ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 6:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 12:36 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Ставащото в Турция, ставащато в България, изказвания на Ердоган, предложения за махане на основни произведения!!!

Ердоган искал да се грижи за Кърджали и Шумен


Това обяви преди няколко дни в Истанбул турският премиер
Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган припомни, че вече е възстановен бащиния дом на Мустафа Кемал Ататюрк в Македония, тюрбето Мурат Худавендигар в Косово, джамията на Синан паша в Призрен, както и джамията Фатих султан в Прищина. Съвсем наскоро се предвижда да започне строителството на най-новата джамия в косовската столица, почти изцяло финансирана от турското правителство. По време на редовното съвещание на Сдружението за култура и солидарност на румелийските турци в конгресния център "Халич" в Истанбул той обеща да изостави 100-годишната занемареност на Балканите, предаде bolgari.net.
Ние сме едно и никога няма да бъдем разделени
"Моля Ви, всички турци, албанци, бошняци... Братя, ние сме едно и никога няма да бъдем разделени. Няма да дадем възможност на онези, които искат да посеят семето на раздвоеност между нас", подчерта Ердоган. "Припомнете си старият мост в Мостар. Западът разруши моста, а ние го изградихме отново. Разрушиха мостът и на Дрина. Ние пак го възстановихме. Разрушиха джамиите, а ние ги построихме наново. Защо? Затова защото ние имаме духовен дълг към тях", посочи в обръщението си турският премиер.
Докато Турция расте, става по-богата и по-силна, и нашите братя на Балканите ще имат полза от това
Той бе категоричен, че гражданите от различните държави на Балканите трябва да се обединят. "Ние на Балканите трябва да бъдем едно и с албанците, и с турците. Ще Ви припомня, че авторът на турския химн Мехмед Акоф Ерсой бе албанец, но той написа химна, в който пренесе своите чувства. Когато написа песента, той получи грандиозни аплодисменти в Парламента, които траеха с часове. Докато Турция расте, става по-богата и по-силна, и нашите братя на Балканите ще имат полза от това. За нас няма разлика между Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Едирне и Скопие, Призрен, Сараево, Тирана, Солун, Кърджали и Шумен. Ние не можем да живеем отделно от тях. Аз не мога да захвърля на една страна нещата, които съм преживял в Мостар, Прищина или Призрен. Любовта и интереса на хората там се показват към мен и аз ги чувствам. Както гледаме на нашите градове, така гледаме и на градовете в този регион...", посочи в заключение Ердоган.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 12:48 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Коментари из социалната мрежа по повод на отпадане на основни творби в учебниците по литература!!!!

Махат "Елегия" - защото подтиква народа към свобода!
Махат "Борба" - тази гениална поема - защото развълнува сърцето за истински действия!
Махат "Моята молитва" - защото е против фалшивия Бог на църквите!

Махат "До Чикаго и назад"! Защо? - Защото говори срещу американския материализъм!

Махат "На браздата" - най-любимият ми български разказ!

Това са наистина уникални, поръчкови решения!.....................................................................................

"Опитват "мишленцата те" Ботев да свалят, ма мишоченца, те и други преди вас опитвали, но не само не успявали, а и си го получавали, много голяма хапка за вашите мънечки миши устенца е, пък и свят, много свят, той драги ми мушмороци е светиня, добре го запонете, защото точно той ще ви коства и работата, и топлите депутатски местенца, а може и живота !!! Навярно мишите ви мозъчета си мислят че е лесно да се бориш с някой дето е в гроба, о драги смехурковци, как само се лъжете, толкова сте зарили муцунки с помията, че чак сте се забравили. Ботев ще ви коства много, и ей, точно заради него ще идете на пангара да ви скъсят с една глава по ниски, и майките ви... и те много, много ще плачат.."


...........................................................................................................

"Осъдени души" вместо "Тютюн" в учебниците, "Майце си" на Ботев отпада
Без "Вяра" на Вапцаров и шекспировия "Хамлет" в програмата

Размествания в програмата по български език и литература, предвижда проект на образователното министерство, представен в четвъртък.

Сред предложенията е романът на Димитър Димов “Тютюн“ да отпадне и да бъде заменен с “Осъдени души“, а стихотворенията на Христо Ботев “Майце си“ и "Моята молитва" да отстъпят място на "Колко си хубава" на Христо Фотев. Това съобщи в четвъртък министърът на образованието Анелия Клисарова. Тя обясни, че разместванията в програмата са били съгласувани с преподаватели и специалисти по български език и литература.

От учебните програми си отиват и ботевите стихотворения "Елегия" и " Борба", както и вапцаровото “Вяра“. Тийнейджърите вече няма да учат в училище и "Хамлет" на Шекспир, но в програмата ще останат части от "Сън в лятна нощ" и "Ромео и Жулиета".

“Не са пренебрегнати българските класици, заложени са повече упражнения върху тях и върху съвременната литература, каквато е тенденцията и в европейски мащаб, посочи Клисарова. “За да има повече упражнения, трябва да намалим учебния материал, няма как да товарим децата с повече часове“, добави тя.

Сега авторите с повече произведения в програмата като Ботев и Вазов заемат голяма част от учебното време и често се налага произведенията на авторите след тях да бъдат “претупвани“.

Клисарова опроверга спекулациите, че новоназначеният зам.-министър на образованието и науката Мукадес Налбант има връзка с отпадането на част от произведенията. Проектът за размествания в програмата е от преди година и половина, а Налбант е назначена едва от три дни и няма нищо общо с него, заяви министърът.

Клисарова посочи, че всички учебни програми и задължителни предмети се осъвременяват и усъвършенстват, за да станат по-атрактивни за изучаване. Наблюдения на МОН сочат, че учениците изпитват затруднения при анализ на текст и писмено излагане на становище с аргументи.

“Не е важно да научим децата само да четат и да пишат, важно е да ги научим да мислят и да осмислят текстовете, защото това ще им бъде необходимо и в живота“, коментира министърът.

Клисарова потвърди, че от училищния закон ще отпадне предложението за задължителна предучилищна подготовка на четиригодишните, но ще остане действащата задължителна забавачка за петгодишните. “Искаме да мотивираме родителите на децата да започнат предучилищна подготовка, няма да ги натоварваме - ще има много игри и занимания“, посочи тя.

Вчера просветният министър махна Ботев, днес уволнява "виновниците"
21 юни 2013,След като вчера лично просветният министър Анелия Клисарова разясни как се обмисля романът "Тютюн" на Димитър Димов да отпадне от учебната програма и да бъде заменен с "Осъдени души", a учениците няма да учат някои от емблематичните стихотворения на Христо Ботев, днес тя обяви, че всъщност ще уволнява "виновните по случая с проекта за промяна на учебните планове". Намерението на кабинета за програмата по литература в родното школо беше посрещнато с бурно неодобрение в социалните мрежи.

Вчера министърът обясни пред журналисти, че "програмите по всички предмети трябва да се осъвременяват". „Искаме да станем по-отворени, по-атрактивни, да привличаме младите хора в училище. Би следвало и непрекъснато да обновяваме и учебните планове и програми и да усъвършенстваме", бяха думите й вчера при разясняването на проекта, като по думите й той е станал факт след широко обсъждане с преподаватели.

Днес обаче тя е на противоположна позиция. „Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици", отсече Анелия Клисарова, цитирана от пресцентъра на министерството. Министърът отбеляза, че объркването е причинено от проект, разработван по време на управлението на ГЕРБ, който е качен на сайта на МОН. Преди ден тя подчерта, че проектът е отпреди година и половина - по времето на предишните управляващи, но не изрази неодобрение към неговото съдържание. Днес обаче Клисарова изрази категоричното си несъгласие с предвиденото в проекта. „Не виждам как с подобни промени можем да повишим качеството на обучение и защо българските класици трябва да са представени с по-малко произведения", бе категорична тя. Вчера обаче тя беше на друго мнение и уточни, че не отпадат автори, а някои произведения от съответния автор, но се включват нови. Клисарова увери, че не са пренебрегнати българските класици, заложени са повече упражнения върху тях и върху съвременната литература, каквато е тенденцията и в европейски мащаб. Това обаче беше вчера. Днес министърът обяви, че от вчера е разпоредила проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него.

След проверката министърът ще уволни виновните и ще даде нарочна пресконференция, на която ще предостави информация по случая, гласи днешното съобщение, качено на сайта на Министерството на образованието и науката.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 12:51 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Б. Димитров: Мукадес Налбант има право на теория, а ние - да й се съпротивляваме


Г-жа Мукадес Налбант е в рамките на правата си - да се бори за своята теория, както и ние сме в рамките на правата си да се съпротивляваме повече или по-малко, надявам се успешно, срещу нейната теория. Това каза Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, по повод твърденията на заместник-министъра на образованието и науката Мукадес Налбант в спорния доклад на Комисията за защита от дискриминация по отношение на Левски и Ботев, предаде Фокус.

„Това е поредният опит и вероятно е кампания за фалшифициране и изопачаване на българската история и морално и юридическо осъждане на национално освободителната борба на българския народ през IX век и войните за национално обединениe. Този опит за ревизия в тази насока на българската история започна с мита за Батак, продължи с твърденията на г-жа Мукаддес Налбант, и продължи пак с оспорване на освободителния характер на Балканската война. В нея участват както експоненти на ДПС, политици, анализатори, така също - и наети българи и дори чужденци. Остава да се види - дали това наистина е тяхно мнение или част, на българска почва, от политиката на неоосманизация, предложена от турския външен министър г-н Ахмет Давутоглу.

По силата на тази логика, Османската империя е една прекрасна империя и всички, които се борят с нея, се мъчат да разрушат една просперираща, ама почти демократична система, в която всички нарoди живеят в щастие и благоденствие и се ползват с най-разнообразни права и свободи, но идват едни лоши хора като Ботев и Левски и други лоши хора, като Гоце Делчев, Даме Груев и т.н., които започват терористична дейност срещу тази империя. Разбира се, в рамката на правото й да се защитава Османската империя прави преследвания срещу тях и когато ги залови, ги обесва или ги убива по някакъв друг начин. Същото важи и за войните за национално обединение върху прекрасната както казах Османска империя, където всички се радват на благоденствие и демократични права и свободи, се изсипват войските на 4 млади империалистически сили, които освен че разгромяват героично сражаващите се войски на империята, извършват масово насилие над мирното население”, заяви Божидар Димиторв.

Тази теза е нещо нормално в една политика на неоосманизъм да се проповядва, но нещо нормално е – ние, българските историци, да се съпротивляваме, да оказваме съпротива, когато се сочи мнение с дълбоко ненаучен характер.

Г-жа Мукаддес Налбант не се сеща, че по силата на същата логика и Мустафа Кемал Ататюрк е терорист, тъй като той се бори за унищожаване на цялата Османска империя, а не - като Ботев и Левски - за сваляне на властта и само над българската етническа територия.

Мустафа Кемал Ататюрк е, който казва, че Османската империя е един затвор за всички народи, които живеят в нея, включително, и дори най-вече - за турците, казва той. И това наистина е така, защото Османската империя не е държава на турците, такава ще я прави Кемал Ататюрк, чак 1922 година, а империя на исляма,т.е. на една религия, както Византия беше империя на християнството, Съветският съюз беше империя на комунизма, една друга идеология (макар и без Бог - естествено и тя си имаше Бог и то няколко , Карл Маркс, Фридрих Хенгелс, Владимир Илич Ленин и т.н.)”, добави Димитров.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 9:03 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40& ... mentsBlock

Eто как Яхве идва, за да издуха всички фашистки......


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 10:04 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Хм... миналата година едновременно с нашите земетресения имаше земетресения и в Италия.
Днес в Тоскана е имало доста силно земетресение, нас ни тресе 8-ми ден национален протест...
Твоят Тифон нали го беше запратил някъде натам... `rq`

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 11:29 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Tifon е на протеста! Той е негова работа. Не ме е питал за което......магарето! `w2`~


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Юни 22, 2013 10:07 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Къде е Ванчо... щеше да споделя вижданията си...цял раздел за теми нашата домакиня му отвори, ама той... беш да го няма!

Сигурно се уплаши човека, като видя, че от антропософи митингари не става..., ние действаме, Ванчо, на други нива... %<% Като събираме например всички европейски антропософски вождове концентрирано и им изнасяме мецосопранов концерт, на връх протестите на хората... Знаеш ли ти какви Духовни сили сме сбрали ние на тая среща?! Не знаеш?! А Пепи им иска отчет финансов... Пепи, осъзнай се бе, за едни пари ли си... ние съдбата не на А., не на Европа, на човечеството сме решавали в тоя момент...

Ето вижте сега вчера един антропософ каква поезия е праснал..., ква символика, кво чудо!!! Ето, това е нашата "битка", Ванчо! `@q`
`9l~

Роди се Човека на моста Орлов

Боуже крепки, Боуже благи,
не Ти, който властваш над роба,
не Ти, който робуваш на трона,
не Ти, който играеш на шах с народа....

А Ти, Боуже, вдъхновил Ботева чета,
Ти, който водиш отколе Човека,
Ти, който любиш наша Свобода,
Ти, Боуже, Живот на Сърцето...

Търпеливо остави сите душмани,
човешка душа през вековете да тровят.
С романтичен възглас да вдига секира,
срещу палачи-даскали на разума младий.

Романтиците мамят, даскали мразят,
Църква милее, Наука лелее, сите докопват,
частица от Вярата наша и извръщат
светлото бъдеще в днешна мизерия.

Но доживяхме и ние, Боуже,
българско юнашко семе,
заровено от лъжа и поквара,
да стигне превратното време.

Заровихме шахматния разум,
разделял и владял нас и света.
Превърнахме тъмна полярност
в Център на светия Кръг.

Пат! – обяви резултата палача,
Пат! – кацна сокола във дясно,
Пат! – изпълзя змията отляво.
Пат! – хлъцна началото на Края.

Път! – обяви пък Ангелът свише!
Роди се Човека на моста Орлов!
Роди се Сърцето на общия Път!
И биде Ден Първий – записа Духът!

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Юни 22, 2013 1:44 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Aми той Ванчо се е уплашил като е видял в каква бойна готовност сме да спасим България в този "критичен" момент с портрети на Щ., вафлиндорфски кукли и оперни концерти. Направо му окепазихме темата! Калпазани! Ето сега се задава още един концерт, който ще бъде направо екстазът на екстазите за изцяло външно ориентираните антропософи-спасители на света. Вижте само:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5871111

Зорка трябва да е във възторг! Сега цикълът й за Вагнер ще се продаде в огромни тиражи по време на представленията и.......милиони хора ще прегърнат антропософската идея. Напудрени и накъдрени всички активни антропософки (4 на брой) ще са на първия ред в операта. А ние диваците и некултурните еретици-гейове и гадове, отблъскващи изисканата аудитория, не трябва да бъдем допускани на подобни изтънчени представления! За нас - клади! В котелното на операта предлагам сами да отидем.....


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Юни 22, 2013 4:14 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 02, 2012 1:07 am
Мнения: 89
Здравейте!Не,да съм се уплашил,чак,не съм,ама пусти сили нема.Така,за митинги и дума да не става, ама Тифон ни пусна по пързалката и такава наглост и безчуствие да не пита Козирог,не бях очаквал.Толкова „събудени„и милеещи за свободата,без полезен ход,не бях виждал.Както каза Козирог,„липсва Дух в България„.Ама някой,трябва да го покани.Ела ела при нас,на барикадите...!Ще доиде ли,няма ли?Туй е въпроса.Щото шамарите са приготвени и мераклии много да ги ядът.А момента е критичен Дори,ама не е от сега и чака едното АО да го оправи,с любов и майчина прегръдка,както се казва.Нека цялото АО-общество,на митингите да се включи,да положи„гола гръд на амбразурата„,апелирам аз!
Козирог,коя е таз мома в жлъто? Поздрави и хубав ден!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Юни 22, 2013 4:54 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
vancho111 написа:
Нека цялото АО-общество,на митингите да се включи,да положи„гола гръд на амбразурата„,апелирам аз!

Ванчо, *!2!* , колкото искаш гола антропософска гръд има... все женоря са в АО - с цигулки, с флейти ще дойдат, с воали... ама не е ли опасно - вместо антропософската гола гръд да поведе масите към Духа в тоя "критичен" момент, да ги поведе на другаде! `9l~

vancho111 написа:
Козирог,коя е таз мома в жлъто?

Подозирам, че е новото му амплоа! `9l~


Ванчо, ето ставате двама с Пепи, със съвсем конкретни претенции към АОБ - Пепи ги подозира във финансова непрозрачност, а ти в конкретна бездуховна заспалост в сегашния момент... Пепииии!!! Не си сама! ;``
Тъй че обединявайте се, сплотявайте се... и искайте смело!!! `@q` Козирогът от години ги е почнал яко! `k@2` От мен - надгробното слово за всичко старо и Ода за радостта за възраждащият се Дух...! `9l~ Сериозна съм!

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни