ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Пет Яну 18, 2019 6:21 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 168 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 10:59 am 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:18 pm
Мнения: 258
Местоположение: Stara Zagora
kozirog написа:
Mного сладко тържество!... :ugeek:
'Импровизираната' реч на Димчев за Христос, е точно според мотото: Ин Кристо Мърморимур..... :mrgreen:

Модераторке с красиви и блестящи очи, кажи ми моля ти се, как да си сложа лика под името като тебе, защото не разбирам как става тая работа!? Малко съм назадничав.Здравейте! Добре дошли в нашия форум! Вижте си личните съобщения, за да не разводняваме темата тук.

_________________
If you fall I’ll catch, if you love I’ll love,
And so it goes, my dear, don’t be scared, you’ll be safe,
This I swear. If you only love me

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 4:34 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Mерси, модераторке! Миглите ти са забележителни! ...
Тая духова музика е много трогателна..... :cry: ..... А приказката на Богдана ме връща в детската градина за водолази едно време. :geek:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: размисли 1
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 11:44 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
:mrgreen: ...
Пиле сладко, като те гледам по снимката и ти не си май кой знае колко по-напреднало от мене и Богдана в детската градинка ...... :oops:
А защо Аз трябва да имам идеи за следващото Коледно празненство? :roll:

Я виж колко е весело в С.Заг. - кавали, кавали, кавали, надуват ги вече 10 и повече години, откакто съм излязал на антропософската суша (която все повече изсъхва в интерес на истината)... Не им увират китарите на буталата на Кораба антропософски, но важното е, че работят все пак на дърти години!!! :D И той пори уверено към бъдещето, 6-то бъдеще! Аха-аха да го достигне, ама то май не ги харесва, щото се отдалечава..... :(
За какво съм им аз, един водолаз-бираджия и то пиещ Каменица, а не Загорка, на тез толкоз умни глави антрипюсофски ?? Ето Димчев е непресъхващ извор и пряка връзка с божественото, Алафрангов също, а за двойката Трала-лала-лиев и Йорданчев да не говорим..... Прелест!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Дек 20, 2011 3:46 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Пиле, ще ти отговоря по следния начин, макар че рискувам да прозвучи маняшки и 'лилаво'. Вождът и учителят Р.Щ. на местните български антрипософски вождове беше казал, че десетичната бройна система била внушена на човечеството от ариманическите духове. Решението Конференцията в София да се състои 10 години след основаването на АО в БГ е издържано именно в този дух и то много ще да е зарадвало последните... :P Направо са се пръснали от кеф ! :geek: А после са умряли от скука и сигурно дори и те са съжалили, че така се е получило..... ;) Защото и те имат сърца, горките, макар и малки..... :oops:

Реално трябваше да има някакво подобно събитие на 7-та година, още повече че тя по принцип е критичната, също и за АО. Тогава няколко човека, вероятно усещайки, че официалното АО в БГ (а също и в цял свят) навлиза в една нова фаза на неразвитие, на нищо-случване, пустота, празнословие (виж речта на вожда Димчев) и безвремие след настъпването на кулминацията в неговото развитие в края на 20. век (пак според Вожда), взимайки се много насериозно :ugeek: решиха ако не друго, поне да започнат да имитират някаква дейност и развитие, следвайки и имитирайки дейностите в царство Дорнах. За целта въведоха тази неведома Йерархичност в АО, за която и ти споменаваш и която е пълен абсурд. Тези няколко човека (Бонтишорова, Трала-лала-франгофф, Йорданинчеф-поамериканинчЕФФ, на първо място тези тримата аутсайдери, както и моят приятел Ала-бала-Кабала-лилиев и вечно сериозният и изчезващ Якодимчев) унищожиха и малкото живот, който наистина имаше преди. Наистина го имаше! Аз бях свидетел.

Съжалявам всички мои останали приятели от АО, които станаха жертва на тези хора, на тези самопроизвели се Вождове-имитатори. :cry: Няма проблем в това някой да е 'стара муцуна', (ей, Богдана, вечно младата стара муцина...! :mrgreen: ) важното е да не взима въздуха на този до тебе, да оставя и другите да дишат. Но тези буквояди и духовно импотентни до мозъка на костите си тесногръди индивиди затвориха кислорода в една клетка и не го дават на никой. Но аз зъм им благодарен, даже много благодарен трябва да бъда, защото всъщност те ме освободиха от тях самите и сега си дишам антропософски кислород навън, колкото си искам. Оказа се, че антропософията е възможна и извън ариманическата клетка на официалното АО. Това се отнася и за Дорнах, където май положението е още по-лошо. Пиле, не ходи там, ще ти подрежат крилата!

И внимавай от яйцето да не излезе някой крокодил, че ще те излапа на секундата!... :mrgreen:

п.с. А да заставш директно срещу тях, дори индиректно или както си искаш, няма смисъл. Керванът, хорцето на изброените по-горе, си върви, най-много да прегракнеш от лаене! Търси нещата вътре в себе си.....


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 12:50 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Aз сам Водолаза и туй-то! Верно ти не ме познаваш, ама доста хора ме познават и се досещат кой съм..... Друг не може да съм! Марс съм!!!

Много хубави наблюдения си направила в чужбина! И аз бях там, дори се 'обучавах' на 2 места (няма да ти кажа кои са, за по-интересно) общо 3 години и разбрах, че:
След 100 години от нейното установяване на земята антропософията се е изпарила на Запад! Там няма нищо и на последно място в т.нар. практически инициативи! Всичко е една бутафория там! За съжаление. Истински интересуващите се от антропософия считат за луди! 20% са много, може би 2%.

Антропософията живее наистина само в ограничен кръг на запад - в антропософските групи, подобни на нашите, които са малко по-задушевни ! Т.е. такива бяха преди да ги изоставя на произвола на Детелинчеф, Акабалинчеф, Фра Ангелинчеф, Сивия кардинал в сянка ПОАмериканинчеФ-Сатанинчеф :x и дамата - жив дявол Апенинчева! :twisted: Т.е. работата мъждука все пак, някой въглен има тук-там, но трябва да внимаваш да се опариш, щото само цитират безумно Щайнер и Прокофтиев без да мислят .... Кофти работа, но това е действителността! Все пак нещо е!

големи антропософски умове!!!, :lol: казваш??? Кои са тия, бе ? Мноооооооого голяма рядкост и вече изчезваща. Почти изчезнала! Прокофтиеф например е смешник и компилатор, фокусник умел, имитатор на развитие, каквото няма. Безобразен в грешните си интерпретации, с каквито е пълно 'творчеството' му.
Дунселман :!: обаче е голям специалист в наркоманиите, ама сега е обезумял и се занимава само с безплодните тъпи медитации на Дорнах, с които като с изкуствено дишане ще съживяват западния антрипософски мъртвец. Нищо не е излязло от тях 100 години, няма и да излезе.....! ;)

Аз само изглеждам критичен, ама съм много позитивен иначе...... Никоя риба не изтървам, щом се мерне пред моя харпунннн.....


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 1:11 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Като грешка при повечето антропософи отчитам това, че при тях остана една разграничителна линия между личния им живот и това, което е антропософията! А такава не трябва да има, ако искаш антропософският дух, или духове, да могат да се свързват интуитивно с тебе. За тази цел душата ти трябва да им е отдадена - по специфичен начин, не манияшки - напълно и по-точно в определени моменти, в които се сближавате. Ама за целта антропосфията трябва да те вълнува НЕПРЕКЪСНАТО. Няма жена, няма деца, както би казал Херкулес, всички на боклука!.... Той го е казал, не аз!

Антропософията не е за лично ползване! Трябва да си жертвал част от личния си живот в името на, първо придобиване на антропософското познание (повечето остават тука), второ придобиването на сензитивност към живия дух в момента, който се разгръща в тебе при съприкосновението ти с външния свят и накрая (моя край) да имаш моменти, в които да усещаш, че мислите се реят в тебе. Лошото е, че когато го усетиш, те изчезват! Много са срамежливи и те спохождат в моменти на пълна самозабрава, в здравословния смисъл, разбира се! Да, заминават си, но когато не си се усетил, пак идват и ти носят, каквото има да донесат!.... Красив танц, зависещ от отдадената на антропософското душа! Е, за тази цел трябват и много години занимания, но и многото години занимания не са гаранция. Ето виж горните герои докъде са стигнали. До под кривата круша! А заедно с тях и цялото АО, дето седи и чака нещо да му падне на готово в устата......


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 1:31 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Кажи ми, моля ти се, откъде според тебе идва този страх, за който говориш!? Това е много интересно. Би трябвало да имаш право, сигурен съм, че е така дори сега, но вярвай ми допреди 5 години СТРАХ в АО в бг нямаше!!! Това е нов феномен и много тъжен! Преди имаше един кротък и много приятен, скромен и истински ентусиазъм! Имаше задушевност и надежди, вяра и искреж.....

Аз не се сърдя на никого. Бесен съм още само на някои от тия тапанари. Дори чувствата ми като цяло са любовни към АО и винаги са били любовни. Особено към някои хора! Ами те ме отгледаха, обучиха ме, финансираха ме......лошо не съм видял нищо.
Всъщност АО бе ликвидирано от 3 човека, които бяха до голяма степен до скоро външни за него - Бонтишорова (която дойде преди около 5 години от Варна в София, след което пое Кормилото с костеливите си пръсти; Фраго го помня преди 12 години, когато беше пълен, пълен аутсайдер (през туй време аз живеех, дори спях в светая светих на антропософията на Симеон 55 и знам ВСИЧКО), но също преди 5 години изведнъж се взе насериозно и стана "лидер" , четец (поне да чете може) и спасител на АО и накрая живата болест на АО - Сивия, Сивчо, и името му е сиво, т.е. Йорданчо, който дълги години стоя в Америката, пропи се от нейното безумие, върна се пак преди около 5 години и спретна Пълна промяна в Изгоряла Загора на своите съграждани с неговите заучени около Дорнах мурафети. Те му ръкопляскат, ама защо е този страх, ти кажи!...)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 1:33 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Виж сега, ти си спи, аз ще пиша, не ми пречиш.........! :mrgreen: :mrgreen: Освен това съм сигурен, че и други четат. Какво друго им остава....... :|


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 1:45 am 
Offline

Регистриран на: Вто Ное 08, 2011 2:04 am
Мнения: 11
Ето какво гласи правило 1 на форума

"1. Уважавайте събеседниците си!Не излагайте мнения или материали, които са недобронамерени, заядливи, съдържащи обиди или са насочени против личността на другите. Не осъждайте, не нападайте, не иронизирайте, не злепоставяйте или по някакъв начин обиждайте чуждото мнение. Форумът не е арена за лични, интелектуални, доктринални, религиозни и всякакъв вид битки. Недопустимо е всякакво насмешливо или пренебрежително отношение и мнения целящи спорове.
Форумът на е за хора с „мисия”, носители на „истината”, поучители, изобличители и други
подобни. Такива хора ще бъдат помолени да напуснат."


В качеството си на обикновен потребител в този форум само напомням за това правило.Всеки потребител при регистрацията си е дал своето съгласие с правилата на форума.

П.П. В разговори с приятелите аз също съм употребявал доста обидни епитети и квалификации ,за да дам израз на възмущението си от личностите застанали на страната на умъртвяващите тенденции в антропософското общество.Но това не само ,че не води до никъде,а е проявление на страх да се изправиш срещу реалните противоборстващи духове,които стоят зад тези процеси.Достатъчно е човек да си представи,че употребява същите обидни думи,само че не по адрес на отделните личности,а по отношение на тъмните сили,които им въздействат.Дали би бил толкова "смел"?Тези сили не действат ли и в неговата душа? С грозните си лични обиди и нападки,човек не се ли превръща в покорен служител на тези духове?
Това,което написах е само един повод за размисъл.Нищо лично.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 10:35 am 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:18 pm
Мнения: 258
Местоположение: Stara Zagora
Здравейте и от мен!
Май е време да се намеся в иначе доста интересната дискусия. Доста истини има казани тук. Аз не съм член на АО, но също смятам че закостенялостта, застиналостта във времето, фалшивата смиреност, граничеща с лицемерие, както и празното цитиране на иначе поучителни чужди мисли като цяло не довеждат до одухотворяване. Обаче това е личното ми мнение. И са прави другите, че този спор може да се води с по-умерен тон.
И не че нещо, но смятам че kozirog просто има такъв тон, който е по-скоро иронично-саркастичен, отколкото обиден и заядлив - аз така го усещам. Да, вярно, че е стряскащо, но всеки има право на мнение.

_________________
If you fall I’ll catch, if you love I’ll love,
And so it goes, my dear, don’t be scared, you’ll be safe,
This I swear. If you only love me

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 168 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни