ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
http://anthrobg.net/

Природен парк Странджа
http://anthrobg.net/viewtopic.php?f=28&t=642
Страница 1 от 1

Автор:  donda [ Вто Яну 31, 2012 2:05 pm ]
Заглавие:  Природен парк Странджа

Най-голямата защитена територия в България предлага уникалния шанс да видите най-големия съхранен широколистен горски комплекс на Европа. Единствено тук на континента са запазени типичните за края на Терциера гори (отпреди 1 млн. г.).
Горите покриват повече от 80% от площта на Парка. Средната им възраст е с 30 години по-висока от средната за страната, а старите гори с възраст над 100 години са 30% от горите в защитената територия - три пъти повече от средното за страната! В естествените масиви от стари гори – най-ценните консервационно значими местообитания - често се срещат дървета от източен горун, благун, източен бук и странджански дъб с диаметри от 1.5 – 2.0 м и възраст над 500 години.
Природен парк Странджа


Лично аз обожавам това място и винаги с удоволствие го посещавам. Въпреки че ходя поне по два пъти в годината, все още съм видяла съвсем малко частица от това богатство.

Автор:  Pepi [ Вто Яну 31, 2012 2:32 pm ]
Заглавие:  Re: Природен парк Странджа

Явно Странджа пази много тайни.

Какво стана с египетската богиня Бастет, за която се говори, че е погребана в родното си място, което е точно в Странджа?

Има ли нова информация за това?

Автор:  donda [ Вто Яну 31, 2012 2:42 pm ]
Заглавие:  Re: Природен парк Странджа

Ами аз поне за нова информация не знам. Само бях приятно изненадана преди месеци, когато разбрах, че при събиране на група и заявка при колегите в музея в М. Търново, могат да те заведат на мястото.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/