ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 1:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 159 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 3:44 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Ванка, да ви кажа, щом отделяте от вниманието си да участвате в този форум, значи и на вас ви липсва въпросния орган...... &D} Но за да не си губим времето, направо ви го показвам - така както изглежда според скица на Р.Щ., макар това да де е изрично казано от него - барабар с архангел Габриел, който най-вече отговаря за него. `sw`1`
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 1:01 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Ей, каква хубава тема беше тази! Колко неща се казаха! Над 1000 и повече постинга! Остана недовършена...
#`y`3` - това съм аз
`S`4` - това е Христос
@a@~ - това е Пепи
*`s3` - кой е това?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 1:36 am 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 02, 2012 1:07 am
Мнения: 89
Май, аз! Хипофизата ли е органа?Първата може би я разбирам.Тълкуване на другите две,ако не е нахално?Поздрави!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 1:46 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
`k@2` `k@2` ...... *`s3` Има и други кандидати.......за златното руно! `k@2`

А кой е органът, ей богу, не знам! Просто никаква представа нямам, а и Щайнер казва, че не може да се види с обикновени очи. Тоя с петолъчката сигурно!?Нали и без това го нямам.......трябва да питаме Христос - `S`4` - може би знае?! Ама подозирам, че и Той го няма, така че може да не може да го знае!?
Пепи спи в момента! Минава полунощ. Аз тепърва ще пиша по една тема..........бре, тежък живот имам в този форум, ей, заради Пепи го правя! `9l~


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 2:14 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Първият панел (от лилавия прозорец два постинга по-горе) показва образно целият процес на формиране на физическото тяло на човека! Гениален е бил Щайнер - така кратко, красиво и образно да покаже толкова много! Формирането на това тяло започва с първоначалното свързване на човека с физическата материя и силите, които действат в нея - тези на гравитацията под образа на телеца или бика. Долу при телеца е тъмно! Скелетът е образ на чисто физическото тяло, затова присъства на изображението. Той е заобиколен от тъмна материя със загатнати триъгълни очертания. Това явно показва произходът на физ. тяло, свързан със Създателя му, който е Яхве според библията. Моят мил Яхве, който всички мразят...обаче щом аз го обичам, това е достатъчно......! Неговото творчество е загатнато и в триъгълника над главата на човека. Едва над него идва петолъчката, която Серафимите и Херувимите внасят някак си в човешкия мозък през 15. век. Зрелият Ренесанс явно е резултат от това деяние!

Дясният панел показва съответно 'екскарнирането' на човека от Земята и по-точно от физическото му тяло. Имам предвид съзнанието на човека, което трябва да преодолее само физическия взор и да добави към него и духовният. За тази цел действат силите на Лъва, които неслучайно са светли, тъй като имат връзка със светлината на Слънцето - не само физическото. От всички 4 животни лъвът ми е най-неясен. Но явно той помага на човека да се възнесе отдолу нагоре. Все пак лъвът, макар да не е толкова земен, колкото телецът, е свързан с материята. Материята около човешката фигура, която няма крака, е във формата на загатната петолъчка и показва моментът,в който човекът може да поеме към духовния свят - след формирането на Съзнателната душа. (Мисля, това беше северният лилав триптих, защото има и южен!)

Човекът е заобиколен от светъл фон, за разлика от скелета, което показва, че е близо до небесния свят. Интересен е жестът на ръцете му, който напомня, даже е същият, като този на Господ Бог Всевишен и Един и Същи с Неговият Единствен Пълномощник на Земята Яхве от земния релеф! ... Понеже на Земята в Източна Европа той е в профил и ръцете не се виждат добре, явно това е точният жест, още повече че го има пресъздаден именно по този начин на редица средновековни картини. Над главата на човека има птици, явно символи на Светия Дух, от който зависят много неща в един такъв случай. Ангелите нещо махат горе....... на фона на Слънцето....... знаят ли, не знаят ли...... `xz` Май не знаят като ги гледам за сега.


Последна промяна kozirog на Чет Фев 07, 2013 2:56 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 2:53 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Централният панел е най-ясен дори от всички останали в Стария Дорнах! Показва слизането на човешката душа от Небето и свързването й с физическия живот и тяло, което найсетне остава в гроба. За тази цел тя произлиза най-вече от двата десни листа от горния трилистник, който явно е свързан с Троицата. Третият, отделният вляво, е този на Христос, в чието подножие е Голгота. Другите два обаче е много важно да се отбележи, че са допряни плътно един до друг! Триъгълникът с Окото е забит в първия листец и е символът на Отца, който провежда и представлява волята на цялата Троица. Светият Дух винаги е по-близо до Отца, отколкото до Сина и това е показано от Щайнер съвсем ясно! Е, не е обяснено от него.......но за това съм тук, за да го обясня. Щайнер е имал причини да не го прави. Само го е загатвал, но ..... заспалите гани от последните 100-120 г. са го проспали този момент. Ако Дорина не ме отстрани дотогава, за да цапа всичко свещено с правилата си, ще достигна и до тази точка.

А сега....."Ride with me"
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=q2f ... =endscreen


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 12:40 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
kozirog написа:
Ако Дорина не ме отстрани дотогава, за да цапа всичко свещено с правилата си, ще достигна и до тази точка.

Нито Дорина отстранява, нито някой изобщо има желание друг да бъде отстранен. Нито пък Дорина "има" правила. Правилата са форумни, и за съжаление се налага напоследък често да бъдат припомняни, защото "свещеното", ако наистина е свещено, не би трябвало да има нужда от такива правила "цапащи", нали?!

И да ти върна "милия" жест #`y`3` ...за "цунки" `S`4` `k@2`

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 3:16 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 02, 2012 1:07 am
Мнения: 89
Еееееее,мерси,друго е някой да те светне!Чакаме продължението и мерси са песента!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2013 5:02 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Виждате ли, Ванка, сигурен съм 100 %, че днес Христос дори да се появи във физическа форма отново, а Той май май бе на крачка да го направи, това събитие ще бъде подминато с ПЪЛНО безразличие от всички. Дори и от тези, които уж го чакат! .... Тях нищо не ги учудва, нищо не ги впечатлява....... само чакат всичко на готово, да падне Нещото от Небето и да го хапнат! Ам... Но дори и да падне, какво от това?!

Нещо подобно се е случило с женихите в 'Одисеята' на горкия Омир, които само стояли на царската трапеза и лапали бик след бик, коза след коза пачена и свине тлъсти всеки ден, без прекъсване 20 години, обилно поляти с готовото вино на Одисея! Когато той се завърнал, не смеел да се покаже, а те го ритали и замервали с каквото им падне. Един с пейката го ударил! Накрая като разбрали кой е, скокнали да го трепят да им разваля хубавото ядене и чакане Пенелопа да ги ощастливи с нещо. Нищо, че именно той бил законният владетел на Имота, който те разхищавали. Какъв парадокс само!? Нищо, кой ти гледа парадоксите днес, красотите душевни и поддушевни, при положение, че има толкова неща за изяждане (от Рудолф Щайнер). (Обяснението ми на лилавия прозорец не е по Рудол Щайнер, а лично мое - с риск да е грешно?! Не е на Христос, съжалявам, нито на Рудолф! Не е известно те да са казвали нещо по въпроса. Иначе дорнахски идиотски интерпретации съм срещал.)

А, и при това Христос трябва да бъде с лейбъл "христос" на ревера, иначе няма да бъде разпознат! Хората трябва да са сигурни! Или като дойде, трябва силно да извика: - Аз съм Христос, аз съм Христос!..... И тогава евентуално ще има някакъв шанс да бъде разпознат въз основа на външни доказателства, а не други. И овцете от цял свят *`s3` - неговите агънца божии - ще се стекат от цял свят около него.

Да дойде, ама не дойде............... Вместо него сякаш Одисей се е върнал!???


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 159 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни