ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 12:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Юни 24, 2013 8:40 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Битката за България


Изображение


Може ли от орел, рак и щука да бъде съставено правителство? - попитали радио Ереван. “Може - отговорило радиото - но само, ако български партии се претворят в тях. И ако орелът дърпа надълбоко, щуката нависоко, а ракът - напред. Но силите им ще стигнат само до дърпането. И до съставянето.” Сега, без да уточняваме коя родна групировка (партия) е орелът, коя ракът и коя щуката, с голяма увереност може да се допълни, че драмата ще се задълбочава, а сеирът ще се увеличава. За сметка на душевното равновесие и на материалната сигурност на повечето българи, обаче.

А много неща можеха да бъдат избегнати, ако имаше вслушване в някои предупреждения преди изборите. Тогава нямаше да бъдат похарчени толкова пари за избори, обречени да родят нови свръхнапрежения и протести. И всичко това, главно поради крайно неподходящото време, когато те се проведоха. Но има, все пак, и нещо успокоително: векът на умственото и душевно затъмнение, въпреки всичко, бавно върви към своя естествен завършек. За да дойде векът на просвещението, на виждането надалече. За да дойде времето, когато хората и факторите у нас не само ще се вслушват в сериозните предупреждения основани на астрология, но и ще искат да изучават тази най-древна наука в университетите. Както е било в най-просветените векове. За да тръгне и животът им по съвсем нов начин - на светло и на чисто. И с ясна переспектива, стратегия и цел.

А имаше поне шест най-сериозни небесни причини да не бъдат допуснати избори у нас през май 2013 година: ретрограден Сатурн (сигнификатор на политиката), силно дисхармонично пролетно равноденствие с координатите на София, няколко най-напрегнати аспекта в най-основни планетарни матрици и цикли, и за капак - слънчево затъмнение в стелиум, почти едновременно с изборите. А дори да беше налице и само една от тези причини, тя би била напълно достатъчна изборите да не се състоят. Но не би. И ето го резултатът, чиято смайваща уродливост тепърва ще се вижда. А единственото оправдание оттук нататък ще е, че за целите на поумняването и проглеждането са нужни и жертви. Нужно е било още глава да пати, още ръбове да се появяват на нея и още “да се сърба гореща попара”.

Но нека видим какво “пише” и на горната карта, изобразяваща ключов момент от историята на България - нейното основаване. Та там е показана основна прогностична методика: дирекции градус-година. И веднага се забелязва двойния квадрат, който две планети последователно хвърлят към натален Сатурн - базисен управител на страната ни и сигнификатор на политиката. Като кулминацията при първия квадрат - на Юпитер - е през януари и февруари 2013 година, а при втория - на Венера - през май и юни. А какво е Юпитер? Вяра и надежда. Квадратът към Сатурн пък - загубени вяра и надежда. Към кого? Към политическата класа (Сатурн), разбира се. И към основните закони и правосъдната система (дом 9, Сатурн в д. 9). Та това се е случило и продължава да се случва у нас от януари до май 2013 година.

Но в случая Юпитер управлява натален дом 2 (парите, Стрелец) и се намира във Водолей и в дом 4 (недвижима собственост). Кой тогава е двигател и подбудител на серията събития от януари до май, включително и извънредните избори? Най-крупни едри собственици у нас в сферата на ел. енергетика (Уран, Водолей) и в сферата на национални елекронни медии (Уран, Водолей). И двата случая - с чуждестранно участие (Юпитер). Такива, на които изпълнителната власт (Сатурн), по незнайни причини, е пречила да осъществят своите замисли и стратегии (Юпитер) за спечелването на камари пари (Юпитер, владетел на дом 2) и огромна собственост (Юпитер в д.4). Но нали само една снежна топка е достатъчна да задвижи цяла лавина, при положение, че предварително има голямо напрежение в снежните пластове. А в нашия случай - голямо напрежение сред най-угнетените и изнемогващите у нас, та лесно беше задвижена лавина от много ръце, вдигнати в юмрук.

Тъй че всички посочени горе събития от януари до май 2013 година: референдум за АЕЦ Белене, надути сметки за ток, продължителни протести, сваляне на правителството, предсрочни избори - са взаимно обвързани, те са породени от една и съща небесна причина (Юпитер). Ако пък се върнем 90 години назад - през 1923 година - няма да е трудно отново да съзрем същата причина. И да направим не малко паралели между случилото се тогава и случващото се сега. Какво е станало тогава? Най-напред дирекционен Юпитер е минал през Сатурн (изобилие от власт), а малко по-късно и дирекционна Венера е застанала в точна опозиция към Сатурн (неустойчивост и вътрешно противопоставяне). И като резултат, две основни събития са се случили през същата 1923 година: Деветоюнски преврат, извършен от българската армия и Септемврийско въстание (септемврийски бунтове), инспирирано от Москва. А само това подсказва, че тепърва ще възникват нови паралели между случилото се през 1923 г. и случващото се през настоящата 2013 година.

А какво има да става още през настоящата 2013 година? Идва ново разклащане на стабилността (Сатурн) у нас - този път от страна на Венера (квадрат). Екзактът беше на 24.05.2013 година, но ефектът ще се прояви най-силно от 5 до 15 юни. Точно тогава ще настъпят нови обрати и на мнозина ще им светне - ще станат ясни основните движещи мотиви и сили на новото управление . В същото време привидното разбирателство между орела, рака и щуката, за които стана дума в началото, ще започне да се разпада. Недоверието и неодобрението (Венера) към новото управление ще започне да расте, а заслуга за същото, освен авторитетни личности, ще имат и основни европейски партньори. Това означава две неща: или невъзможност правителството да функционира, или касиране на изборите, поради доказани нарушения на изборния закон. Цялата тази неразбория, обаче, ще произведе нова истерия у нас, съпроводена с много крясъци. Между тях - и за излизане от Евросъюза и за стратегическа преориентация на България. Въпреки напрежението и общото разочарование, обаче, въпреки небивалата битка за България, опасност от безредици няма да има. Ала евроскепцисзмът у нас ще продължи да се нагнетява. Особено след блокирането и отлагането на важни финансови споразумения.

А битката за България отдавна се води, но хората започнаха да разбират за нея едва през януари 2013 година. Тогава ни в клин, ни в ръкав, бе организиран референдумът за АЕЦ. После някои българи бяха ударени със сметки за ток и последваха бурни протести. Точно тогава, обаче, се случи нещо извън схемата - беше разбутана тлееща отдавна жарава, та българите рипнаха да палят сами себе си и да стават на факли. На живи факли в невиждани публични жертвоприношения, презрели собствения живот заради живота на други, заради идващите след тях. И това и следващото, което се случи, не беше вече предвидено. То смая не само света, но и самите българи, разтърси ги до самия им корен. Така в много български сърца постепенно започна да зрее една нова надежда - за истинска и основна промяна. Надеждата за по-добър, по-чист и по-светъл живот. Макар че в главите на други българи - малко на брой, ала с много пари и тъмни желания - зрееше друго, в тях най-мощно напираха страховете от такава промяна. Страховете от настъпването на светлина, от която бяха отдавна отвикнали.

Тъй, че новото правителство ще има кратък живот - най-много до към 10-18 август, когато ще е вторият най-сериозен негов блокаж. А първият такъв блокаж, както беше вече казано, ще е още през първата половина на юни. Но ако през юни все пак се размине, когато ще е основната битка за България и за нейното бъдеще, то през август това ще е вече невъзможно. И същото произлиза от неговия генезис - про АЕЦ Белене, за пълна енергийна зависимост от Русия. И най-добрият за всички вариант тук би бил: то и парламентът сами и навреме да се разпуснат. Но преди това - да насрочат избори за Велико народно събрание. Особено като се вземе предвид, че идеята за Велико народно събрание, с цел промяна формата на държавно управление и основните принципи и методи на управление, ще бъде подета с най-голяма сила през първата половина на юли. Точно когато и Сатурн тръгне директно, за да приключи обществената пасивност и за да се възобнови желанието на хората да бъде преструктурирано българското общество. И да се променят завинаги основните механизми, чрез които то функционира, та най-после - да бъде изработена и дългосрочна национална стратегия.

През юли, август и септември 2013 година ще бъде поставено начало за създаване на обществена организация от независими и авторитетни личности, каквато не е имало досега. Нещо като съвет на мъдреците, на морално устойчивите и изпълнените с воля за реална промяна и за общо благоденствие. Та тази организация ще има за цел да наложи най-ефективен контрол върху парите, идващи по линия на Евросъюз. Точно тогава и в тази връзка ще бъде и договорено получаването на крупна целева помощ за задвижване на икономиката у нас и за отварянето на много нови работни места. Тази обществена организация ще следи зорко къде наистина отиват парите, което е нещо ново и уникално. Тя ще държи под око и монополите у нас и ще спомага много за приемането на нови и по-ефективни антимонополни закони и мерки. А през декември 2013 година България вече няма да е същата. И другите страни и народи като забележат това, ще започнат да се отнасят по нов начин с българите - с уважение.
Освен това, колкото и да звучи невероятно все още, една голяма обща вълна на оптимизъм и ентусиазъм у нас постепенно ще започне да измества настоящия голям скептицизъм. И постепенно да набира скорост от 12 юли 2013 година нататък. А заедно с нея ще расте и голямата и истинска обща надежда за духовно, морално и икономическо възраждане.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Ное 15, 2013 10:03 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Добро утро! `k@2` - казвам с усмивка след като ми попадна тази статия... Родните окултисти и езотерици виждат сатанински и масонски елементи във вътрешния интерериор на сградата на НС:

http://www.xnetbg.com/new/40/96/340--13

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни