ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 9:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Сеп 10, 2013 9:36 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Светът се управлява от 147 банкери и олигарси
май 04, 2013
Евгений Арсюхин*

превод: Стефка Тотева

Световното правителство иска да построи на планетата рай за богатите

В края на януари в швейцарското селце Давос ще се открие поредният Световен икономически форум. Привържениците на теорията за заговора мислят, че Давос е видимата част на тайното световно правителство. Подиграваха се на тази теория за заговора. Ама какво говорите, няма никакво световно правителство! Но с всяка година се появяват нови факти за това, че има.

КОЙ РАЗДАВА КОМАНДИТЕ?

Градът Женева не е голям. За час можеш да го прекосиш. Но Женева – на книга – изнася толкова нефт, колкото потребява Китай. Сякаш внася половината от световното производство на захар и кафе и една трета от целия планетарен урожай на зърно. Как е възможно това?

Когато говорят за световното правителство, често споменават Женева във връзка с това, че там се намират щаб-квартирите на международните организации. Незабележима сива сграда, даже без ограда – това е щаб-квартирата на СТО. Като прекосиш пътя – стигаш до филиала на ООН. Малко встрани е и Световната организация на труда.

Обаче да считате, че тези организации са световното правителство е дълбока заблуда.

СТО отдавна нищо не решава, – ми каза човек, който е работил там 30 години. – Виждаш ли това кафене? Изглежда като незабележима стъклария. Но именно там идват хората, които дават командите на сътрудниците на СТО.

И кои са тези хора?

ЗАМЪК С ПРОБИТ ПОКРИВ

За да си отговорим на въпроса, трябва да тръгнем от щаб-квартирата на СТО по брега на Женевското езеро. Панелните жилища се сменят с мезонети.

- Баща ми купи „шале” – ми разказва дъщерята на наш милиардер, който се занимава с търговия на зърно и нефт. – Шалето е старо, покривът тече, скъпо е. Но ако нямаш „шале” или замък, не си от „глутницата”.

Обитателите на такива старинни замъци направиха Женева център на световната търговия. Мъничкият град не консумира толкова много зърно и не изгаря толкова много нефт. Тези стоки се прекупуват от посредници, регистрирани в Женева. Тук данъците са много ниски и имат пълна неприкосновеност. Да кажем с нефт се занимават Glencore, Vitol, Trafigura, Gunvor, Mercuria. Достатъчно е да добавим, че 75 процента от руския нефт и 100 процента от казахстанския се продават чрез Женева – такива са оценките на Швейцарската търговско-транспортна асоциация.

ГРАДЪТ ТРИ ПРОЦЕНТА

Пред щаб-квартирата на СТО винаги има патрул на антиглобалистите. Хората в скъсани джинси са убедени, че корпорациите са именно световното правителство. Но трейдърите и посредниците са низшата каста на елита. По-високо от тях са финансистите.

За да ги видиш, трябва да се върнеш в старата част на Женева и да минеш по крайбрежната улица. За пет минути ще се запознаете с фирмите на всички най-големи банки на света. 4,4 трил.$ или 3,0% от парите на целия свят. А вечер са интересни разхождащите се европейци със стоманени погледи в ненабиващи се на очи, но скъпи костюми или карикатурни, но въпреки това съвсем истински арабски шейхове.

На тази крайбрежна улица има и жилища. Веднъж и аз попаднах в едно от тях. Във фоайето ме посрещна картина от 14 век. Домакинът се поинтересува колко струват жилищата в Москва, в главата ми се въртеше реклама на елитен жилищен комплекс и реших да го поразя с най-високата за този момент цифра – 15 хил.$ за квадратен метър.

- Така ли? – разочаровано проточи мъжът в сив пуловер. – Е, за вас това сигурно наистина е скъпичко…

ЗЕМЯТА ГОРИ?

Банкерите са сурови, но на пръв поглед изглежда, че накрая са ги „хванали за гушата”.

Още през 2008 г. в Германия започнаха да издирват немците, които крият от данъци своите спестявания в Швейцария. Почти без успех. Сега са обявили война САЩ и са провокирали със свое разследване крах на една от най-старите банки в Швейцария – Wegelin & Co. Тя е основана през 1466 година! Само като си помислиш, при нас днешният Кремъл не е бил построен, а банката вече е съществувала. Американците успели да докажат, че там са укрити 1,2 млрд.$.

Притиснали и суровинните посредници. По изискване на ЕС Швейцария повиши данъците върху сделките с прекупвачи. Създава се впечатление, че световното правителство е попаднало под удара на правителството на „днешните силни”. Но това е илюзия. Всъщност това означава, че едната ръка бие другата..

ТАЙНИ ВЕЧЕРИ

Да отидем и в друг швейцарски град – Базел. Още през 1983 г. западен журналист разказа за тайните срещи в сградата на Банката за международни разплащания. Тогава на неговата статия не обърнаха внимание. Сега изплуваха подробностите. Там веднъж на два месеца се събират ръководителите на най-големите центрове на банки в света. Седят си, пийват си коняк, говорят си задушевно, извън протокола.

Там никога не са виждали представители на русийската Централна банка. За пореден път обидно са ги пропуснали? Работата не е в това. Бие на очи, че лъвският пай на участниците в срещите е свързана с Масачузетския технологичен институт/САЩ/. А нашите хора не са учили там….

Този институт отдавна си сътрудничи с Пентагона. А после се прехвърли върху икономиката. Първата лястовичка още през 90-те стана книгата на тамошния професор Лестър Търоу „Бъдещето на капитализма”. Суровото съчинение учи как западната цивилизация да удържи властта в променящия се свят.

Гостите на базелските тайни вечери са висшия ешелон на световното правителство. И нещо странно се получава. Сякаш по тяхна инициатива централните банки громят женевските финансисти. А всъщност – това е формално. Изглежда като наказателна мярка само за прах в очите.

ДА ОТХВЪРЛИМ ДЕМОКРАЦИЯТА

И така, световното правителство се оказа матрьошка. Ядрото са много богати хора и споменатите глави на централните банки. Към тях се прибавят и владетелите на корпорации и банки. За да не се открояват, те се събират под различни покриви и на различни места /виж „Детайли”/- не само в Давос и в Базел.

Има какво да обсъждат сега, клати се системата на капитализма като цяло и трябва да се мисли как да се реформира. Директорът на Института по проблемите на глобализацията Михаил Делягин счита, че това, което те ще решат, ще се хареса на много малко хора.

- Искат да установят подобие на комунизъм или по-скоро на „тъмно” средновековие. Пазар няма да има, ще се въведе глобален план – казва той.

Според Игор Николаев от ФБК световно правителство няма, но има група лидери.

- Събират се, договарят се като че ли, но като се разотидат, всеки работи за себе си – своята риза е най-скъпа.

Възможно е отговорът на въпроса „какво ще стане?” да трябва да се търси в споменатата книга на Лестър Търоу. Ето характерен цитат: „Нужни са крупни структурни промени. Но, разбира се, демокрациите това най-зле го умеят.”

Излиза, че векът на свободата, нека даже и да е призрачна, върви към своя край. Ние сме на прага на нова диктатура.

ДЕТАЙЛИТЕ

Къде се събират „ватманите на света”

Давоският форум – провежда се през януари в швейцарското село Давос.

Билдербергският клуб са 385 души, които се срещат всеки път на ново секретно място, имената на участниците са зашифровани. Но през 2008 г. журналистите успяха да заснемат как към клуба пътува главата на ФРС на САЩ Бен Бернанке. Последното заседание май се проведе през май 2012 г. в щата Вирджиния.

Комитетът 300 – по версията на писателя Джон Колеман (Коулман) е таен съюз на триста богаташи, създаден още през 1897 г. Колеман е уверен, че в комитета са включили Борис Елцин и така са извършили разпада на СССР. Въпреки изглеждащото като бълнуване твърдение, комитетът напомня реалния Билдербергски клуб.

Ротари клуб, както се счита, е наследник на масоните. В света има 33 хиляди клуба с 1, 2 млн. члена. Официалната му цел – благотворителност.

МЕЖДУ ВПРОЧЕМ

На кого принадлежат богатствата на Земята

Най-доброто изследване за световното правителство е направила по-миналата година група учени от Федералния технологичен институт в Цюрих. Те са проучили 43 хиляди транснационални корпорации и са изяснили, че в крайна сметка те се управляват от 147 души, които държат в ръцете си 60% от световния вътрешен продукт.

КОМЕНТАРИТЕ НА ЕКСПЕРТА

Михаил ДЕЛЯГИН, директор на Института по проблемите на глобализация: “Русийските новобогаташи в сенчестото правителство имат ролята на сервитьори”.

- Управляващият клас хора са с огромно могъщество, които живеят не в домове, а в хотели, в резиденции. На тях има се струва странна самата мисъл, че могат да принадлежат към някоя нация. Този клас се оформи преди 10 години. Сега в него активно се вливат китайци. Руските олигарси и чиновници там имат правата на сервитьори.

МНЕНИЕ

Едуард ЛИМОНОВ, писател: „Аз ще стана главният партизанин, само за да ги спра!”

- Световното правителство се формира активно. Процесът се ръководи от Щатите. Разгромът на Либия, атаката срещу Сирия – това се все негови дела. Ако глобалистите съвсем се разпашат, аз ще стана най-яростният партизанин – ще изляза в нелегалност. Искам всички страни да бъдат независими и никой да не се бърка в техните работи.

—————————————————————————————————

Комсомольская правда, 05. 01.2013

*Евгений Арсюхин е роден през 1969 г в Чебоксари. Завършва физико-математическп училище при МФТИ и факултета по журналистика в Московския държавен университет (1993). Участва в създаването на вестник «Химкинские новости». Работи в «Российская газета» (2001-2009), «Известия» (2009-2011), кореспондент на в. «Комсомольская правда», а в различни периоди – и в «Московские новости», «Экономика и жизнь», «Финансовая газета». Автор на историческите книги за Русия «Полумесяц над Волгой» и «Сараклыч. Опыт исторической реконструкции».

Източник: literaturensviat

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни