ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 12:36 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Юни 20, 2013 8:20 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Психиатърът-писател Калин Терзийски: Упорството на властта вдига вълната на гнева

По-добре да губиш пари, но да не трупаш безчестие


Как изглеждат протестите през погледа на хора, които по принцип са далеч от политиката? Потърсихме мнението на Калин Терзийски, който освен поет, писател и сценарист има и диплома на психиатър.

- Г-н Терзийски, какво според вас се случва в държавата? Като психиатър каква диагноза ще дадете на ситуацията?

- Това, което се случи, може да означава много неща. Аз слушам предимно реакциите на умни и благородни хора. Опирам се на тях. Не толкова на най-запознатите с детайлите, колкото на умните и моралните. И ми се струва, че се оформя сред тях едно мнение, че хората на властта са до такава степен откъснати от народа, че дори не могат да предположат, не могат да предвидят какви сериозни последици може да предизвика един техен глупав избор. Тоест - казано на психиатричен език - те са загубили критичност към заболяването си. Не го отчитат. Приличат на тежко и хронично болен човек, който се смята за напълно здрав. Актьорът Камен Донев - един български несъмнен талант - много хубаво го каза: Те се подсмихват! Все едно нищо няма. Наистина -нагло. И не става въпрос за партии. Сега наистина става въпрос за тая номенклатура, за тая каста, която преживява адски добре, занимавайки се с политика, с власт. Ще ви кажа: Който силно се стреми към властта - той явно не я приема като тежест, бреме и дълг - а като извор на печалба. Помислете за това - кой може да проявява такава алчност за власт, ако не тоя, който не отива да служи на народа, а отива да трупа за себе си?

- Има ли според вас разлика в протестите сега и през февруари?

- Определено има. Аз не бях особено ангажиран с февруарските. Те бяха някак изкуствено предизвикани (макар че и тези може би са) чрез едно повишаване на цени. И в тях нямаше ясна концепция. Може би те бяха просто основата на сегашните. Но сегашните имат по-ясна причина. Недоволството от целия политически елит, от начините на избирането му. И от това, че политическият елит е всъщност в тесни връзки с финансовите и медийните олигарси, а те - с мафията. Мафията иска да погълне и органите за борба с мафията. В най-общи линии хората не могат повече да търпят власт на мафията.

- Какъв е мотивът, който държи хората навън? Какво според вас трябва да се случи, за да се приберат в домовете си?

- Хората не трябва да се прибират. Това правителство трябва да падне. Наистина - това е деликатен момент - така ми казват доста по-запознати от мен и следящи ситуацията хора. Ще влезем в още по-дълбока криза и ще загубим ужасно много пари. Но ние, правейки компромиси с мафията (каквито правим от двайсет и пет години), ще натрупаме още едно голямо количество безчестие! Който прави жалки компромиси, за да не загуби пари - той трупа унижение и безчестие. А човекът без чест, па макар и с пари - за нищо не става.
Народът трябва да внимава за честта си и за достойнството си - а не за това дали ще получи европейски пари. Парите и бездруго се разпределят между същите тези олигарси. Така че - натиск и непримиримост към безобразията на властта. Колкото е необходимо.

- Не е ли прекалено голям рискът за държавата, ако нещата в нея започнат да се случват под натиска на нескончаеми протести?

- Българската държава е на 1300 години. За нея няма никакъв риск. Ако става въпрос за мишките, които са се загнездили в държавата като в брашнен чувал и се хранят подло и обилно от нея - чрез политика, корупция и така нататък - за тях има определено голям риск. И затова те треперят и призовават към благоразумие. Но те така или иначе трябва да бъдат изтръскани. Стига тая страна е хрантутила мишки и други вредители.

- Пробужда ли се гражданското общество според вас?

- Разбира се, че се пробужда. Естествено има един период, в който изпъкват всякакви лумпени и всякаква мръсна пяна. Но после лека-полека остават значимите неща. Значимите хора. Смислените искания. Протестите не са продукт на изгладнели типове от кръчмите. Не са продукт на лумпени и маргинали. Тези в момента - още по-малко. Аз гледам лицата. Сега на протестите има много и много благородни и честни лица.

- Вие често сте казвали, че ще ни спаси духовното извисяване, а не толкова социалният бунт. Виждате ли извисяване на българите в последните дни?

- Духовното извисяване е основата. Наистина - то трябва да се търси. Но за него трябва много работа. То е продукт на образованието, на възпитанието. И все пак - едни такива събития са голям катализатор за духовното израстване. Помислете за Априлското въстание. Без него щеше ли да имаме основа за израстване като народ? Щяхме ли да имаме самочувствие и достойнство? Така че - революциите и бунтовете са просто една по-експлозивна част от духовната еволюция.

- Споменавате Априлското въстание. Можем ли да говорим за възраждане на българското?

- О, да! Но ще ви кажа следното: Народът запада и загива всеки ден, възражда се и се въздига всеки ден. Повярвайте ми - всяка стъпка е съдбоносна! В един момент можем да се въздигаме и да се възраждаме. В следващия - заради грешни и недостойни постъпки - да започнем да западаме! Както казва големият френски философ екзистенциалист Жан Пол Сартър - човек с всяка своя стъпка, с всеки свой избор създава това, което иска да бъде. Тоест, ако сега сме страхливи и нищожни, точно от следващия момент - със своя нов избор, можем да станем герои. Важното е изборите да се правят със заслушване. В съвестта. Сега ние избираме смелото и достойното поведение. Отхвърляме своята канска търпеливост към безобразията. Това е нашият избор. Той ни прави такива, каквито сме. И още нещо. При изборите си човек според мен не трябва да слуша стомаха си и чувството си за собственост. А съвестта си. Който има уста - нека повтаря във всеки един момент: искам честност, искам справедливост, искам истина! Да те управляват алчни хора е лошо. Това значи, че и ти си алчен - щом ги търпиш. Да те управляват нечестни хора е лошо -това означава, че и ти си нечестен - щом ги търпиш. Човек е търпелив именно към недостатъците, които намира и в себе си. Най-толерантен е къмпрасето в себе си.

- Имат ли според вас полезен ход тези, които ни управляват в момента?

- Имат. Да се оттеглят. Упорството е излишно. А може би не е. Може би ако послужат като бент и натрупат недоволството, нагнетят го - то ще се вдигне още повече - като вълна. И това ще е много по-лечебно за обществото? Може би ако сега управляващите се заинатят, ще причинят истинския гняв на народа? И изливането му ще донесе истинския катарзис, истинското пречистване? Не ми се ще да мисля за тия, които ще са на пътя на вълната.

- Провокира ли ставащото писателя във вас за нова книга?

- Аз преди три месеца отговорих на същия въпрос така: Сега не е казано, че става само това, което виждат журналистите. Бих написал книга за момче, което целува момиче и това е най-важното, което се случва сега. Поне от гледната точка на момчето и момичето. Но нека кажа и така: всяка моя дума е посветена на свободата. Така че пряко или косвено всичко, което ще напиша, е свързано с това, което се случва сега. Сега се борим за свобода.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Юни 22, 2013 5:09 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 02, 2012 1:07 am
Мнения: 89
http://www.dnes.bg/politika/2013/06/22/ ... iia.191576
Ето,чудеса без-край!Мислех да се смея,после поплаках,после си викам„нещо май не съм добре„!
Поздрави!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Юни 22, 2013 5:20 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
По повод на психотичната /свързана със състоянието психоза/ и психопатичната ситуация /описаното състояние психопатия/, в която някои са, и ни вкарват от години... ,ето един интересен материал от последните дни:

http://lechitel.net/psihiatar-napravi-a ... n-siderov/

Ванчо, брат, внимавай, почнеш ли да се смееш, да плачеш и заедно с това сам да си говориш... обади ми се!!! `9l~

Ванчо, сериозно, благодаря, че се включваш напоследък така интензивно, иначе обичам да се шегувам... `sw`1`А ето и още нещо по повод на "веселата" ни държава...наистина да се смее ли или да плаче човек, вижте какво ми попадна `9l~ :

"Скъпи приятели извън Хасково, искам да ви съобщя че в нашия град имаме нова атракция. Преди месец на стълба пред общината бе монтирана огромна метална скулптура на летяща Бала Яга с цел да гонела злите сили, а вчера на терасата на сградата кацна голям метален бухал, който символизирал мъдростта, явно защото някои хора неотложно се нуждаят от това. Държавната институция вече не всява характерния й респект, а заприлича на куклен театър или по-скоро на увеселителен парк, така хората влизат в сградата усмихнати и по-добри. Очаквам скоро да бъдат монтирани Карлсон от покрива, Али Баба и 40-те разбойници, а защо не и Аладин с вълшебната лампа, който да сбъдва мечтите ни, като например поне една чешмичка на площада или обновени детски площадки в крайните квартали. Хайде, като си планирате летните отпуски да не забравите да минете да ни посетите... че такова чудо никъде няма да видите!"

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 10:12 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Из делниците на един луд (17-21 юни)
Тони Филипов, д-р


Понеделник, 17 юни

Олекна ни, братя и сестри. Камък ни падна от сърцето, голям камък. Ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС, щеше да ни яде гъзът баница... Хич даже и не преувеличаваме. Когато напуснахме «Монитор» дебелото момче беше рекло на един колега да ни предаде, че в който и вестник да идем, той ще го купи и ще ни изгони и от там. И едва ли ще бъде много мнително, ако кажем, че точно по тая причина няколко централни и регионални вестника отклониха предложенията ни да им бъдем полезен. А до тогава ние бяхме написали само оная глупост, че изглежда като правен в час по трудово. Когато купи «Експрес», а с него и нас, ние бяхме готов да си вземем сериозна бележка. И подходихме много добронамерено към съвместната ни работа. Помним, че си взехме компаса и обърнахме бюрата така, че да гледат към Мека. Така де, не можеш да работиш в пресгрупа „Доган хабер” и най-демонстративно да седиш с гъза към Мека. Обаче някой подлец отиде и ни натопи, че ги иронизираме. А ние бяхме напълно добронамерен, честно. Ех, да ни беше тогава сегашният ум… Нека си седят с гъза към Мека, нас какво ни интересува…Като напуснахме и той ни обяви джихад, ние също се озлобихме. Наричали сме го Делянозавър, кашалот, морска крава, по-точно морско теле и много други комплементарности, които ни е неудобно да цитираме. Сега, като си ги припомнихме всичките тия работи, направо ни изби вряла вода. Слава Богу, разплатата се отложи.

Както и да е. Само да не си помислите, че се правим на герой. Не, ние сме жертва и сега имаме право малко да позлорадстваме. Да е добър Господ, па да изпадне и от събранието…

Извинявайте, че ви занимах толкова дълго с мене си.

Големият въпрос днес е защо Станишев направи тая простотия. Какво го накара да тикне партията си по този самоубийствен път? Само той може да отговори. Или челна лоботомия, но това е крайна мярка…

Както написахме на друго място, във философията има един метод за оценка на събитията. Нарича се «Бръснача на Окам» - Ако имате две еднакво добри обяснения за един факт, избирате по-простото. Според нас двете добри обяснения са: 1. Тежка зависимост. 2. Глупост и арогантност. Като че ли ще заложим на 2. Защото каквото и да е първопричината за избора на Пеевски, в крайна сметка трябва да си изключително тъп, за да си помислиш, че ще го наложиш за шеф на най-важната служба.

Сега се вайка и се извинява за „грешката”. Както се казваше в онзи хубав еврейски виц, Пеевски е сменен, но лошото чувство остана.

Илиана Беновска рекла днес, че имала информация, че Цветан Василев бил обещал да даде 4 млрд. лв., ако Пеевски оглави ДАНС. Струва ни се, че тая цифра ѝ е спусната от Бойко. Той нали мисли в милиарди само… 4 млрд. са много пари, но пък Борисов 4 г. ги унижаваше да му лижат задника и е възможно да са склонни да платят тая цена, за да полиже малко и той техните. И освен това, като се има предвид, че Бойко е искал да вземе на Цветан Василев цялата банка, 4 млрд. не изглеждат чак толкова много. Отмъщението е от най-силните мотивации. Но много избързаха. Щото са прости. „Отмъщението се сервира студено.”

Покрай случая с Пеевски нашата приятелка Малария Велева пак успя да блесне. В „откровено” интервю с Пеевски го пита: „Вие много бързо израснахте. Спомням си ви още от младежкото НДСВ, след това, когато станахте следовател, зам.-министър. Някакъв хъс за доказване ли носите?” Такива му ги говори… И закачила към интервюто една визитка на героя: „Делян Пеевски е роден на 27.07.1980 г. Завършва право в ЮЗУ „Неофит Рилски“. През 2001 г. е назначен за парламентарен секретар на НДСВ. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна“ ЕАД.”

Много мръснишко. От това представяне никога няма да разберете, че той първо е бил парламентарен секретар, и шеф на борда на пристанището, а после е взел диплома. Даже и затова го изгониха от борда, щото нямаше образование.

Пък в „Марица” четох интервю на фолкаджийката Цветелина Янева. Вика: "Луда съм по сладката муцунка на Делян. Обожавам да щипя бузките му и да целувам плътните му устни. Този мъж има най-сексапилната уста на света. Умирам за него… Двамата живеем заедно и тичам към вкъщи след всеки концерт, но сексът с Делян винаги ми е малко. Той е невероятен любовник…"

Интелектите се подушват, не ли?

Станишев се изпусна, че се бил виждал с Доган за последно преди няколко седмици, а поводът бил да договорят участието на двете партии в създаването на новия кабинет. С което потвърди, че Сокола още води хорото в ДПС. Никой не ходи да договаря правителството с почетния председател. Или бъркам? Явно Местан е просто мъжката секретарка на агата и ние с основание му рекохме Лютви Доган…

Орешарски поканил представителите на протестиращите НПО на среща в МС в 14.30. Но от Фейсбук разбрах, че те му отговорили, че няма да успеят да идат в 14.30, но в 18.30 със сигурност ще са там. Но дали отидоха, не мога да кажа. То толкова народ се събра…

Вторник, 18 юни

В „Труд” питат Георги Кадиев дали би станал лидер на БСП. Вика: „Няма да се дърпам, ако ме поканят”. Как ще се дърпаш, бе! Никой в БСП не би се дърпал. Да си лидер на БСП е много гот, щото тя не е лидерска партия. Каквато и простотия да направиш, отговаря партията, никога лидерът.

Обаче Гошо трябва да види някак да оправи работата със Соня. (Соня е жена му.) Оня подлец Станишев непрекъснато я дава за пример, за да се види какви хора му искат оставката.

Писали сме за г-жа Соня и за едноличното й търговско дружество "Енерджи Съплай", но като ви знаем колко сте късопаметни, пак ще напишем. Дружеството получи лиценз за търговия с ток през 2007 г.. Злите езици разправяха, че дружеството не отговаряло на редица изисквания на Закона за енергетиката. Но пък отговаря на най-важното – Кадиев е протеже на Румен Овчаров, а Овчаров е енергетик № 1, alias „Дългия инкасатор”. Иначе знаете ли кога щяха АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2" да дадат на г-жа Соня писмо, че има при тях гарантирани количества ток? На мук! Госпожата не е енергетик, тя ръководи семейната фирма, за да не бие много на очи и да може Кадиев да се занимава с политика.

Но така е то. Човек е длъжен първо да си осигури приличен доход и чак тогава може да си позволи да става морален.

Иначе добре го е рекъл Гошо: „Дано ни е за урок, че има решения в живота, които стоят над партийната дисциплина.” Ако имаше повече такива мислители в БСП, друга щеше да е партията, а от там и държавата. Но като ги няма в държавата, няма как да ги има в партията. Не ли?

Понеже няколко пъти ви приканваме по възможност да избягвате вестниците на Пеевски, та ето какво имаме предвид. „Премахват билбордовете от Орлов мост” съобщава в голямото си заглавие флагманът на пресгрупа „Доган хабер” „Монитор”. „Джигити заглушават радара на КАТ”, допълва картината на най-важните събития на деня „Телеграф”. „Кризата отложи смъртта на книжните пари”, чупи рекорди по актуалност „Новинар”. „Песента събра на събор в Каменари над 250 самодейци”, кълчи се търновската „Борба”. „Всеки ден” е най-актуален: „Простакът Тодор Славков изригна: „Браво, че пребиха Люба Кулезич”. Това информира ли ви за вчерашния ден на родината, който беше фокусиран около протестите? Информира ви друг път!

Знам защо ги купувате. Защото в една къща си трябва хартия – нещо да замоташ, печката да запалиш… И в такива случаи се избира най-евтиният. Ние например с вестник пърлим пиле. Замотваме пилето с няколко ката вестник и го подпалваме. За пилето няма никакво значение кой вестник ще изберете. Лично ние предпочитаме мастилата на ИПК. Придават особен вкус на кожичката на пилето… Отплеснахме се. Искахме да кажем, че и за къщни нужди е редно да избирате правилен вестник. Случва се човек доде завива, без да иска да се зачете.

Пък Станишев вика, че погледнал в очите на Пеевски и видял, че този човек е изживял „силен личностен катарзис”… Журналистите, пред които го сподели, изпопадаха от смях. Много обидно се получи…

Гьонул Хайредин пише във Фейсбук: „Hit the road БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРБ и сие and dont you come back no more, no more, no more, no more…” И турила и клипчето с песента на Рей Чарлз, та който обича да си го пусне. Понеже ние в никакъв случай не можем да бъдем капацитет в превода от английски, затова ще се доверим на Димитри Иванов. Той веднъж обясни, че неговият превод бил "Прав ти път, Джак". Обаче читателите дали по-адекватен: "Фащай пътя, Джак". Което звучало „по-изпъждащо”. Верно е, „Прав ти път…” звучи много доброжелателно, на границата на пожеланието. Макар че лично ние нямаме нищо против да сме вежлив, когато ги изпращаме… Така сме възпитан още от дете, от чавдарче. Ей, казвал ли сме ви вица за чавдарчето, дето рекло на бабата: ”Наздраве!” Пък тя му рекла: „Ама аз кашлям, не кихам!” „Дреме ми на к… какво правиш, чавдарчето трябва да е винаги вежливо.”

Народът е казал, че любов и кашлица не могат да се скрият. Ще добавим, че и лудост не може да се крие дълго. Гледахте ли го снощи как се криеше от масите под една маса? Екстремните му изпълнения на фона на цялостните безумията ме подсещат за една обява: „Търси се педераст, за отрицателна роля в порнофилм…” Без връзка ме подсещат, ей така…

Сидеров се крие от народната любов...
Изображение

И зависимост не може дълго да се крие. Все трябва да направиш нещо, за да си оправдаеш парите. Никой няма да те прати премиер, та да се правиш на почтен и независим. Освен дето се демаскира с Пеевски, агенция „КРОСС” съобщи, че Орешарски си назначил за съветник по екологията скандалния арх. Калин Тихолов, чиято кандидатура за министър оттегли по спешност, след като се разчу за далаверите му с устройствените планове на Несебър и Царево.

Пък Вигенин направил секретар на Външно Георги Димитров, агент на ДС и близък съратник на др. Гоце. Ей, тия гаче се състезават кой да удари по-голям шамар на собствената си партия!

Ама и Станишев е голям карък. Как ще се случи така, че точно тая събота ПЕС ще има конгрес и то точно в София! Не вярвам протестиращите да не се досетят, че трябва да повикат малко и пред НДК.

Сряда, 19 юни

Татяна Дончева вика: "Семейство Станишеви са много близки с Пеевски. Там връзките са много тесни и много финансови. Става въпрос за много пари…"

Сигурно. Да заложи и себе си, и партията, това не се прави за милион-два…

Между другото, моля който разбира милиционерските работи да обясни как така Пеевски имал пълен достъп до класифицирана информация? Защо го има, кой му го даде? Защо? Като издател ли го има, като депутат, или като обикновен гражданин?

Станишеевски честити поста на Пеевски

Изследване на "Алфа рисърч" показва, че след избора на Делян Пеевски доверието в БСП и ДПС се е сринало с повече от 50%. Изобщо Станишеевски действа със замах. Още един такъв ход и БСП няма да я има на политическата и електоралната карта. Какво нещо… Винаги сме мислил, че Иван Костов, в краен случай Бойко Борисов, ще ликвидира комунизма, а то какво излезе? Ще го ликвидира потомственият комунист.

Най-трагично било положението при „Атака”. Над 60% от симпатизантите й заявили, че оттеглят доверието си от партията.

Което показва, че Волен лудува за последно. Партията на нервна почва загуби почва…

Пък червенушките го избраха за шеф на комисията по корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика. Да се чудиш с него ли се ебават, или с нас… Нема да се учудя, ако и той преживее некой „силен личностен катарзис”…

„Колкото голяма е вината на политиците за разцвета на това политическо недоразумение, толкова е голяма и на медиите, които от началото на годината не спряха да показват този палячо и да му вдигат акциите, които му стигнаха дори да прескочи 4-процентната бариера, след като беше политически труп”, коментира Дачков.

Труп беше, но го съживиха. И стана като в хоръра „Гробище за домашни любимци” на Стивън Кинг. Сидеров е точно като Тими Батерман. Тими загива, но баща му не иска да се примири със загубата на единствения си син, изравя тялото и го пренася в древно индианско гробище. И той възкръсва. Но не съвсем…

Ето малко от описанията на Тими и както ще видите, съвсем не е нужно да ви подсказвам аналогиите с нашия случай:

„Тимоти Батерман може би е мъртъв, но трупът му жизнерадостно се разхожда напред-назад… При вида на Тими човек имаше чувството, че вижда жена с три цици… усеща, че нещо не е в ред, но не знае как да постъпи… При това Тими вонеше на гроб. Миризмата беше отблъскваща, сякаш вътрешностите му се разлагаха. Човек почти очакваше да види червеи да се гърчат из косата на Тими… В главата му ставаше нещо... Не мога точно да определя какво, но по дяволите, в никакъв случай не бих казал, че Тими мислеше… Той не мислеше, а сякаш действаше по изпратен отнякъде радиосигнал. Когато човек го погледнеше, веднага си казваше: „Ако ме докосне, ще изкрещя“… Тими ни казваше само лошото… Навярно искаше да запомним само гадното, защото самият той беше такъв… Тими беше мъртъв, но едновременно жив. Освен това той… той знаеше…”

Познахте ли го?

Четвъртък, 20 юни

„Афера” какво писа вчера, ако е верно… Ще цитираме дословно, да си немаме ядове после: „Цветлин Йовчев бе произведен за шеф на ДАНС от Борисов и минава от т. нар. гей лоби в спецслужбите.” Мисля си, че не може да е това, което си помислих. У нас много лесно наричат някой педераст. Те така години викаха, че и Станишеевски е педераст в буквалния смисъл. Пък той излезе в преносния…

Всъщност, първоначално свързваха Станишеевски с Вигенин, който сега ни е външен министър. И ако слушаш хорските приказки, ще излезе, че и външната и вътрешната ни политика е в ръцете на „пидалите”.

Борисов вика, че ще заведе дело за клевета срещу Станишеевски, задето го обвини в криминално минало. И ще го спечели. Достатъчно е да вземе един специалист от Философски факултет, който да докаже, че едно нещо не може хем да е минало, хем да е настояще.

„Аз, вика Борисов, да не съм жена да ми гледат миналото…”

Направо Оскар Уайлд: „Обичам жени с минало и мъже с бъдеще…” Ама Оскар Уайлд има цяла книга с лафове, ако е „на въпрос”: „Никой не е достатъчно богат, за да откупи миналото си.” „Да се влюбиш в себе си е началото на една доживотна любов.” И т.н.

Вчера стана скандал с депутата от БСП Иван Иванов, който трябваше да стане зам.-вътрешен министър. Обаче от в. „Капитал” извадиха информация, че Иванов е бил „координатор” на СИК в Шумен и Орешарски (парен каша духа!) го уволни още преди да е стигнал до новата си месторабота. Димитър Дъбов обясни, че това било преди доста години, Иванов бил младо момче и явно баща му (който според „Капитал” е свързан със СИК и май бил арестуван преди години за рекет) го уредил да стане управител на шуменския клон на ЗК “Секюрити иншурънс къмпани”. Според Дъбов, той поработил там само 4-5 месеца и отишъл да следва.

Освен със СИК, бащата на Иванов е свързан и с БСП. И то явно здраво, защото Станишев лично отиде на сватбата на брат му лани. Между другото, тогава и Борисов беше поканен, но не се разбра по коя линия – като премиер, или като виден сикаджия. За Станишеевски е ясно, връзките на БСП със СИК не са изненада. Помним как Бай Цвятко беше ходил при Румен Петков да ходатайства за „нашите момчета” братя Маргини…

Станишеевски се ръкува с бащата на Иванов на сватбата на брат му лани.

Така че Иван Иванов е второ поколение, той е „изпран”, изучен в чужбина, с добро образование и езици. Такива ще ни управляват занапред, не безпросветни мутри. Децата на мутрите и мутро-политиците вече се завръщат, за да поемат властта. Това е положението, Минке!

Петък, 21 юни

Прогнозите ни за бъдещето на Станишев не се сбъднаха. Надценихме мъжкото начало при социалистите. Станишеевски пак победи здравия разум в БСП. Победи и морала, доколкото все още е останал. Оня ден 9 часа НС на БСП обсъжда напрежението в партията. Отделни недоволни поискаха главата на Станишеевски, но мнозинството остана лоялно към лидера.

Единственото нещо, което може да се направи, според нас е дефенестрация. (Дано го написах правилно, защото в Механото в Пазарджик не се наблягаше много на латинския…) Да, ако се чака сам да напусне „Позитано”, никога няма да стане.

Ако искате да разберете какви са червените, следвайте стрелката...

Изображение


От правителството обещават да намалят тока с 5%. От ДКЕВР се шунгавят, не било сигурно, че има резерви…

Не им вярвайте! Има, ах колко резерви има само, ама ги крадат! Първо на първо, имаме огромен студен резерв, едни фирми получават луди пари, за да поддържат готовност, в случай на авария. Само тук изтича със скорост 90 000 лева в час. В студения резерв има включени два ветропарка. Не мога да ви кажа на кой са, но със сигурност не са на кой да е… Ние не сме най-тъпият в махалата, но не разбираме кое гарантира, че когато стане авария, ще духа вятър и ще включим ветропарка? Дедо Боже! Второ, защо евтиният ток от „Марица-Изток 2” и АЕЦ „Козлодуй” се продава на ВЕИ, които ни го продават като скъп? Трето: какви са тези търговци и кой им е видял очите? Що да не може АЕЦ сам да си продава тока? За да може едни другари да рентиерстват доживотно, затова.

И още резерви мога да измисля, но точно сега ме мързи.

Журналистите засекли в петък сутринта Веждито в парламента. Обаче не влязъл в пленарната зала а отпрашил към бюфета, където закупил няколко бутилки алкохол, щото цените на напитките в парламентарния бюфет са доста под пазарните.

Ще се изразя малко грубо, но обектът го заслужава: когато човек си е кокошкар по душа, колкото и богат да стане, душата му си остава кокошкарска…

Орешарски назначил депутата Росен Малинов от БСП за областен управител на София. Малинов е известен като явочник на Шесто, държал е квартира „Люляк”… Което в друга ситуация можеше и да мине незабелязано, но в тази не. Протестиращите го приемат като рецидив на „грешката”. И то си е баш така.

Междувременно Олигарски си призна, че той е поискал да се даде достъп на Пеевски до класифицирана информация, та като го изберат за шеф на ДАНС да не се губи време. Явно времето им е много кът. Но, дето е речено, ако нямате време да го направите веднъж като хората, откъде ще намерите време да го направите два пъти?

To be continued

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни