ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Пет Яну 18, 2019 12:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Окт 26, 2013 10:39 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Вчера получих едно писмо, адресирано до голяма група от хора, "интересуващи" се от антропософия... стана много модерно такива писма да се пускат "групово" покрай издаването на книги от г-н Хр.Маринов. Явно този прийом започва да се ползва и от други. Ето и друг отзвук от срещата, не само от мен /да не изглежда, че съм пристрастна като описах кое как е било!/. Въпросната госпожа, на която все пак махнах името най-отдолу, защото не я познавам. Но след като иска да сподели в такова "общо" писмо прозренията си, никъде не пише да не се разпространява, напротив, явно желанието й е да достигне до повече "приятели"... Затова и си позволявам да го поместя. Както изглежда тази госпожа, е направила свои открития - до колко те са в унисон с истината, не мога да кажа... лично аз с интерес изчетох това. Но едно е ясно и е сигурно - тъй като няма друг начин да сподели, щото думата няма да й бъде дадена посмъртно от лидерите на АОБ, както и беше срязана на два пъти като зададе въпросите си след лекцията си /изобщо не е вярно, че хората искали да си ходят в този момент, г-жо Сийз, нямаше ни един станал от стола си, напротив всички коректно изчакваха ако има въпроси и съответно отговори!/, тя го прави по този начин. По принцип от личен опит знам, че чужди лектори, както и например "лекторът" Трайчо Франгов, винаги парират неудобни въпроси от публиката. Правят го по различни начини и с различни мотиви, често твърде повърхностни и смешни. Г-н "лекторът" Франгов например подхожда видимо иронично към подобни въпроси, т.е. реагира с няколко глави над простосмъртния, който е дръзнал да зададе въпрос, който пък недай се Боже е сложен за мисленето му! Те не обичат да бъдат изненадвани или пък апострофирани, или пък изобщо някой да каже "нещо" си след тях. Така че и за г-жа Сийз и реакцията й - нищо ново под слънцето! Ама кои сте вие бе, българи, изобщо да казвате нещо... Г-н Франгов вече е надскочил националната си принадлежност, и не ни принадлежи. Изобщо така е с "лидерите" по света и у нас! `k@2` Въпреки това си мисля, че г-жа Сийз би казала важни и задълбочени неща, ако разбира се, имаше нужния дълбок интерес към това. Явно областта на знаците, символите и ритуалите, в които живее съвременното човечество, дълбоко я вълнува, и тя я изследва и съотнася с духовно-научните антропософски идеи. Това наистина е много интересна област.

"Скъпи приятели,
Настоящето писмо е отзвук от изнесената лекция от Д-р Вирджиния Сийз в София на 19 октомври 2013 на тема “Окултни знаци и символи”.
http://aobg.org/files/calendar_events/2 ... %D0%B7.pdf

Следващите редове са по молба на приятели, да разясня поставения от мен въпрос към В. Сийз, по повод моя изключително ценна находка в РЪКОПИСИ на Рудолф Щайнер. За съжаление, въпросът ми не получи отговор от лекторката, която много обичам и уважавам, но с радост бих искала да споделя откритието си с вас. То е ключово и дълбоко послнание за всички ни и за нашата “победа”. Състои се в кратък стих на немски и латински, където акцент е “АЗ СЪМ”, с изрисувани ръкописно от Щайнер Пентаграми/Звезди със стрелки/посоки.

В разговор след лекцията Вирджиния ми обясни, че се е въздържала от отговора, заради желанието на аудиторията да си ходи.
Лекцията бе изключително интересна и прекрасно поднесена. (както винаги), но според мен умората у нея бе надделяла.

За да премина към същността, аз бих искала да припомня няколко фрагмента от изложението на Вирджиния, директно касаещи моя въпрос:
Цитирам думите на В.С.:
“Пентаграмът/Звездата е :
архетип на човешкото същество
копие на Христовото същество, което много по-рано е наричано
“The morning Star” - “Утринната Звезда” и свързано със Светлината
....
Христос е Архетип на човешкият АЗ.
“Нека моят Аз стане копие на Архетипа -> в “АЗ СЪМ”
Това е нещо ново.
Единственото име на Христос е АЗ СЪМ.”
(край на цитата)

А ето и стихът-формула от Р. Щайнер на немски и български:

Ich bin Ich in Gott.
Gott ist Ich in mir.
In hoc signo vinces.
В превод:
АЗ СЪМ Аз в Бог.
Бог е АЗ в мен.
С този знак, ще победиш. *

* В някои преводи от латински signo (ЗНАК) е в смисъла на знаме, а глаголът vinces “ще победиш”, се подразбира "ще завладееш".

Указанието на Рудол Щайнер е всяка една дума от стиха се изрича отделно, съответно към всеки лъч от Пентаграма/Звездата. Щайнер е дал посоката на движение – начало и край, при описването й.
Въпросът ми, в контекста на темата на лекцията бе :

а/ дали това окултният ученик трябва да изписва с ръка ЗНАКЪТ НА ПЕНТАГРАМА (така както е указано от Щайнер)
б/ дали това може да се описва с тялото – като евритмична стъпка
в/ или е предназначението е съвсем друго
г/ над кого Щайнер визира Победата на Ученика, употребявайки този ЗНАК.

Разгледайте приложените файлове с оригиналния почерк на Щайнер и с мое допълнително оцветяване на едната звезда с превод за пример. Файловете са:
In hoc signo vinces.jpg + In hoc signo vinces бел.

Няколко допълнителни бележки за израза In hoc signo vinces:
Той е свързан с Константин Велики и преминаването му към ХРИСТИЯНСТВОТО. Тези думи In hoc signo vinces е получил във видение. Константин изобразява КРЪСТОВЕ на щитовете на войниците и побеждава! (Вирджниния Сийз говори за Знака на Кръста, неговият Архетип в Христовата Мистерия на Голгота, действието на кръста като знак...)
В началото на 312 г. Константин преминава Алпите със своята армия и напада Максенций. Той бързо завладява Северна Италия с победи при Турин (Торино) и Верона, след което тръгва към Рим. Там той побеждава Максенций в легендарната битка при Милвийския мост на 28 октомври 312 г., в резултата на което става август или император на цялата Западна Римска империя.
Преди тази епична битка Константин кара войниците си да сложат на своите щитове това, което според християните е символа лабарум, въпреки че сред историците има противоречия относно това дали този символ има изцяло християнски, древен езически (соларен) или астрономически произход. Смята се, че лабарумът и свързаното с него мото „С този знак ще победиш“ /In hoc signo vinces/ са се явили като видение на Константин при Сакса Рубра и са вдъхновили преминаването му към християнството.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BA%D0%B8

! Впоследствие христограмата (анаграмата) «IHS», която едновременно се явява съкращение на латинско-гръцкото име на на Иисус — IHSOVS ( Ιησούς) и абревиатура от първите три думи на латинския превод на фразата «IN HOC SIGNO».
Значително по-късно In Hoc Signo Vinces става мото на Темплиерите.

Скъпи приятели, надявам се , че сами се убедихте за важността на въпроса, който исках да повдигна в контекста на лекцията на Вирджиния, защото този въпрос, визирайки упражнението дадено от Рудолф Щайнер, съдържа в себе си особено важна формула и послание за всеки Ученик. Този формула е небесно инспирирана! Съдържа Пентаграма/Звездата -ЗНАК, Христос и връзката межди Микро- и Макрокосмическият АЗ СЪМ.

....................................................................................................
Освен този цитат от РЪКОПИСИТЕ на Щайнер, аз исках да направя и интересна вметка относно въпроса на Лиана Антонова. Както помните, тя помоли Вирджиния да покаже правилната посока на свастиката, а Вирджиния отказа да направи това, с думите, че е обратната на свастиката, използвана от Хитлер.

Скъпа Лиана, скъпи приятели, отговорът на този въпрос дава нашата древна земица България.
Този отговор дава Деветашката ПЕЩЕРА, където е открита НАЙ-ДРЕВНАТА СВАСТИКА НА СВЕТА. Посоката й е обратна на използваната от Хитлер. Тази пещера е приютявала Посветени и ученици в дълбока древност.
Ако си припомним от лекцията, Вирджиния говори за Мистерийните школи и посветените Учители, които използували ПЕЩЕРИТЕ, ...за твърдият предмет с който се дълбали, ....за ритмите и правите успоредни линии, използвани не за декорация, а за Обучение и Посвещение. В. Сийз изброи пещерата Rouffignac (France) , Externstein (Germmany)…, но...тя не знаеше, че най-древните артефакти, свързана с тези мистерии се намират в България. Тези артефакти сав Деветашката пещера, и това би бил интересен нов факт за Вирджиния Сийз.
Апропо! Най-древният Пентаграм се намира също в България:
“Сред ключовите обекти са ранното неолитно селище в местността Ада Кузу при село Орловец, община Полски Тръмбеш (6200 г.пр.н.е.), историческият музей в Полски Тръмбеш, където е изложен най-древният пентаграм в света.”

Вижте снимките в приложенията.
За повече информация, потърсете бр 10 на сп. ОСЕМ.

Копирам още няколко извадки

Най-древна свастика в Европа:
В България откриха най-древните свастики в Европа
21 Май 2010
Предметите са открити по време на разкопки в село Алтимир, близо до Враца

Археолози откриха парчета от кана украсена с пречупен кръст. Предметите са открити по време на разкопки в село Алтимир, близо до Враца, съобщи Дарик радио. Според археолозите, артефактите открити при село Алтимир са от V хилядолетие пр. Хр. Това е най-старата рисунка на свастика, открита до момента в Европа.
Находката, заедно със 70 други предмети ще бъдат изложени в музея на град Враца в рамките на изложбата "Богове, древни символи и знаци".

Деветашка пещера:
https://www.google.bg/search?q=devetash ... 1&tbm=isch

Деветашката пещера, дълга 2442 метра, се намира в Деветашкото плато на 1,5 км северозападно от село Деветаки на десния бряг на река Осъм, в северния склон на Деветашкото плато.

Пещерата е образувана в аптски-ургонски варовици. Грандиозният и полуелипсовиден вход с размери 30х35 метра води в галерия, която се разширява и образува най-голямата пещерна зала в България. Осветена от 7 отвора (наричани от местното население "окната"), залата заема площ от
25 000 кв. метра.

Максималната височина на тавана е при окното "Кошерището" /58 метра/, а най-голямото "окно" с размери 73х48 метра е "Киликът" с височина 51 метра. Обемът на залата е 643 000 кв.метра, което я прави съизмерима с големите зали в света и най-голямата на Балканския полуостров. На места водният поток образува различни по големина и дълбочина езера. Няколко синтрови прага с височина от 5-8 метра в тъмната част на пещерата и езерата са естествени препятствия по пътя на пещерняка. Показателни са първите проучвания на инж. Павел Петров, който за пръв път използва саморъчно направени разглобяеми дървени лодки, прониква до края на водните галерии, прави хидрогеоложки изследвания и карта на пещерата. Температурата на водата е 9-13°. Водите на Деветашката пещера излизат от 14 извора, като една част от тях през лятото пресъхва, а дебитът на останалите намалява.

Съобщена за първи път през 1877 г. от английския пътешественик Дж.Бейкър, пещерата е проучена за първи път през 1921 г. от Гаврил Кацаров, който установява следи от материална култура. Актуалната карта на пещерата е направена през 1994 г. от специално организираната за целта републиканска експедиция от З.Илиев, Ц.Остромски, И.Тачев и други пещерняци от София

Бъдете здрави, скъпи приятели, и се гордейте, че сте родени в една свята земя, криеща безброй Мистерии, Посвещения, древни знаци и символи, където се говори на най-стария език!

Надявам се, че тези от вас, които проявиха интерес относно естеството на въпроса ми към Д-р Сийз, получиха отговор с горните редове.

С топли поздрави!"

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Ное 14, 2013 8:56 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
ГА 177
ОКУЛТНИТЕ ОСНОВИ
НА ВИДИМИЯ СВЯТ
ДУХОВЕТЕ НА МРАКА
И ТЯХНОТО СВАЛЯНЕ
Н А З Е М Я Т А


"Лесно може да се установи, че тъкмо по време на антропософските
лекции, а често и по време и на псевдоантропософските лекции, хората
като че ли се стремят да изпаднат в някакъв съноподобен екстаз; те не се
интересуват от самото съдържание, а по-скоро от особената и
опияняваща наслада, която се причинява от "излъчването" на етерното и
астрално тяло. Да, скъпи мои приятели, именно за това те са заслушани и
"топло отдадени"
, само че докато за другите неща от живота тази
душевна нагласа може и да е подходяща, в нашия случай тя е напълно
ненужна!

Моля да бъда разбран правилно. Ако човек приема антропософските
истини както трябва, тогава той узнава такива подробности от духовния
свят, за които поначало е време да бъдат приети с оглед еволюцията на
цялото човечество. Ако човек приема антропософските истини както
трябва,
той скоро разбира, че инстинктите му се облагородяват и
пречистват, че тръгва по възходящия път на едно вътрешно развитие. Ако
обаче човек не притежава необходимата воля, за да вникне правилно в
антропософските истини, ако търси в тях лична изгода, или пък
задоволяване на псевдоелитарни стремежи например стремежа да бъде
включен в дадено "общество"
-, изобщо ако внася в една или друга
общност предимно личните си интереси, той скоро ще открие, че
антропософските истини разбуждат низшите, възможно най-низшите и
долни инстинкти. Ето защо не трябва да се учудваме, че антропософията
може да разбуди и низшите инстинкти на човека. В общи линии, ние не
можем да премахнем тези неща и те са характерни за мнозина наши
съвременници. Въпреки това обаче, антропософските истини трябва да се
изнасят на хората; разграничителна линия между "едните" и "другите" не
трябва да съществува. В единия случай хората са привлечени от
Антропософското Движение" поради дълбоките си вътрешни основания.
Те остават в антропософията. В другия случай независимо преди или след
напущането на "Обществото" на преден план излизат личните интереси;
оказва се, че тези хора никога не са имали истинския импулс да работят
за антропософията.


Който е влязъл по правилен начин в
Антропософското Движение, той вече е свързан с другите и има общи
интереси с тях. И ако тези общи интереси бъдат пренебрегнати, тогава
нашите Общества твърде лесно могат да се превърнат в центрове на
ленивци и аутсайдери.
В условията на сегашната война има прекалено
много хора, които просто не вършат нищо разумно и смислено.
Попадайки в нашето движение, те осъзнават своите празни обороти. През
войната аз предприех много пътувания заради т.н. "лекционни цикли" и
това даваше възможност на хората също да пътуват от един град в друг,
от една лекция на друга. Винаги се намираха достатъчно "сензации".
Обаче сега е съвсем друго. Повечето хора не успяха да намерят пътя към
една разумна и полезна дейност. В нашите кръгове действително се
създадоха условия за възникване на групи от аутсайдери.
Лишени от
"сензациите" на лекционните цикли, хората прекратиха всякакъв друг вид
общуване.

Извинете ме, скъпи мои приятели, но съм принуден да го кажа: Твърде
малко са тези от нас, които имат истинско предчувствие за това, което
антропософски ориентираната Духовна наука е длъжна да бъде. Ако
хората имаха поне малко предчувствие за истинската сериозност и
истинската стойност на антропософията, в много отношения нещата
нямаше да изглеждат така, както изглеждат те днес.
Разбира се, аз не
искам да кажа, че човек трябва да се отдръпне от бойното поле на
антропософията. Напротив той трябва да вникне в самата воля на онези,
които искат да унищожат Антропософското Движение. Само че той е
длъжен да открие правилния начин за противодействие. Лесно може да се
появи един опонент с цял списък от противоречията, които съм допускал
тук или там в моите лекции и книги. Нека припомня, че и Лутер беше
обвиняван не в едно или две, а в стотици противоречия. На това той
отговарял: Добре, тези магарета говорят за противоречия в моите книги.
Нека поне веднъж се напънат и проумеят дори едно от тях!

Напоследък много се говори за героизма на нашите съвременници. Но
за да се приемат онези истини от които човечеството действително има
нужда за това трябва една друга смелост, една вътрешна смелост Но в
човешките сърца е проникнало нещо съвсем друго: удобството, насладата
от несмущаваното удобство, удобството на всяка цена! И в много
отношения тъкмо това удобство и произтичащата от него духовна леност,
са основните пречки за подема на антропософски ориентираната Духовна
наука. Но антропософията ще напредва. Обаче и това твърдение не бива
да се приема с фаталистична вяра; без активното съучастие на човека, за
антропософията ще бъде трудно.
Занапред трябва да се свикне и с друго:
По отношение на някои неща ще се налага да бъда много по-малко
снизходителен, отколкото преди. Умолявам Ви да не си обяснявате тази
промяна с известни колебания на моята воля, а да потърсите причините в
новите отношения на епохата.

За да прокарваме и утвърждаваме антропософските
истини, ние трябва да се абстрахираме от чисто личните интереси.


Наред с многобройните, сериозни и
мислещи членове на нашата антропософски ориентирана Духовна наука,
се намират и такива,които всъщност не принадлежат към нашите редици;
които изграждат недопустими отношения в Обществото. Всред такива
членове на Обществото се разискват теми, които са безкрайно далече от
това, за което трябва да се говори, теми, които изглеждат като чиста
лудост в сравнение с нещата, към които трябва да се стремим. В някои от
нашите кръгове, за които няма защо да се грижим, тъй като наистина
имаме по-важни интереси от техните едностранчиви амбиции, се
обсъждат такива проблеми, че неволно човек например се запитва не
търсят ли тези хора общото между бръмбара и стенния часовник? И
лошото е, че хората действително започват да вярват в голямата важност
на тези проблеми.
Просто необяснимо е как могат да се смесват подобни
теми. И въпреки това те напират от бедната фантазия на хората."

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Ное 15, 2013 10:45 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
"В антропософския си стремеж,
хората ще открият нови и могъщи енергии, а не елементарното
задоволство, да се произнасят върху даден факт с думите: Колко красиво
е това! Хората не трябва да витаят в своите въздушни замъци и да
потъват в сън от умилението си пред хармонията на света, от умилението
си пред всеобщата човешка любов! Скъпи мои приятели, Движението,
което се оглавява от мисиз Безант, държи особено много на тези неща.
Мнозина от Вас още си спомнят за моите протести срещу това
благородно умиление, което се разрасна тъкмо в средите на "Теософското
Общество". С една съмнителна интернационално-либерална патетичност
започнаха да се прокламират благородни и възвишени идеали. Всеобщо
братство, всеобща любов така се говореше навсякъде. Обаче ние не
можем да се присъединим към този тон. Ние търсим реалното и
конкретно знание върху световните процеси и събития. И за да окачествя
атмосферата на "всеобщото теософско братство", аз отново ще си
послужа с едно сравнение, до чиято помощ съм прибягвал и друг път:
Представете си един човек, застанал сам всред студената стая.
Представете си, как той коленичи пред празната печка и повтаря: мила
печко, твой велик дълг е да стоплиш стаята, и така, моля те, стопли моята
стая. Ето, точно това правят и благородните дами в средите на
"Теософското Общество". А работата е съвсем проста: Печката трябва да
се напълни с дърва и въглища, и да се запали. Така че щом сме влезли в
едно духовно Движение, ние трябва да внасяме в него конкретни и
реални понятия, иначе години наред ще си пълним главите с приказки за
всеобща човешка любов. Това и прави лидерът на "Теософското
Движение" мисиз Безант.
Естествено, много по-удобно е да се проповядва за безкрайната
хармония на света, за божествената връзка на човешките души с Космоса,
за всеобщата човешка любов, отколкото да се навлиза в конкретните
отношения на реалния свят.
Обаче антропософията, скъпи мои приятели, е тук, не за да приспи
хората, а за да ги пробуди. И всички ние живеем в една епоха, която все
по-настойчиво изисква: трябва, хората трябва да се пробудят и да останат
будни."

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Съб Ное 16, 2013 9:10 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
"Ние непрекъснато се натъкваме на този факт. Вие също бихте го
потвърдили, ако наблюденията Ви са точни, ако в тесните специалности
се обръщаме към редовите антропософи, нещата веднага им доскучават!
Непрекъснато трябва да се говори по централните теми: душа,
безсмъртие, Бог и т.н. Несъмнено, по този начин ще задоволим
егоистичните религиозни потребности, обаче едва ли ще предложим на
душите онова, от което занапред те остро ще се нуждаят, а именно: Да
станат адекватни в условията на действителния свят. Ето защо следва да
сме много внимателни, когато търсим връзките между духовно-научното
познание и тесните научни дисциплини."

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Сря Дек 04, 2013 11:06 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Продължава папагалстването и "лидерството" на АОБ от определени СИЛИ!

По темите на "гостите-лектори" става ясно, че последните 20-ет години са все на ниво преповтаряне, припяване, въздишки!

Ето като доказателство:

Лекции на Франк Бурдих


лекция: Свръхсетивни възприятия. Работа с елементалните
същества.
място: София, хотел Рила (ул. Калоян № 6), зала 2
дата: 11.12.2013 (сряда)
начален час: 18:00


лекция: Човешките души отвъд Прага
място: хотел Рила, зала 2
дата: 13.12.2013 (петък)
начален час: 18:00


Нека продължа - "лидерът" на АОБ, г-н д-р Трайчо Франгов изнесе две лекции, едната във Варна, другата в София на тема:

Социалният организъм и времето, в което живеем – лекция


място: София, хотел Рила (ул. Калоян № 6), зала 2
дата: 27.11.2013 (сряда)
начален час: 18:00
лектор: д-р Трайчо Франгов


Във Варна лекцията е била за "широкато публика", не че тука вероятно отново е за "широката антропософска публика". Обаче в предварителен анонс към лекцията във Варна, пуснат във фейсбук лекторът беше преставен, вероятно от поддръжниците си много нашироко /съжалявам, че не копнах оригиналът/ - като лекар-хирург по спешна и всякаква там коремна хирургия, Председател на АОБ, представител на АОБ в Дорнах, лектор, посетител на различни мистерийни центрове и още и още... С една дума - ТОЙ Е ВСИЧКО!!!

Скоро имах една среща, в която насочиха вниманието ми към един интересен факт от сегашната "история" на АОБ - защо всички лекции се провеждат там, защо окултният клас се провежда там... Който е от София знае, че х-л Рила това е комунистическия хотел на старите и "нови" комунисти. Там беше старият Кореком, и гаврошовците гледаха през стъклата някога... Какво е това място?! Място като място, ще каже някой! Да, ама не е!

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни