да приема администраторските функции на този форум - нашето дете.

Искам да благодаря на Пепи за труда, който тя полагаше като администратор, а също така за цялата й дейност по форума.

Искам да благодаря на Козирог за системното му и вдъхновено участие във форума. Искам да му благодаря за цялата тази красота, която той ни поднесе през изкуството и през духовните си прозрения за процеси, на които ние днес сме свидетели, но реално повечето от нас не осъзнават. Искрено се надявам, че неговото "С Богом" е само неговата нова крачка към Духа, въплътен в материята. И всички ние ще продължим да бъдем заедно.

Искам да благодаря и на всички останали - на Зазоряване за преводаческия труд, който както стана ясно наистина не е лесен, и изисква огромна прецизност. Зазоряване е педантичен човек и съм сигурна, че все повече и повече ще работи над преводите си, разширявайки разбиранията си за истинската мисия на Антропософията.

Също искрено благодаря на Ванчо, който винаги умее да се намеси в точния момент, дори и с едно "Благодаря" и да импулсира човека. Благодаря и на другите, които системно или епизодично са се появявали в нашия форум...

И аз като един типичен Телец, с асцендент Лъв, имам много особено отношение към децата... такова "дете" е и нашият форум. Но точно тази "майчинска" роля е още нова и непозната за мен. Твърдя, че е много отговорна, защото за мен тя се свързва с истинско и душевно присъствие и включване в енергиите на форума - кога с любов и душа, кога по-строго... Така че, лично аз имам нужда в следващите седмици да преосмисля какво се случва, защо се случва, какво ни предстои тук, ще предстои ли изобщо... Последните дни се свързах с един човек, с голям опит в подобен настоящ форум, за да споделя и да попитам: "Дали ще се справя, как да постъпя"... Беше важно за мен да чуя окуражителните "Ще се справиш. Сама трябва да решиш как да постъпиш".

И така онова, което искам първо да направя е да дам глътка въздух на нашето дете, да го освободя от тези преплетени енергии, които текат тук в последно време. Така нещата ще узреят взаимно. Един лятно-есенен морски лагер няма да му се отрази зле. &D} С една дума - на 1 август смятам да го затворя. Той ще бъде отворен през октомври или повече няма да бъде отворен. Ако има материали, които искате да теглите, теглете. Материалите на Козирог продължават своя живот на фейсбукстраницата: "Изис-София, Антропософски път за здравословен живот", т.е. те достигат и ще достигат до много хора.

И сега най-важното - през октомври ние можем заедно да отпразнуваме третата годинка на нашето дете. Но пред мен стои въпросът - ще живее ли истински и ползотворно нашето дете?! Неминуемо този въпрос корелира и с въпроса: Възможен ли е неговият истинен и ползотворен живот не само за нашия тесен кръг, но и за Другите - в името на съществото на Антропософията, а не в името на поруганата и ариманизирана Антропософия на 20-ти век?!

Можем да обсъдим заедно тук въпросите ми, или на личния ми и-мейл: dorina69@abv.bg

Още веднъж - благодаря на всички!
Сърдечни поздрави!

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 8:30 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1225
Нямах намерение да афиширам случилото се, но след това обръщение се чувствам длъжна да отговоря.

Приятели,
от няколко месеца обмислям оттеглянето си от администрирането на форума. С новия администратор Дорина говорихме още тогава за това и тя изяви желание да поеме форума. Само че й беше нужно време технически да навлезе в управлението на форума.

Да поясня, - не съм насилвала никого да поеме администрирането, всъщност имаше опция да се получи и отказ, - затова смятам, че приемането администрирането на форума е напълно осъзнато свободно решение.

Решението ми да се оттегля не е заради умора, в никакъв случай. Причината за това е, че форума започна да се наглася само според това, как ще е добре за един единствен човек. От мен бе поискано да затворя форума за известно време, - само заради това, че щяло да се отрази добре на козирог. Всъщност, така или иначе форума ще бъде затворен. Ако аз бях администратора – първо бих попитала форумчаните дали форума да бъде затворен или не, бих се съобразила с тяхното мнение и чак тогава бих предприела някакво действие, но вече нямам думата. Този форум е за всички, които го посещават, а не за един единствен човек.

И така, причините за оттеглянето ми са много по-дълбоки. Реших повече да не се противопоставям на вътрешната душевна съпротива, която чувствам в себе си срещу това, което се случва. Не мога да нося повече отговорност, за обвиненията спрямо Рудолф Щайнер, които се пишат тук, нека я носят хората, които го правят. Защото тази отговорност не е само тук, пред хората, а е и пред духовния свят.

Форума беше замислен да бъде място, където преди всичко, да могат да се ползват свободно преведените и непреведени трудове на Редолф Щайнер. Форумът трябваше да бъде място, където да могат да се посочват грешките, които се допускат в АО, място за диалог как това може превъзмогне, как може да се промени, какво може да се направи в положителна посока, да се даде гласност на факти, които по една или друга причина не се знаят.

До известна степен форумът изпълни задачата си – и то най-вече от към трудовете на Рудолф Щайнер. Познавам хора, които редовно следят форума и са благодарни за всяка една новопреведена лекция на Щайнер. Аз също им благодаря и се радвам, че можахме да бъдем полезни.

Също искам да благодаря на всички, които се регистрираха във форума, на всички, които тихичко го посещаваха и черпеха от от него, и на всички, които активно участваха в живота на форума.

^.>

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 10:04 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1790
Отговорите в черен курсив са на "новия" администратор! `rq`

Pepi написа:
Нямах намерение да афиширам случилото се, но след това обръщение се чувствам длъжна да отговоря.

Отново говорим на различни езици, Пепи! Изявлението ми не е "афиширане на случилото се" , а е абсолютно адекватна реакция, честна и директна.

Приятели,
/кой имаш предвид точно с това обръщение???!!!/
от няколко месеца обмислям оттеглянето си от администрирането на форума. С новия администратор Дорина говорихме още тогава за това и тя изяви желание да поеме форума.

Пепи, идеята беше да се разширява този форум, а не да се сменя администратора, затова и ме посъветва да създам безплатен форум и да видя какво се случва на техническо ниво. Нека не изопачаваме нещата, моля. Единственото, което поисках е да се върна като модератор тук.
Само че й беше нужно време технически да навлезе в управлението на форума.

Да поясня, - не съм насилвала никого да поеме администрирането, всъщност имаше опция да се получи и отказ, - затова смятам, че приемането администрирането на форума е напълно осъзнато свободно решение.

Точно така - имаше опция и отказ - но нима е нужно някой да се грижи насила за детето, което сам създаде?! Насила не може да си майка на нещо, което сама си сътворила. А това "насила" е факт отдавна. Как трябваше да постъпя - нима трябваше да го оставя в ръцете на "майка", която от месеци замисля да го изостави - та ти сама го твърдиш всъщност!!!

Решението ми да се оттегля не е заради умора, в никакъв случай. Причината за това е, че форума започна да се наглася само според това, как ще е добре за един единствен човек. От мен бе поискано да затворя форума за известно време, - само заради това, че щяло да се отрази добре на козирог.

Да, но думата "добре" не е точна, а "важно и полезно". Мисля, че точно този човек каза истини тук, които столетия напред няма ни да чуете, ни да помиришете. В пъти ценността на личността му за мен е много по-важна, отколкото всичките цитати и преводи на Щ. взети заедно. Жалко, че наистина не можете да прозрете това, както и да прозрете смисъла, че точно тук той направи своите изследвания. Човек е нужно да бъде много сетивен за това, което се случва тук и да знае, кога един човек обвързва съзнателно и крайно кармата си с А. дори и на това ниво тук. Да, смятам, че е важно точно тук на Духовния свят да се даде пауза, съвсем съзнателна, съвсем целенасочена, за да се наместят пластовете и тук, и горе. Но съм сигурна, Пепи, че ти трудно ще разбереш думите ми, няма как да стане просто.

Всъщност, така или иначе форума ще бъде затворен. Ако аз бях администратора – първо бих попитала форумчаните дали форума да бъде затворен или не, бих се съобразила с тяхното мнение и чак тогава бих предприела някакво действие, но вече нямам думата. Този форум е за всички, които го посещават, а не за един единствен човек.

Аз знам, че форумчаните, които трябва да ме разберат, ще ме разберат.
Аз не само ги питам - искат ли, не искат ли този форум, аз им задавам два много, ама много по-дълбоки въпроса. Не обичам повърхностните неща. Те не само са попитани, ами са помолени за съдействие в името на истинното бъдеще на този форум. За съжаление, Пепи, ти и това не можеш да разбереш. Говорим на два различни езика.

И така, причините за оттеглянето ми са много по-дълбоки. Реших повече да не се противопоставям на вътрешната душевна съпротива, която чувствам в себе си срещу това, което се случва. Не мога да нося повече отговорност, за обвиненията спрямо Рудолф Щайнер, които се пишат тук, нека я носят хората, които го правят. Защото тази отговорност не е само тук, пред хората, а е и пред духовния свят.

Точно така, Пепи. Мисля е нужно много добре да се прозре големия трагизъм в живота на самия Рудолф Щайнер, да се осмисли какво се откри напоследък тук и да се разбере същността на този трагизъм, който реално е бил част и от миналата му инкарнация. За съжаление ти и това не разбираш, не знам дали наистина четеш в самия форум, щото ако четеш, няма да пишеш тези неща. Щайнер не е обвиняван, напротив онова, което е дошло при нас чрез А., която Щ. сваля на земята е неговото изкупление.


Форума беше замислен да бъде място, където преди всичко, да могат да се ползват свободно преведените и непреведени трудове на Редолф Щайнер. Форумът трябваше да бъде място, където да могат да се посочват грешките, които се допускат в АО, място за диалог как това може превъзмогне, как може да се промени, какво може да се направи в положителна посока, да се даде гласност на факти, които по една или друга причина не се знаят.

За какви "грешки" става дума, Пепи?! То цялата А. на 20-ти век всъщност е една голяма грешка, която така или иначе не е подкрепена нито от Духовния свят, нито от човеците.

До известна степен форумът изпълни задачата си – и то най-вече от към трудовете на Рудолф Щайнер. Познавам хора, които редовно следят форума и са благодарни за всяка една новопреведена лекция на Щайнер. Аз също им благодаря и се радвам, че можахме да бъдем полезни.

Да, Пепи, ти изпълни задачата си чрез форума, и лично аз съм ти много благодарна. Само че, мисля този форум надскочи "предназначението" си или по-скоро замисъла, който ти вкара в него като негов създател, което е естествено - "детето" расте и се развива. Това е и другата причина самият форум да се оттегли /символно казано/ за известно време, докато се види какво ще произтече от него самия, от неговите потребности. Нещата не винаги е нужно да зреят в самият форум, те могат да зреят и извън него.

Също искам да благодаря на всички, които се регистрираха във форума, на всички, които тихичко го посещаваха и черпеха от от него, и на всички, които активно участваха в живота на форума.

^.>


Мисля, полемиката не е нужна и всеки изясни позицията си.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 10:48 am 
Offline

Регистриран на: Нед Яну 08, 2012 6:45 pm
Мнения: 22
Според мен тоталното затваряне на форума ще бъде акт на абсолютна безсмислица :)
затова ако се оставят важните линкове, преводи и т.н. и се заключи, слагайки му се едно главно съобщение за влизащите, мисля, че ще е по-добре.
Сигурен съм, че има и други хора освен мен, които влизат чат пат и попрочитат.
пък нека се изтрият личните полемики и материалите съдържащи лаф-муабет.
Лично аз съм взел много от тук и съм благодарен за цялото чудно, присъстващо познание.
И силно се надявам занапред да не забравяме, че всъщност това нещо се крепи на Духовна Наука.
Ако оставим за миг Духа на миРа, и погледнем Науката можем да си спомним, че тя се занимава и интересува от истината. А истината не се интересува от нашето лично, мнение и мимолетни емоции.
Затова нека коет' си е тъй, да си остане тъй, без да се прибавя или отнема, а само да се надстроява.
Имаме ли необходите материали и умения за следващия зид? А покривът къде е?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 11:45 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1225
Дорина Василева написа:
Да, но думата "добре" не е точна, а "важно и полезно". Мисля, че точно този човек каза истини тук, които столетия напред няма ни да чуете, ни да помиришете. В пъти ценността на личността му за мен е много по-важна, отколкото всичките цитати и преводи на Щ. взети заедно.


Предвид тези думи, след като нямат значение лекциите на Щайнер, може би във форума трябва да останат само изследванията на козирог.
Дорина Василева написа:
За какви "грешки" става дума, Пепи?! То цялата А. на 20-ти век всъщност е една голяма грешка, която така или иначе не е подкрепена нито от Духовния свят, нито от човеците.

А след като цялата Антропософия е грешка, то и името на форума - "Приятели на Антропософията" става неподходящо.

Мда, доста реформи ще са нужни, надявам се - да е за добро.
~w!~

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 12:18 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1790
Черен курсив!

Pepi написа:
Дорина Василева написа:
Да, но думата "добре" не е точна, а "важно и полезно". Мисля, че точно този човек каза истини тук, които столетия напред няма ни да чуете, ни да помиришете. В пъти ценността на личността му за мен е много по-важна, отколкото всичките цитати и преводи на Щ. взети заедно.


Предвид тези думи, след като нямат значение лекциите на Щайнер, може би във форума трябва да останат само изследванията на козирог.

Някъде в цитираните и подчертани с червено от мен думи да си прочела подобно изказване... Пепи, някак странно започваш да звучиш като друг човек от форума, търсиш под вола теле и другото нещо - така си се центрирала в нещото си, че по-далеко от него не виждаш.

Мисля, че след като веднъж си взела своето решение, подобни реплики, които даже не са и предложения, ами звучат твърде преднамерено заядливо, някак наистина не са редни. И напоследък забелязвам, че умишлено или несъзнателно, но подминаваш главна буква на имена, странно е това, като вземе да се повтаря често.

Мисля, че не си наясно какво правиш, но аз ще ти поясня: с това прехвърляне на администраторските функции се оттърваваш от отговорност, която е непосилна за теб и знаеш ли защо - щото с извинение осирането на цялото ви антропо-българско движение е един факт през последните 20-ет години - с малки изключения и пробляскващи пламъчета. Ето това е истината.

Дорина Василева написа:
За какви "грешки" става дума, Пепи?! То цялата А. на 20-ти век всъщност е една голяма грешка, която така или иначе не е подкрепена нито от Духовния свят, нито от човеците.

А след като цялата Антропософия е грешка, то и името на форума - "Приятели на Антропософията" става неподходящо.

Мда, доста реформи ще са нужни, надявам се - да е за добро.

Да, важно е да се знае за коя "Антропософия" става въпрос и това "приятелство" с коя Антропософия е. Ще се радвам ако повече хора могат да осъзнаят тази разлика. Външните реформи мен никак не ме вълнуват. Вълнуват ме дълбинните реформи.
~w!~

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 12:27 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1790
nosceteipsum написа:
Според мен тоталното затваряне на форума ще бъде акт на абсолютна безсмислица :)
затова ако се оставят важните линкове, преводи и т.н. и се заключи, слагайки му се едно главно съобщение за влизащите, мисля, че ще е по-добре.
Сигурен съм, че има и други хора освен мен, които влизат чат пат и попрочитат.
пък нека се изтрият личните полемики и материалите съдържащи лаф-муабет.
Лично аз съм взел много от тук и съм благодарен за цялото чудно, присъстващо познание.
И силно се надявам занапред да не забравяме, че всъщност това нещо се крепи на Духовна Наука.
Ако оставим за миг Духа на миРа, и погледнем Науката можем да си спомним, че тя се занимава и интересува от истината. А истината не се интересува от нашето лично, мнение и мимолетни емоции.
Затова нека коет' си е тъй, да си остане тъй, без да се прибавя или отнема, а само да се надстроява.
Имаме ли необходимите материали и умения за следващия зид? А покривът къде е?


Благодаря ти за обективното мнение, nosce.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 12:34 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1225
Жалко...,
поредната порция агресия, нападки и обиди
"Мисля, че не си наясно какво правиш..", "За съжаление ти и това не разбираш"...

Няма нужда да ми обясняваш собствените ми действия - нито едно взето от мен решение свързано с форума не е импулсивно или неосъзнато. Мога да нося отговорност за собствените си действия.

А относно по-горния ми пост няма нищо тенденциозно и заядливо, напротив - дори е леко шеговит... но вътрешната ти нагласа е такава, че те кара да приемаш думите ми в друга светлина.

За разлика от теб, няма намерение да те обиждам, нито да ти обяснявам какво не разбираш, защото си свободна да разбираш нещата по своя си начин, без значение дали е вярно или не.

И след като разбираш думите ми изкривено, няма смисъл да продължавам да пиша.

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 12:51 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1790
Както решиш. В момента е важно да се мисли конструктивно и напред. Форумът има нужда да стъпи съвсем осъзнато на миналото си, но не и да потъва в него.

Върни се на първия ми пост в тази тема, хубаво го прочети отново и виж има ли и най-малка форма на агресия, заядливост и каквито и други грехове, които ми приписваш към теб. Виж обаче какво съдържа вторият пост - твоят отговор. И всъщност кой носи и "провокира" тези мои "грехове".

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Юли 24, 2013 1:37 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1790
Ами как човек да не сподели какво му се случва последните няколко дни!!! `S`4`

Запознах се твърде изненадващо `9l~ на лятно хомеопатично училище насред Пирин с наш съфорумец, дето от години сме писали в антропософски форуми и винаги тъй някак прекрасно са преливали мненията ни едно в друго! Изобщо не съм знаела, че учи Хомеопатия, нито пък, че ще го срещна!!!

Как да не е благодарен човек на Духа за подобни срещи! -%D Дълбок поклон! Толкова съм щастлива от тях, защото знам, че по някакви неведоми пътища хора, които се познаваме от години, все повече и повече се срещаме, събираме и центрираме. Това е един интензивен процес особено последните 2 години. `&`4`

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни