ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Пон Фев 18, 2019 11:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Фев 08, 2013 11:14 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Пепи, не виждам с какво съм те обидил вчера! Аз обичам да се шегувам, с всички средства.

Признавам обаче, че използвам груб език в този случай, както и че използвам такъв напоследък. Той обаче не е случаен. Заради него си в пълното право да се обиждаш, а не заради друго. Мисля, че по-скоро това води до твоята гневна реакция, а 'любовният' постинг просто прелива чашата. От известно време аз наистина се държа провокативно, защото ми е трудно да пиша по теми и въпроси, по които няма никаква реакция, специално от твоя страна. Затова взех да се бъзикам и преекспонирах въпроса с члена на Венера, за да накарам аудиторията да подскокне малко и да 'отметне юргана'. И ти специално го стори и дори се засегна на това, казвайки че липсатата ти на отговори, се дължала на това, че си си четяла тихо и не си искала да се намесваш с нескопосани коментари. Мисля това бяха точните ти думи! Да, Пепи, добре, обаче на мен, както и на всеки човек, ми трябва ответна реакция на въпросите, които развивам. Нали това е форум, което означава обмен на нещо. А ти си негов домакин. Защото аз развивам цели въпроси, за които искам да знам, дали са интересни на хората, а не просто качвам неангажираща информация и преводи в сайта. Когато напиша нещо по моя си начин, знаеш какъв е, аз чакам реакция, която да ми даде повод да продължа по-нататък! Иначе как да продължа? Ако няма такава, разбирам, че темата или въпросът, който засягам, не интересува аудиторията и тя го подминава с безразличие. Тогава трябва да спра, иначе ще съм луд или ще употребя насилие спрямо четящите. Дорина с право на няколко пъти ми се е подигравала, че си пиша сам!... Ми права е жената, макар и не напълно.

Обаче аз се изморих от безразличието и липсата на реакция! Те не ме стимулират. Добре, че е Ванката напоследък, та да ме побутва. Особено след като съм писал и публикувал теми по толкова важни въпроси - поне за мен - като този за наличието на образа на Бог Отец върху земния релеф, на Ариман върху същия релеф и каквоооооо ли не още НОВИ неща. И когато накрая започнах да пиша по въпроса за неПришествието на Христос и той ОТНОВО не предизвика реакция....................това преля моята чаша! Ако и този въпрос се приема с безразличие - както поне изглежда! - тогава значи всичко е загубено! И то наистина изглежда загубено! Да липсва интерес дори и по въпроса с трагедията на Христос!? А тя засяга не само хората, а и Самият Него!? Защото ако съм прав, а май съм, тогава Христос е 'убит' отново, но този път не е възкръснал. Защото човекът трябваше да го възкреси, не някой друг!!! Той обаче явно спи.. Тогава от яд ви провокирах и вие 'отметнахте юрганите'.

Пепи, виж, аз не съм умрял да участвам в този форум. Не съм умрял да си пиша сам. Не съм умрял да бъда засипван с безразличие, дори присмех на моменти. Имам чувството, че има няколко човека, на които им е интересно какво се случва тук, което ме стимулираше да пиша. Моето писане обаче не е самоцел! Така че ако ти не участваш, аз също няма да участвам. Но не обичам да ме притискат и да ми казват какво да правя, да трия и да се извинявам с императивен тон! Съжалявам! Аз много добре знам как се държа, много добре знам, че преминавам всякакви бариери. И нарочно го правя. Аз съм изговарял тук много по-лоши думи, но ти не вадеше Правила, а сега взе да го правиш! Напротив, смятам, че поведението ми е напълно адекватно. Ние не сме деца, та да се поучаваме едни други и да се оплакваме на детската учителка едни от други! Щом не ме харесваш и считаш, че съм вреден и преча на форума и с нищо не допринасям за неговото развитие, тогава имаш средствата да ме отстраниш каквито има всеки модератор. Първичният е този, който изложих току-що - безразличието към свещени въпроси и прилагането на техниката на щрауса, които ме огорчават меко казано.

Също държа да отбележа, че поведението ми е съобразено с факта, че този форум не се чете от широката общественост и няма опасност никой в него да бъде изложен в широки мащаби! Също и Дорина няма как да бъде изложена чак толкова пред няколкото човека, които четат тук. Мнозина я познават. Както и мен. Също не мисля, че А може да бъде изложена по какъвто и да било начин, да не говорим, че А не би трябвало да се срамува точно от мен ................

Също искам да ти кажа, че аз дълго време участвах в форума ти само заради тебе, а именно за да те подкрепя след като Дорина на практика го осакати като го напусна миналата година и на практика унищожи всички теми, по които бе писано. Същото направи още два пъти, ако си спомняш. Аз нямах никакъв интерес да пиша по онова време и останах само от състрадание към теб. Първоначално не исках да се ангажирам с форума и едва по-късно, когато развих темата за Стареца и Дракона и тя бе публикувана в него, реално се свързах. По-нататък събитията се развиха лавинообразно, за което трябва да благодаря на теб и на всички други участници, без които нещата които излязаха на бял свят, нямаше да се случат! Но.....това може да спре. То дори беше спряло, защото само заради липсата на реакции на моите постинги, аз спрях да пиша и напуснах форума за един месец след Коледа. Нима не забеляза? И ти ме върна с един имейл, ако си спомняш?!....


Виждаш ли, Пепи, колко дълго, пространно и топло ти отговарям? А ти с няколко дори несвързани едно с друго изречения - джас-прас раздаваш правосъдие, даваш ултиматоми, кориш и заплашваш! Дори оценка си ми дала като тази:

Жалко, защото имаш интересни разсъждения, но явно не можеш да обуздаеш това, което говори в теб ~!`1`


По повод на това изречение, както и на намека ти в един от предните ти постинги, че съм зомбиран, т.е. обсебен, бих казал следното. Изцяло съм съгласен с теб, Пепи! Защото е истина, че разсъждавам. Но аз не само умея да разсъждавам, и друго умея да правя. Умея да се прониквам. И от това проникване произлезе всичко, което написах в последната една година. И съм много щастлив. Не за себе си, защото аз съм мъртвец. За друг съм щастлив, дори за Други! Ти наричаш това зомбиране.... Нека така да е! От Кой или Какво нека всеки сам прецени!

http://www.youtube.com/watch?v=m-QM7Hz67AE


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2013 12:02 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Дано никой не оцапа казаното дотук, Пепи, с някой високопарен, сложно написан и морализиращ постинг! Искам обаче да завърша със следното. Вчера се получи един великолепен коментар от Ванката в края на вечерта, засягащ вероятните причини за предизвестеното (не)Пришествие на Христос в душите на хората на Земята през 20. век. Вероятно не е случайно, че поради възникналият афект, той не бе отбелязан от никой. Вероятно той така или иначе нямаше да бъде отбелязан!? Защото както личи по всичко, СЪПРОТИВАТА срещу Второто Пришествие на Христос е точно толкова голяма, колкото и срещу известието за Неговото (не)Пришествие. Но аз искам още веднъж да го спомена и да адмирирам дълбочината на разсъжденията на Ванката. И ще си позволя още само един коментар, за да не оставя този хубав въпрос да отмине в канализацията както много други. Наистина 'ариманотерапията' на Земята днес се явява една необходимост за хората и това е напълно в унисон с казаното от Щайнер, че "по странен парадокс именно чрез нашето вътрешно изживяване на силите на Злото ще бъде възможно за Христос да се появи отново, тъй както в миналото се появи чрез преживяването на смъртта." Това няма да бъде достатъчно по всяка вероятност, защото тази 'терапия' бих я сравнил с необходимото разболяване на човека от определена болест. Самото лекарство обаче е нещо различно и трябва да дойде от другаде. Хубаво е да има и лекарство, а не само 'болест'. Иначе хората ще оскотеят, ако бъдат оставени само на импулсите на задаващият се Ариман, който не могат да познаят въпреки опитите на Щайнер да ги образова. Защото той залага твърде много на телесните качества на човека, впива се в тях, самозабравя се и до пълно изчерпване следва само тях.

Това звучи ужасно, но..........каквото повикало, такова се обадило!

И накрая искам да съобщя, че тези дни у нас бе приет закон, даващ правото на частни училища и детски градини да получават държавна субсидия. Това по всяка вероятност е станало с помощта на нашия форумен приятел Псевдо, който има силата да насочи нещата в тази посока. Иначе е трудно да се обясни внезапното приемане на подобен закон в нашата закостеняла от векове в тази област държава. A 'великите' вафлдорфски специалистки така и нищо не разбраха. Лично аз съм удивен! Дори и да греша в предположението си, все пак комплиментът си струва. Така и Валдорфските институции, наред с всички останали у нас ще имат шанс да се развият подобаващо със силите, с които разполагат! Честито и чао от мен

http://www.mediapool.bg/%D0%B4%D0%B5%D0 ... 02623.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2013 8:16 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
Добро утро,
~w!~

Отново с няколко
kozirog написа:
несвързани едно с друго изречения
ще резюмирам написаното до сега по въпроса и забележи
kozirog написа:
НЕ подстрекавана
!

Успя за нула време да ми препишеш доста грехове – че те заплашвам, нападам, казвам ти как да се държиш, че си обсебен, че стигна чак до там да говориш за самоубийство и да ме караш да избирам, кой да пишел във форума ти или Дорина ….

Всеки регистриран във форума е добре дошъл и може да пише стига да спазва правилата, които ги има не само в този форум.

Очевадна е нетърпимостта между вас двамата, но това не е повод за обиди и подигравки в публичното пространство. Намерете друга арена за кармичното си уравновесяване. Надявам се, че както каза ти „ не сме деца” и добрия тон няма да бъде нарушен.

Нямам никакви лични претенции, а единствено да се спазват правилата.

Ще разчистя темата за конституцията на душата, видях, че си поизтрил някои неща, но има още - там където вменяваш неща, които не отговарят на истината... и както каза надявам се повече де не се "цапа" не само тази тема, но и всички други.

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2013 12:13 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Добро утро и от мен! ~w!~

Тъй като моето име продължава да бъде спрягано, съответно и личността ми, ще спомена само...

Няма да вземам кардинално отношение по нищо от написаното, по-скоро изиграното като майсторско театрално представление, където отново съм коментирана, иронизирана, наричана, оценявана... Навлиза и в личното ми пространство, коментирайки го... Само не знам да ръкопляскаме ли, да трием сълзи или да бършем сополи след тая хамелеонска постановка...

Въпросната личност нито веднъж не е била нагрубявана, оскърбявана, наричана от мен. Ако по време на дадена дискусия съм изказала мнение по негови думи, то в тях никога не е имало някакъв оскърбителен или подигравателен подтекст, както и пряк текст.

Лично аз нямам непоносимост към него от лично естество по никакъв начин, не чувствам никакво напрежение в себе си към него. Човек като човек. Дори ми беше за пример и му се възхищавах за антропософските му проникновения. Виждайки обаче как ескалират нещата от негова страна през тази една година, откакто тече това нападателно отношение, съм опитвала да изясня нещата, без успех. Добрата воля е идвала от мен с огромна изненада, недоумение и в крайна сметка тъга - какво се случва и защо се случва всъщност, въпреки че, проблем има той с мен и по-скоро със себе си и с факта че е възможно изобщо някой авторитетно да има мнение, и не дай си Боже то да не съвпада с Неговото.

Да, наистина форумът си има правила и благодаря на Пепи, че го напомня постоянно. Досега лично аз съм нямала никакви проблеми с тези правила, в крайна сметка то е и до въпрос на вътрешно развитие, с Антропософия се занимаваме все пак?!

Тук един интересен цитат от Щайнер за всички по въпроса за антипатията в човешките отношения!
http://www.anthrobg.net/viewtopic.php?f=127&t=1200

Хубав и спорен ден от мен! ^.>

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2013 11:41 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Пепи, никакви неща не съм поизтрил, бъркаш. Може би тези неща вече не ти се струват толкова страшни, колкото преди дни, затова така мислиш?! И те наистина не са страшни, нито срамни. Аз не съм по триенето, а по създаването! Създаване чрез най-висшите, премерени полети на мислите сърцати, които духът може да докосне от другата страна! Но мога да летя еднакво добре както нагоре към 'висините', така и надолу към дълбините и техните обитатели, които донякъде познавам. Оттук идват някои странности в поведението ми към някои хора, а и въобще! Но нека всеки реши накъде да гледа..... Слизането 'надолу', което не е приятно в интерес на истината, но щом се налага и на мен се е паднало, го правя, аз използвам за засилка нагоре.

С това, което казваш в последния си постинг, не ме стимулираш да продължа да пиша в 'твоя' форум. Нека бъде твой, щом искаш, нищо че по-голямата част от написаното в него, в това число и стоящото на заглавната му страница, е .... мое. Можеш ли да ме стимулираш по някакъв начин да пиша и по-нататък!? Има ли то някаква реална стойност за тебе - тук ако иска и някой друг може да се включи - защото не искам думите ми да продължават да се разлитат в пространството без отклик. За мен това е важно, защото ти ме накара да се чувствам като натрапник и бандит. Нищо лошо не искам да кажа. Просто така се получи. Но аз наистина не искам да се натискам на никого с каквото и да било. Да, обичам да съм в контакт с когото трябва, но.......щом това не става и не си пасваме, тогава предпочитам да не преча!

Ще се радвам да ме стимулираш и насърчиш истински по някакъв начин, за да остана във форума за по-нататък! Аз бих желал.

Иначе знай, че нямам нищо лично против тебе! Нищо! Нашите различия са идеологическа основа, както става все по-ясно напоследък. Затова си позволявам да излагам този проблем публично, иначе мога да ти се обадя по мейла както винаги и да се разберем частно. В нашият конфликт , а той е конфликт наистина, са залегнали отношенията между платоници и аристотелици.

Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 12:16 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Козирог, това не е "ничий" форум, това е форум за Антропософия. Това, че един човек се е нагърбил да извършва административната част всеки ден и да влага време тук, не го прави негова собственост. И не е коректно да й се вменява каквато й да е била вина. Дотук никъде не прочетох, че някой някого гони. Напротив! Всъщност досега ти гонеше мене, така и не разбрах в качеството си на какъв обаче го правеше и изобщо какви бяха аргументите ти?! q#^

Самият факт, че е форум за Антропософия би трябвало дори да прави тези Правила за нормална комуникация ненужни. Но явно не сме израснали още дотам, че да се справяме и без тях.

Също така никъде не прочетох, че изследванията ти не представляват интерес тук. Представляват! Ти искаш интерес, въпроси, реакция... Обикновено ги искаш с по едно изречение, повечето изречения те дразнят! `9l~ Не мисля, че това е възможно да се случи тук обаче, така както вероятно ти се иска - ти просто вървиш с големи крачки напред и е нужно време дори и за шепата хора тук. За твоите изследвания има и други възможности, за да имаш повече хора, които да те четат освен тук.

Това да си тук и да продължиш работата си по този единствен в БГ форум /защото това е работа, ти не си случаен човек и си се свързал вече силно с това пространство/ зависи само и единствено от теб самия, не от Пепи или от който и да било друг.

^.>

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 1:55 am 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 02, 2012 1:07 am
Мнения: 89
Здравейте!Аз не съм много на вътре в антропософията но за няколкото години занимания,тя започна да ме променя по определен начин.Ще споделя виждането си по въпроса.В много от лекциите си Щайнер говори за нещата,които антропософията трябва да свърши през 20 век за да продължи еволюцията по правилен начин.Много от нещата,които са важни,включително и инкарнацията на платониците не се случват.Бърз поглед в околното пространство на света,хората и живота,който живеем,говори съвсем друго нещо.Какво говори?Ми хората,които аз познавам въобще не са заинтересовани от нищо свързано с дух,с Бог или антропософия,социалният живот е определено много далеч от тричленен,колкото и да ми е мъчно,а мен ми е мъчно.Външните прояви и инициативи са хубаво нещо и необходимо до степен в която може да привлича нови хора.Но мисля,че сега антропософията в епохата на Михаил се превръща в лично посвещение,човек сам трябва да стане посветен чрез нея.Вярно,че трябва много усилия и преминаване през себе си по един много, понякога ужасен начин за душата,но тва е пътя според мен.И Козирог има нужда от теб,пламъка трябва да гори дори и димът понякога да задушава.С много добри чувства,към всички.Лека нощ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 8:44 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Ванка, това за платониците дето си го написал твое съждение, опит ли е, или вече си облъчен?! `9l~ Тъй познато ми звучи?! Ванка, АЗ СЪМ ПЛАТОНИК! Недей тъй да казваш, че ме няма, и не съм се инкарнирала, тука съм си, има ме, инкарнирана съм! И скоро ще ти разкажа и за други такива като мен. Ама сме малко по тая земя и затова не ни намираш лесно, а и да се срещнем платоник с платоник почваме да се дърлим и докато се разберем, тя инкарнацията ни минала и трябва да чакаме следващата! %<% Това вече е карма на антропософията - дърленето, а не че ни няма!!! И не че дърленето е само между аристотелици и платоници... Те тия първите са завзели всичко, ама по-лошо е това че дори и малкото платоници не могат да се обединят, трудна работа, щото дърленето се оказва и индивидуална карма... `k@2` Виж самото дърлене е предречено!

Така че, Ванка, познаваш вече един платоник, и един да познаваш, е достатъчно да не ти е вече тъй мъчно! &j_^

Хубава неделя на всички и гледайте малко по-розово, бре! Това нямало, онова нямало, някой щял да си ходи, друг пък не дошъл... Всички сме си тука, по местата, готови за старт............. &__^

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 10:47 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
kozirog написа:
С това, което казваш в последния си постинг, не ме стимулираш да продължа да пиша в 'твоя' форум. Нека бъде твой, щом искаш, нищо че по-голямата част от написаното в него, в това число и стоящото на заглавната му страница, е .... мое. Можеш ли да ме стимулираш по някакъв начин да пиша и по-нататък!
Поздрави


За добро утро, какво виждам? Поредната порция.....

Козирог, какво се случва? Не беше ли ти който говореше за творене от нищото?
Сега за външни стимули говориш....как така?
Или всичко, което казваш и пишеш са само думи, а не изживяна опитност?

По въпросите за това че бъркам, че форума е мой, нищо че първите теми били твои....да коментирам или е по-разумно да премълча?
Предпочитам втория вариант, защото при първия нещата ще загрубеят.

По въпроса за писането вече ти отговорих - всеки регистриран, стига да има какво да сподели и да спазва правилата е добре дошъл.

^.>

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спам!
Непрочетено мнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 11:50 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
vancho111 написа:
Здравейте!Аз не съм много на вътре в антропософията но за няколкото години занимания,тя започна да ме променя по определен начин.Ще споделя виждането си по въпроса.В много от лекциите си Щайнер говори за нещата,които антропософията трябва да свърши през 20 век за да продължи еволюцията по правилен начин.Много от нещата,които са важни,включително и инкарнацията на платониците не се случват.Бърз поглед в околното пространство на света,хората и живота,който живеем,говори съвсем друго нещо.Какво говори?Ми хората,които аз познавам въобще не са заинтересовани от нищо свързано с дух,с Бог или антропософия,социалният живот е определено много далеч от тричленен,колкото и да ми е мъчно,а мен ми е мъчно.Външните прояви и инициативи са хубаво нещо и необходимо до степен в която може да привлича нови хора.Но мисля,че сега антропософията в епохата на Михаил се превръща в лично посвещение,човек сам трябва да стане посветен чрез нея.Вярно,че трябва много усилия и преминаване през себе си по един много, понякога ужасен начин за душата,но тва е пътя според мен.И Козирог има нужда от теб,пламъка трябва да гори дори и димът понякога да задушава.С много добри чувства,към всички.Лека нощ.


Здравейте, да, Щайнер говори за много неща, които е трябвало да се свършат през 20 век, но той казва какво трябва да направят антропософите, (с тази дума имам предвид и хората, които активно се занимават с антропософия извън традиционното ВАО) и по-нататък и след 20 век, за да се случат определени събития.

Кой се бил въплътил, кой не бил, платоници, аристотелци, - не,не подценявам въпроса, но той е бил препъни камък от много години, и за съжаление, се използва за оправдание, за бягане от отговорност. Видите ли, платониците не били се въплътили и ...хайде да развяваме бялото знаме и спокойно можем да си правим каквото си искаме...

Да, навсякъде около нас хората са потопени в илюзията на материалния свят и само част от хората се интересуват от духовната страна на живота, а още по-малка част се занимават сериозно с изучаване на духовната наука. А от тази още по-малка част, единици ще имат шанс да стигнат до лично посвещение.

При един по-задълбочен прочит на Щайнер откриваме, че когато той е бил жив и е бил сърцето на Антропософията, изобщо не е ставало въпрос за привличане на хора в обществото. Напротив, той по всякакъв начин се е стремял да отблъсне хората, които са посещавали лекциите му само от любопитство. Дори веднъж, когато е трябвало да изнесе поредната си лекция и негов съратник бил поканил да присъстват много видни хора (надявам се, че си виждал снимките от конференциите по онова време), точно тогава, вместо да се възползва от това положение, Щайнер изнася най-скучната лекция. И когато след лекцията го попитали защо е постъпил така, отговорът бил, че е нямал за цел да привлича хора, с една дума на него масовост, само за присъствие, бройка ,не му е била нужна.

Тя не е нужна и сега. Но, както казваш, чрез тези външни инициативи, поне хората научават и разбират, че съществува такова чудо Антропософия. Но само толкоз.
Това ще доведе до нейното популяризиране, но другата работа, вътрешната работа няма кой да я свърши, ако не си я свършим самите ние.

Не напразно отворих темата за конституцията на душата и думите на Щайнер, че някои хора поради самия строеж на душата си имат определени възможности. Насила нищо не се получава. Има хора за всичко. Затова никой не може да има претенции към никого. Всеки един може да работи върху развитието на собствената си душа без каквито и да е претенции към другите. Които са призвани да стигнат до Антропософията, ще стигнат. Които са призвани да стигнат до лично посвещение, ще стигнат. Които са призвани, освен до лично посвещение, да работят и за бъдещето на човечеството, що го направят.
Това не е абстракция, а напълно реални неща, до разбирането, на които стигнах едва през последните месеци. Колкото повече хора осъзнаят тази възможност, толкова по-голям шанс има подобни хора да заработят съзнателно по начина, по който Щайнер е посочвал. И то да работят не сами, не като единици, а заедно със себеподобните си, съзнателно.

И защо ли Щайнер е изнесъл толкова лекции? Защо ли е давал указания?
Едва ли е било просто, защото е трябвало да го направи. Все пак е бил посветен, ясновиждащ! В своите лекции той е дал различни варианти на сценария за бъдещето, но винаги е говорил, как може да се работи, как трябва да работят антропософите, за да се случат определени събития, за да се противопоставят на усилията на противоборстващите сили, които се стремят буквално да отвлечат човечеството за своите си цели. Щайнер е давал указания, учил е антропософите, а сега от неговите лекции се учим и ние. Но че нещо не се е случило не е защото Щайнер е сгрешил, а защото хората, които е трябвало да си свършат работата, не са могли да направят това.
Не Щайнер трябва да обвиняваме, а себе си.

Къде е осъзнатостта, къде е борбеният дух?
Или виждаме само какво се случва с нас самите и това води до отчаяние?
Ако нещо не ни достига на самите нас, това не означава, че други хора не го притежават.

Но ако продължаваме да отричаме, че първата степен от посвещението е точно изучаването на творческото наследство на Щайнер, какво ще се случи?
Как може да се гради, без да има основа?
А след години ще говорят така както Козирог говори - това не е станало, онова не станало и за това са виновни хората от 21 век..., ще търсят вината не в себе си, а някъде другаде...
Е, искаме ли да бъде оправдание за бъдещето?

И това, че не познаваме подобни хора не означава, че не съществуват.
И ако развеем бялото знаме, запънем краката и започнем да отричаме, с това отрицание какво правим? На кого помагаме? В услуга на чии сили сме?
Работа, това се иска от нас.

И на фона на всичко това, с какво се занимаваме?
Чий бил форума, кой съм искала да пише, кой какъв бил....
Айде моля ви се, то вярно, че щом сме стигнали до тук означава, че имаме карма да отработваме, но поне, дето се казва, не сме хванати от улицата, знаем за какво става въпрос.

Ако подходим с осъзнатост проблема ще бъде изчистен.

Спирам, защото се увлякох..

И извинявай vancho111, че използвах твоя пост, но много ми беше се насъбрало и трябваше да го кажа..

^.>

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни