ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 10:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Дек 04, 2012 11:44 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
РЕАЛНОСТИ И ЗАБЛУДИ ОТНОСНО КРАЯ НА 2012 (ЧАСТ 2.2, публикувана на 4.12.2012 16:50)
Изображение
Това е трети пост по темата за 21.12.2012 и по-специално една астрономическа гледна точка върху подравняването в една линия на различни астрономични обекти. Чрез тези постове започвам частично и поетапно публикуване на важна и полезна информация за всички, които се интересуват от гореспомената тематика. Почти цялата обща информация от всички постове (визуална и текстуална) ще излезе в Списани
е 8, на 8.12. Както вече казах, на всеки два-три дни ще публикувам част от информацията в нов пост. Правя това, защото обсъждането на финала на 2012 година нашумя твърде много в медийното пространство вече няколко години и е необходимо сериозно и задълбочено изследване в областта. Тя има своите историчен, психологичен, конспиративен, астрономичен, астрологичен и езотеричен ракурс и ще се постарая да анализирам всички тях достатъчно задълбочено и конкретно. Всички самостоятелни и отделни ракурси ще започват с изречение само от главни букви и като нови постове. СПЕЦИАЛНО АСТРОНОМИЧНАТА ЧАСТ, ЩЕ РАЗДЕЛЯ НА ОТДЕЛНИ ПОСТОВЕ, ЗА ДА СЕ ВИЖДАТ КАРТИНКИТЕ ПО-ЯСНО.

ПОДРАВНЯВАНЕТО В ЕДНА ЛИНИЯ НА 21.12.2012 – ИМА ЛИ ГО ИЛИ ГО НЯМА - АСТРОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА

Ако разгледаме точното преминаване на точката на зимното слънцестоене през централното струпване от звезди в нашата галактика Млечен път, то този процес е започнал приблизително през далечната 800 година сл.н.е. и ще приключи в далечното бъдеще – през 3200 година сл.н.е. Точното изравняване в една линия на точката на пресичане на Галактичния екватор с Еклиптиката(която точка е много близо до центъра на галактиката ни) с точката на зимното слънцестоене и съответно Слънцето и Земята е станало на 22.12.1998 г. и няма да се случи на 21.12.2012 г. (виж графиките на поста и коментарите).

Тук има и друга важна допълнителна информация.
I. Ако изберем за основа галактичната перспектива, ТОЧНОТО ПРЕМИНАВАНЕ НА СЛЪНЦЕТО през точката на зимното слънцестоене, която съвпада максимално прецизно с точката на пресичане на Галактичния екватор с Еклиптиката(която има други имена – „зодиак” или „път на Слънцето”), се е случило на 22.12.1998 г. Подобен, но не толкова прецизен процес ще се случи на 21.12.2012, защото тогава точката на зимното слънцестоене вече не е точно върху галактичния екватор.

II. Обаче, ако изберем не галактичната перспектива, а вземем равнината на Слънчевата система и еклиптичния измервателен метод за отправна координатна система, то тогава Слънцето, гледано от Земята, се намира максимално близо до галактичния център на 18.12.1998, когато едновременно с това имаме съвпад на точката на зимното слънцестоене с галактичния екватор. Подобен, но не толкова прецизен процес имаме всяка година след 1998 г. на 18-19.12.

Ако първата гледна точка визира преминаването на Слънцето през галактичния екватор и точката на зимното слънцестоене, наблюдавано от земна гледна точка, то дата 18.12 –показва кога между Галактичния център и Слънцето, отново гледано от Земята има най-малко разстояние.

АКО ИЗЯСНИМ ОТНОВО, ТОЧНОТО ПРЕМИНАВАНЕ НА СЛЪНЦЕТО ПРЕЗ ТОЧКАТА НА ЗИМНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ И ТОЧКАТА НА ПРЕСИЧАНЕ НА ГАЛАКТИЧНИЯ ЕКВАТОР С ПЪТЯ НА СЛЪНЦЕТО Е СТАНАЛО НА 22.12.1998, И НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ТОЛКОВА ТОЧНО НА 21.12.2012. ВСЯКА ГОДИНА В РАМКИТЕ НА ВЕКОВЕ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛЪНЦЕТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ТАЗИ ОБЛАСТ НА 20-21.12.
Filip Filipov
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 217&type=1

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Дек 04, 2012 11:52 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
Изображение

РЕАЛНОСТИ И ЗАБЛУДИ ОТНОСНО КРАЯ НА 2012 (ЧАСТ 2.1, публикувана на 4.12.2012)
Това е втори пост по темата за 21.12.2012 и по-специално една астрономическа гледна точка. Чрез тези постове започвам частично и поетапно публикуване на важна и полезна информация за всички, които се интересуват от гореспомената тематика. Почти цялата обща информация от всички постове (визуална и текстуална) ще излезе в Списание 8, на 8.12. Както вече казах, на всеки два-три дни ще публикувам част от информацията в нов пост. Правя това, защото обсъждането на финала на 2012 година нашумя твърде много в медийното пространство вече няколко години и е необходимо сериозно и задълбочено изследване в областта. Тя има своите историчен, психологичен, конспиративен, астрономичен, астрологичен и езотеричен ракурс и ще се постарая да анализирам всички тях достатъчно задълбочено и конкретно. Всички самостоятелни и отделни ракурси ще започват с изречение само от главни букви и като нови постове. СПЕЦИАЛНО ВТОРАТА ЧАСТ, ЩЕ РАЗДЕЛЯ НА ОТДЕЛНИ ПОСТОВЕ, ЗА ДА СЕ ВИЖДАТ КАРТИНКИТЕ ПО-ЯСНО.

АСТРОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА КЪМ 21.12.2012

В поредица от прекалено експресивни телевизионни предавания, интернет видео лекции, блог-статии и фалшиви бестселъри на книжния пазар се изтъкна преди всичко от западни автори, че бил наличен парад на планети и някакво галактично изравняване на много светила и планети спрямо галактичния център и точката на зимното слънцестоене.

Ако се подходи от строга научна гледна точка, такова подравняване на планети или парад на светила и обекти от Слънчевата система не е налично на датата 21.12.2012 г. (виж графиката на поста и допълнителните графики в коментарите). Не е налично дори през целия декември месец на същата година. За парад на планети в по-прецизен смисъл може да се говори когато поне 5 планети и светила от нашата Слънчева система застанат твърде близо една до друга в рамките на 10-20, максимум 30 градуса от зодиака. Обикновено, ако съчетанието включва някои планети от Меркурий до Сатурн и не включва Слънцето, то тогава космическите обекти се виждат ярко и силно и това прави впечатление на всеки, погледнал небесните простори.

КАЗАНО КОНКРЕТНО, ТАКАВА КОНФИГУРАЦИЯ НЕ Е НАЛИЧНА ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ МЕСЕЦ И ПОРАДИ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е НАСОЧЕНА КЪМ ЦЕНТЪРА НА ГАЛАКТИКАТА.

За последен път на 28.09.2011 г. Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Сатурн са били в рамките на 20 градуса в зодиакалния знак Везни, а на 10-11.02.2013 Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Плутон са в област от около 20 градуса в зодиакалния знак Козирог – сравнително близко до Млечния път. Други по-съществени паради на планети са били на 4.05.2000 г. когато Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн (общо 7 фактора) са се намирали в рамките на 27 градуса; А ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА ДАТА 9.11.1662 Г. ОТНОВО СЛЪНЦЕТО, ЛУНАТА, МЕРКУРИЙ, ВЕНЕРА, МАРС, ЮПИТЕР И САТУРН СА БИЛИ В ОБЛАСТ ОТ 24 ГРАДУСА И ТО ПО ПОСОКА НА ЦЕНТЪРА НА ГАЛАКТИКАТА.

Всеки може да провери тези факти чрез свободно достъпните астрономически и астрологични компютърни програми, които достатъчно точно и прецизно симулират процесите в Слънчевата система, и после да сравни с реалността данните, наблюдавайки самото небе. Като казвам всеки, разбирам наистина всеки: препоръчвам сайта: http://www.solarsystemscope.com/ – експериментирайте с него и ще проверите думите ми сами.

И ТАКА, НЕКА ИЗЯСНИМ – НА 21.12.2012 И ОТ АСТРОНОМИЧЕСКА, И ОТ АСТРОЛОГИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА НЯМА НИКАКЪВ ПАРАД НА ПЛАНЕТИ, КАМО ЛИ ПАРАД НА ПЛАНЕТИ НАСОЧЕН КЪМ ЦЕНТЪРА НА ГАЛАКТИКАТА НИ.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
Filip Filipov

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Дек 04, 2012 11:59 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
РЕАЛНОСТИ И ЗАБЛУДИ ОТНОСНО КРАЯ НА 2012 (ЧАСТ 2.3, публикувана на 4.12.2012 20:30)

Това е четвъртия пост по темата за 21.12.2012 и по-специално една астрономическа гледна точка върху преминаването на Слънчевата система върху гравитационната равнина на Млечния път. Чрез тези постове започвам частично и поетапно публикуване на важна и полезна информация за всички, които се интересуват от гореспомената тематика. Почти цялата обща информация от всички постове (визуална и текстуална) ще излезе в Списание 8, на 8.12. Както вече казах, на всеки два-три дни ще публикувам част от информацията в нов пост. Правя това, защото обсъждането на финала на 2012 година нашумя твърде много в медийното пространство вече няколко години и е необходимо сериозно и задълбочено изследване в областта. Тя има своите историчен, психологичен, конспиративен, астрономичен, астрологичен и езотеричен ракурс и ще се постарая да анализирам всички тях достатъчно задълбочено и конкретно. Всички самостоятелни и отделни ракурси ще започват с изречение само от главни букви и като нови постове. СПЕЦИАЛНО АСТРОНОМИЧНАТА ЧАСТ, ЩЕ РАЗДЕЛЯ НА ОТДЕЛНИ ПОСТОВЕ, ЗА ДА СЕ ВИЖДАТ КАРТИНКИТЕ ПО-ЯСНО.

ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ ГРАВИТАЦИОННАТА РАВНИНА НА ГАЛАКТИКАТА – ИМА ЛИ ГО ИЛИ ГО НЯМА - АСТРОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА

Изображение

Някои специфични теории относно годината 2012 намекват, че през тази година ще стане преминаването на цялата Слънчева система през общата галактична равнина на Млечния път(виж графиките на поста). Ако това се случи, то Слънчевата система ще е силно повлияна от гравитацията на галактиката ни и в рамките на няколко хиляди години може да се реализира астероидна бомбардировка на вътрешните области на планетната ни система. Такива процеси със сигурност е имало в миналото на Земята и вероятно такъв процес е причината за ликвидацията на динозаврите.

От научна гледна точка, позицията, че това ще се случи точно на 21.12.2012 е доста глупава и неадекватна, защото човечеството трябва да има странична гледна точка спрямо цялата ни галактика, че да прецени, кога точно ще стане цикличното преминаване на Слънчевата система през равнината на Млечния път. Ние нямаме такава гледна точка на този етап и това не може да се прецени прецизно. От друга страна, това преминаване не може да се случи само за една определена дата на дадена година, защото глобалния цикъл на синусоидално движение на Слънчевата система спрямо галактичната равнина се измерва с десетки милиони години(а периода на ротация на Слънцето около галактичния център е от порядъка на 240 милиона години) и поради тази причина едно конкретно преминаване на цялата ни звездна система през равнината на галактиката трае стотици хиляди земни години, а не един единствен календарен ден. Ето защо, всеки разумно мислещ човек, притежаващ достатъчно задълбочени познания както в астрологията, така и в астрономията игнорира фалшивите медийни изяви на редица „пророци” на свършека на света.

И АКО ОТНОВО ИЗЯСНИМ, ПРЕМИНАВАНЕТО НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ПРЕЗ ГРАВИТАЦИОННАТА РАВНИНА НА ГАЛАКТИКАТА НА ТОЗИ ЕТАП НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТОЧНО ПРЕЦИЗИРАНО ПО ВРЕМЕ ЧРЕЗ СЪВРЕМЕННИТЕ НАУЧНИ ПОДХОДИ. САМО БОГ ИЛИ АНГЕЛСКИТЕ ЙЕРАРХИИ (ДУХОВНИТЕ ТВОРЦИ НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА) ИЛИ ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЛИ СВРЪХНАДАРЕНИ ЯСНОВИДЦИ С ГАЛАКТИЧНА ВИЗИЯ ЗА ПРОЦЕСИТЕ В КОСМОСА ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ, ОПЕРИРАЩИ В ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА МОГАТ ДА ДАДАТ ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ КОГА ТОЧНО ГРАВИТАЦИОННОТО ПОЛЕ НА ГАЛАКТИКАТА МОЖЕ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА. НА ТОЗИ ЕТАП НЯМА СЕРИОЗНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ТЕМАТА И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА Е БЕЗСМИСЛЕНО ХОРАТА ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТОВА. И ДОРИ ДА ИМА ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ, СЪС СИГУРНОСТ, ТЯ НЯМА ДА ЗВУЧИ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН: „ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ ГРАВИТАЦИОННАТА РАВНИНА НА МЛЕЧНИЯ ПЪТ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА 13.II.2013 ПЕТЪК И ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ АСТЕРОИД, КОЙТО ЩЕ УНИЩОЖИ ЗЕМЯТА....” А ЩЕ ЗВУЧИ ТАКА: СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА НАВЛИЗА ЗА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ В СИТУАЦИЯ НА АСТЕРОИДНА И МЕТЕОРИТНА БОМБАРДИРОВКА ОТ 10-ТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ДО 110 ХИЛЯДОЛЕТИЕ...

Filip Filipov

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2012 3:43 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Начи какво излиза сега? Няма да има рестарт по Коледа? Ще се живее, така ли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2012 4:28 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
....ц...нема да има...рестарта ще е в нас...

&^--D

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 12:11 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
Filip Filipov

СОЦИАЛНИ ОПАСНОСТИ ОКОЛО 21.12.2012 - АНАЛИЗ НА СЪБИТИЯ И АСТРОЛОГИЧНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ (ЧАСТ 4.1, публикувана на 18.12.2012 22:40)
Ако проследите постовете на стената ми през 2012, поне 3-пъти тази година съм предупредил, че почти всеки път когато проблемният аспект между Плутон и Уран в космоса е активиран от Луната или друго светило, в САЩ стават ужасни престъпления и трагедии. След като вече 3 или 4 пъти излизат неадекватни хора и избиват масово деца, майки, зрители в кино, учителки в училище, цели семейства и прочее, си задавам въпроса това случайни или нарочни събития са? Абсурдно е да се допуска, че една силна и сравнително добре организирана държава не може да забележи зависимостта в процесите и не може да повиши степента на сигурност поне в училища, храмове, кина, молове и летища, не само по време на всички възможни, посочени от астрологията, периоди, но постоянно в рамките на година две, докато не се решат политически и организационно проблемите от такъв порядък. Абсурдно е почти всеки обикновен американец да има пълно бойно снаряжение, годно да ликвидира без проблем цял взвод професионални войници. Нормалният човек когато види лицата и поведението на тези убийци и престъпници си припомня сюжета на филма „Манджурски кандидат”, припомня си, че определени институции в САЩ са развили ужасна технология, с която промиват мозъци на хора и ги превръщат в убийци... това не е само филм с Дензъл Уошингтън, но реален процес, за който Бил Клинтън се извини публично на американския народ, а всички са чували, че убиеца на Кенеди е бил меко казано напълно неадекватен и умишлено ликвидиран...

Често гледам научнопопулярни телевизионни канали и нямаше как да не попадна на Нешънъл Джиографик тези дни... Освен че всеки ден има предавания за апокалипсиса и стресирани американци, които купуват масово оръжия, храна и екипировка за оцеляване, има и друг брутално безсмислен феномен - в ляво е логото на телевизията, а горе в дясно се отброяват дните до КРАЯ... Това е поредното доказателство за индустрията на апокалипсиса, която е задействана на високи обороти по всички възможни медийни канали. Но след масовото убийство на 20 малки деца в Кънектикът се получава странна ситуация – президентът Обама страда публично пред целия свят, американските политици и обществени лидери искат да забранят или ограничат притежаването и носенето на оръжие, а предаванията за параноични граждани на САЩ, трениращи бойни умения, за да оцелеят в апокалиптична обстановка, не спират...

Имаше и друго странно събитие – австралийският премиер – Джулия Гилард каза на шега следното: „Скъпи мои австралийци, идва краят на света. Ако настъпи апокалипсис заради нашествие на плътоядни зомбита, чудовища от ада, или всеобщият триумф на K-Pop, трябва да помните едно нещо: Аз ще ви защитавам до край”. Да, Австралия ще бъде запазена от своя премиер от зомбита, но САЩ не успеха да се опазят и ужасната трагедия се случи... Как трябва да наречем човек, който убива майка си и още 26 човека, от които 20 деца => нима това същество не е зомби?!

Големият актьор и мислител Морган Фрийман директно обвини медиите и каза следното: „Фокснюз постави лицето на убиеца на всичките си новини. Някакви статии или новини, които да се фокусират върху жертвите и да игнорират самоличността на убиеца? Не съм видял още такива. Защото те не продават. ТАКА ЧЕ, ПОЗДРАВЛЕНИЯ, СЕНЗАЦИОННИ МЕДИИ, ТОКУ-ЩО МОТИВИРАХТЕ НЯКОЙ ДА НАДСКОЧИ ТАЗИ ТРАГЕДИЯ И СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ДА НАПАДНЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ.”

Неговото мнение не трябва да се възприема само като лична позиция и коментар на ситуацията, но и като проява на колективното несъзнавано, което предупреждава, че по света са възможни други подобни ситуации и то още по-трагични. За целта, от астрологична гледна точка на датите: 28.12.2012, 4-5.01.2013, 10.01, 17.01, 24.01, 7.02, 13.02, 21.02, 28.02, 6.03, 13.03, 20.03, и особено в периода 24.03 – 11.04 – ...и така до края на 2013 всеки път когато 90-градусовия ъгъл между Плутон и Уран е силно активиран от Луна, Слънце или планета, степента на сигурност не само в САЩ, но въобще в глобален смисъл трябва да се повишава, за да се предпазят невинни хора от такива ужасни престъпления. Ще се постарая в бъдещи глобални прогнози да визирам тези процеси в космоса предварително.

Сега поради масовата параноя по света, създадена от глобалния социален експеримент относно календара на маите, около 21.12 препоръката ми към хората живеещи в страни, където това социално явление е придобило особено силни размери, да се пазят от луди и неадекватни хора, които поради истерия, промиване на мозъци, шизофрения или други някакви причини тръгват по стъпките на убиеца от Нютаун, Кънектикът. От всички анализирани процеси до този момент, тази ситуация е много сериозна и опасна и предупреждавам хората, които четат този материал да бъдат внимателни няколко дни около 21.12 – пазете се от луди, пияни, наркомани или параноични хора, които могат да застрашат обществената сигурност. В общества и страни, където апокалиптичната индустрия е в своята кулминация е възможна масова истерия и крайни действия (погроми, палежи, самоубийства, нападения) на психично болни, сектанти, асоциални и разрушителни типове хора. За целта жизнено необходимо е структурите за сигурност, психолози и социални работници, заедно с полиция и други институции да повишат степента на сигурност и да се опитат да контролират неадекватно и разрушително поведение, поне на места, където има големи струпвания от хора в периода 21-26.12.2012. Това предупреждение не е базирано на астрологични основи, а на анализ на глобалните процеси в момента.

Задавам въпросите:
На кого е нужна тази индустрия на апокалипсиса? На кого е нужна тази подигравка с живота и съдбите на хората? Събитията случайни ли са или умишлено организирани, с цел максимално стресиране на хората? До кога цивилизацията на Земята ще възпитава насилие, войнолюбство и морална деградация, от която някой печели поредния милиард?
Отговорите на тези въпроси ги оставям на тези, които четат и мислят...

Ако искате да се промени тази нелицеприятна картина, на 21.12 се помолете за спасението на човешките души, за мир и хармония по цялата Земя, за благородно и чисто повдигане на съзнанията на всички същества на планетата ни, за реално приложение на Учението на Любовта Христова от човечеството. Направете го силно, с целия си ум, сила, сърце и душа, за да променим завинаги и окончателно Земята към по-добро. (Вече около 100 човека ще участват в колективна молитва на 21.12 – за повече информация вижте следния линк: https://www.facebook.com/events/444004512331453 )

-----

Сега ще коментирам и друга особена опасност спрямо духовното развитие на хората, пряко свързана с процесите около 21.12. Вече коментирах, че умишлено се провокира страх от края на света от определени икономически и медийни структури в западния свят. Един резултат от тази манипулация е, че много хора, уплашени, че света ще свърши, започнаха да се стремят към духовното, като преди този социален феномен, са имали преди всичко материално акцентиран консуматорски живот и разбирания. Така се правят някакви крачки към някакво морално и духовно развитие, но тези крачки не са провокирани от истинско пробуждане на душите, а от първичния страх, че живота ще свърши. От езотерична и психологична гледна точка това не води до стабилни и правилни промени в човешкото същество, а само до повърхностни процеси и модна дейност. Силите, които са пуснали в действие глобалния стрестест на човешката психика, знаят много добре това и дори нещо повече, те ще използват тези процеси целево. Става въпрос, че когато датата 21.12 премине и никакъв глобален апокалипсис не се случи, хората стремили се към духовно повдигане по един повърхностен и фалшив начин, има опасност да изпаднат в особено състояние – много по-краен материализъм, консуматорщина, морална и духовна деградация, от колкото е било преди. Апокалиптичната индустрия ще спечели още милиарди от това, защото ще се повиши потреблението... Има морков, има и камшик... важно е зайците да въртят педалите на колелото и да генерират капитал... Имаше една метафора с батерия от филма Матрицата...

За това се обръщам към хората, които четат тези редове, и питам: направихте ли своята равносметка – вие искрено ли се стремите към духовно израстване или просто се страхувате, съгласни ли сте да бъдете манипулирани с цел генериране на капиталите на консуматорския капитализъм, или не сте съгласни?... Отговорете си искрено пред вашето съзнание-съвест-душа и това ще е достатъчно, за да бъдете свободни.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 217&type=1

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 12:19 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
Filip Filipov
АСТРОЛОГИЧЕН АНАЛИЗ НА ПРОЦЕСИТЕ В КОСМОСА НА 21.12.2012 (ЧАСТ 5.2, публикувана на 18.12.2012 22:55)

Ето и обещаното продължение на езотеричния и астрологичен анализ на процесите във Вселената около 21.12.2012 г. Първо нека осмислим съвпада на Слънцето с центъра на Галактиката.

От няколко десетилетия, точката на Зимното слънцестоене се намира много близо до галактичния екватор на Млечния път. Всяка година Слънцето, движейки се по еклиптиката, преминава през Галактичния екватор. Когато това се случва, се създават условия за големи промени в човешката цивилизация и за ново спиритуално начало относно всички съзнателни същества по лицето на Земята. Това е така, защото практически нашето Слънце съвпада с Великото Слънце Алфиола, позиционирано в центъра на галактиката ни. Изразено астрологически, когато наблюдавано от Земята е наличен съвпад на Слънцето с Алфиола – Галактическото централно слънце, тогава човечеството има шанса да възприеме и приложи най-висшите идеи на Бога чрез едно разширено космическо съзнание.

Ако това се случва естествено и според свободния избор на хората, не се случват мащабни катаклизми, а само благоприятни и хармонични събития и процеси. Но ако Космосът създава условия за еволюционно развитие, а човечеството не използва условията, а дори противодейства на тези импулси, често се стига до мощни катаклизми или големи трансформации на социално, политическо и икономическо ниво, които са един вид необходими корекции в еволюцията на цивилизацията ни. Както вече показах, точното изравняване на точката на зимното слънцестоене с галактичния екватор се е случило през 1998 г. Това означава, че плюс минус 10-20 години около 1998 г., благодарение на съвпада на Слънцето с Алфиола(случващ се всяка година в този времеви период около 21 декември), се проектират благоприятни духовни условия за еволюционно повдигане на човечеството. Ако то възприеме и реализира правилно тези импулси, хората и всички същества на тази планета ще се повдигнат на едно по-високо спиритуално ниво на съзнание. Ако обаче се пренебрегват тези астрологични процеси, са възможни редица пречистващи трансформации спрямо човечеството. И наистина, в този период ние вече видяхме мащабни промени, глобални пертурбации, грандиозни природни катаклизми и съвсем ясни знаци, дадени от Вселената, че са необходими големи промени в съзнанието на човека и колективния живот на планетата ни.

Казано по друг начин, всеки път когато от наша гледна точка Слънцето съвпада с центъра на Галактиката ни, се проявява най-висшата Божествена страна на космоса конкретно за нас хората на Земята. Тогава Божественото, проявено в нашето Слънце и Галактика, дава импулс на цялата Земя и всички нейни същества, да спрат своето низходящо движение в материализма и да започнат своя спиритуален и еволюционен възход.

Древните култури са посвещавали специални церемонии в такива моменти, за да се насочи съзнанието към висшите енергии на Вселената. В случая е интересен и факта, че този период съвпада с момента на Зимното слънцестоене, което е друг важен празник още от най-древни времена. Зимното слънцестоене е онзи момент, когато нощта е най-дълга и деня най-кратък, но веднага след него тъмнината започва вече да намалява, а деня да расте. Това символизира най-трудния, най-сложния момент за съзнанието, когато то попада в дъното на най-ограничените условия, но използва тази ситуация за опора и започва своя възход.

Ето защо, вместо да се подхранва масова параноя с персоналната енергия на човека, по-адекватно би било ако на 21.12.2012 г. в точния момент на навлизането на Слънцето в знака Козирог (13:11:37 ч. българско време) хората се обединят в колективни молитви, с които да поискат от Христос, проявен в Космоса, човечеството и индивидуалната душа, да реализира пълноценно в живота на Земята Неговата Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. По този начин разумните човешки души ще възприемат правилно висшите духовни енергии на Космоса и вместо да се усилват негативните вибрации в този период, ще се утвърди повдигането на човечеството в една по-висша степен на съзнание, морал и начин на живот.

А сега да анализираме във висш духовен смисъл аспектите на планетите и светилата в хороскопа, построен точно в момента на зимното слънцестоене.

Прави впечатление, че е налице една много силна и благоприятно поставена звездна карта. Ако се погледне по-строго, практически има само един проблемен аспект срещу 4 хармонични и 3 духовни аспекта.

Първо Слънцето се намира в особена конфигурация с висшите планети Нептун и Сатурн, съответно 60-градусов ъгъл и ъгъл равен на 1/7 от 360 градуса. Това говори, че Космическият Аз на Христос(проявен чрез Алфиола и Слънцето) работи усилено за една хармонична реализация на Мировата Любов(Нептун) и духовна трансформация на общочовешката карма(Сатурн). Тук Духът(Слънцето) ни припомня истината, че само Любовта(Нептун) може да пречисти и освободи човека от кармата(Сатурн). Аспектът 1/7 (ъгъл от около 51 градуса) говори и че Христовият Дух(Слънцето) ще внесе справедливост и правилно изпълнение на Божията Воля(Сатурн) и това ще стане заради Любовта като Принцип.

Сатурн, обаче, погледнато от геоцентрична гледна точка, оформя точен 60 градусов ъгъл към Плутон, което подсказва, че в гореописания Божествен процес ще участват огромен брой хора и същества от Земята и то синхронизирайки своята колективна воля(Плутон) в една обща посока. Христовата Правда(Сатурн) ще трансформира и облагороди колективното несъзнавано(Плутон), като този процес ще бъде хармонизиран и духовно катализиран от Космичната Любов на Бога и от милосърдието, състраданието, емпатията и колективната медитация и духовна работа на човечеството (това е така, защото Нептун прави също аспект 1/7, но този път към Плутон).

Луната и Меркурий са в точен 120 градусов ъгъл, което показва, че Душата на човечеството, психичните процеси и народа(Луната) е подпомогната ментално и интелектуално чрез изобилна информация и знания за процесите(Меркурий).

Венера прави едновременно три аспекта: приблизително 180-градуса към Юпитер, 51 градуса към Марс и приблизително точно 120 градуса към Уран. Това показва, че човешкото сърце (Венера) трябва и може да преодолее духовните различия (опозицията от Юпитер), защото получава силен духовен импулс от Волята (Марс) и енергия и подкрепа от Ангелския свят и интуицията(Уран). Силно хармоничния аспект между Уран и Венера говори и за това, че астрологичното знание може да докосне човешките сърца и да се прояви правилно и на място.

Виждайки тази много силна и благоприятна за духовно пробуждане космическа атмосфера, искам да споделя това знание с читателите на постовете ми. Ако работим заедно чрез молитва и медитация, ако утвърдим тези космически идеи на 21.12.2012 в точния момента на зимното слънцестоене, можем да помогнем за еволюционното повдигане на цялото човечество и самата планета Земя като живо същество.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 217&type=1

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2012 12:26 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 6:16 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
РЕАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЪЩЕСТВЕНИ ГЛОБАЛНИ ПРОМЕНИ

Filip Filipov
Ако проследите публикациите на стената ми, ще видите, че обърнах специално вниамние на важно световно явление. Физикът от ирански произход Мехран Кеше революционизира науката, като придостави на всички правителства патентите за технологията, която има възможност да създава гравитационни полета, включително и да намалява тежества на обекти.

Веднага след новолунието, по древен персийски обичай на 15.12.2012 г. Мехран Кеше направи демонстрация на технологията в Италия. В демонстрацията се вижда самия апарат, с който може да се намали тежеста на даден обект, виждат се и лабораторните условия на експеримента. Според Мехран Кеше апарата използва плазмата на няколко атома, за да намали теглото на апарата с няколко грама до няколко килограма. За съжаление видео материала не е достатъчно качествен и самия процес се вижда твърде смътно. Също така са изтъкнати и възможностите за създаване на хранителни ресурси и регенериране на тъкани и цели органи от човешкото тяло.

Обръщам внимание на читателите на моя профил, че независимо, че демонстрациите на Мехран Кеше са лошо качество, вероятно поради организационни причини и/или сериозни опасности от гледна точка на сигурността, тези събития имат реалната възможност да променят окончателно и завинаги човечеството от локално-планетарен тип цивилизация, в цивилизация от слънчево системен или галактичен тип, където човечеството ще може вече свободно и естествено да изследва космическото пространство. Това ще бъде тотална революция в живота ни и от тази гледна точка това може да бъде един наистина благороден и хармоничен преход в коренно различен свят. Ето защо, внимателно ще следя и информирам всички мои фб-приятели и абонати за развитието на процесите по тази тема.

А тук можете да видите самата конференция в Италия от 15.12.2012 (пак предупреждавам, че качеството на видеото е с лошо качество):
http://www.youtube.com/watch?v=z8I7r3GGxrU

Ето подробно обяснение за технологиите на М.Кеше по телевизия БНТ:
http://www.youtube.com/watch?v=mDSIujoV ... r6&index=1

Още информация можете да намерите тук:
https://www.facebook.com/notes/andy-san ... 7330245852

http://www.facebook.com/filipfilipov.astrolog

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2013 8:24 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА, КОЯТО ВКЛЮЧВА ТРИТЕ БОЖЕСТВЕНИ ЧИСЛА 1,2,3 - 2013 година!
Поздравявам всичките си приятели с глобалните хармонични в астрологично отношение периоди през 2013.

През първите 3-месеца на 2013 година до около средата на март месец са налични поредица от силни благоприятни аспекти и почти пълна липса на дисхармонични космически влияния.

Особено благоприятни са периодите около датите 16.01, 25.01, 7.02, 15.02, 2.03. В края на февруари и до средата на март месец има парад на планети в Риби, като в максимума си в него участват 6 космически фактора.

На 2.03 освен наличния парад на планети, има изключително хармонични аспекти между почти всички планети и светила. Това ще даде много добри съчетания не само на всички хора и социални субекти с важни космически фактори във Водните знаци: Риби, Рак и Скорпион, както и зодиакалните знаци Телец и Козирог, но включително в този период България ще получи силен хармоничен импулс от космоса, който трябва да се усвои правилно.

На 10.04 освен новолуние в зодиакалния знак Овен има и парад на 5 планети в същата област от зодиака. Това е много интензивен и благоприятен период за всички субекти свързани с огнените знаци.

От 4.06 до 3.08 започва силно хармоничен период, при който през няколко дни в космоса се образува красива геометрична фигура – равностранен триъгълник, разположен подкрепящо към всички водни и земни знаци. Това е знак, че в глобален план ще има значими положителни политически, социални и научни събития.

В периодът 30.10-4.11, независимо, че има Слънчево затъмнение на 3.11 се очертава силно благоприятен в социално отношение, защото тогава могат да се посеят семената за решаването на военни конфликти и някакво социално или икономическо напрежение. В този период има перфектни условия да се направят важни и съществени научни пробиви.

Информацията, която ни предоставя хороскопа на астрологичната нова година, построен за пролетното равноденствие на 20 март 2013 г. в 13 часа 2 минути е твърде динамична и са напълно реални и големи трансформации в енергийно и транспортно отношение. Възможни са големи открития и нововъведения, които могат да променят завинаги начина на живот на човечеството.

Царството на Любовта (смисълът на числото 20) ни помага да трансоформираме нашата Реалност към по-добро (хармоничното разбиране на числото 13). За това приятели, пожелавам на всички вас една нова година, изпълнена с Истинска любов, която ви променя към по-добро!
От: Filip Filipov

http://www.facebook.com/groups/161820947186036/

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни