ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Вто Фев 19, 2019 1:21 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 10:33 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Аз ще се въздържа от коментари, каквито и да било. Всеки сам може да анализира и да направи изводи за себе си. Какво се предлага, как се предлага, какво е нивото /вероятно по преценка на лекторката или пък по преценка на начина, по който аудиторията е представена предварително от вождовете/. Какъв смисъл се гони от идването и лекторството на такива личности тук? Какво казват и какво не казват те по темата?! Защо всъщност нивото на лекторството за "широката аудитория" повече от 10-ет години е все едно и също /моите впечатления са за през последните 10 години/


Няколко минутно представяне на г-жа Сийз пред простосмъртните от г-н д-р Трайчо Франгов, председател на АОБ. В това представяне той каза няколко биографични факта за лекторката, както и че тя е свързана с България по еди-си какви причини...

"Добър ден на всички, които сте дошли тук. /на английски и на немски/. Тази вечер ще говоря на английски и ще ми превежда г-жа Диана Ботушарова.

Темата за окултните знаци и символи е тема, която принадлежи на нашия свят. Ние сме заобиколени от знаци и символи навсякъде около нак – списания, вестници... Под „окултно” днес се разбира „нещо, което не разбираме”. Ритуалът има широко значение също днес – имаме църковни, религиозни ритуали, или ритуали, които ние си създаваме сами. Но ако се върнем назад в историята на човечеството, ще видим, че знаците, символите и ритуалите са изграждали реалността в живота на хората.

Знаците са тези, които виждаме с очите си. Нас няма да ни занимават такива знаци, като напр. „О, зимата наближава, защото птиците отлитат на юг...”, а днес ще говорим за знаци, които имат картинно значение.
Кръстът – това е точно копие, отражение на архетипна картина. За да навлезем в областта на архетипните знаци, е нужно да знаем какво е „КОПИЕ” – точна картина на архетипа. Архетипната картина е кръста на Голгота. Латинският кръст с 4-те основни части е архетипът на човешкото същество.
/чертае на лист кръст и посочва частите му, съответно прави аналогии с човешката глава, ръце, събрани крака/.
Има и друг архетип на човешкото същество и това е Пентаграмът./отново го чертае/. Но това е също копие на нещо много по-голямо – когато Христовото същество е било наричано Утринна звезда – /още папа Григорий, преди 9 век го нарича така/ - като едно Възкресение след нощта. Това е Светлината, която идва, за да каже „Добре дошъл” на Утринния изгрев.
В действителност архетипа ражда копието, а то е и един символ.

Как се създават архетипите?
Как възникват архетипите?
Този джентълмен тук /посочва голям портрет на Р.Щайнер, поставен от дясната й страна/ ще ни помогне да си отговорим на този въпрос.

Р.Щайнер казва, че духовните архетипи са в свръхсетивния свят. Там са духовните архетипи на всичко в природата. Там са и архетипите на всички детайли н човешката душа.

Чували сте за Гьоте?!
Гьоте достига до архетипа на растението. Всички растения имат общи части – корен, стебло, листа.... Той събира всички елементи и ги вижда като нещо вечно.

Друг архетип напр. е качеството на любовта. То е душевно качество. Нямаме нужда от много обяснения за това, нали. Знаем какво е любов, ако я срещнем?

Архетипите в духовния свят са в постоянно движение. Те са творчески същества. В самия архетип има отделни форми, които са стационарни, други се проявяват като копия. Тези архетипи са свързани един с друг. Ако някой от вас си мисли, че в духовния свят е много хубаво и много лесно, и човек там си почива, не е вярно!
Копието няма това движение, то има своя собствена форма.

Знаем за „огледалната картина” – тези изживявания, които са във физическия свят, са обратни на тези в духовния свят.

Р.Щ. въвежда нов начин, по който да гледаме на нашия Аз, на нашата индивидуалност. Той е бил много загрижен, човекът да е свободен, а не зависим и да не се влияе. Тази свобода е на най-вътрешното човешко същество и е независима от нашата религия, там в най-вътрешното ни същество сме свързани с Христовото същество.

В лекция от 3.03. 1909 год. /тук дава цял цитат/: „Една мисъл, която езотеричният ученик трябва да държи в своята душа е следната................... /тук пропускам/... Христос е архетипът на Аза, нека моят Аз се стреми да стане Негово копие........../пропуснах/ - цитатът може да се намери, който реши.

Това е нещо съвсем ново в човешката философия и религия. Всеки нормален човек има Аз. Индивидуалността е копие на Христовото същество. Но ако това човешко същество се държи твърдо за своята индивидуалонст, то тогава има здрава връзка с Христовото същество. Или ако човек израсне в атеистична цивилизация, ако успее да отстрани част от доктрината, то той се свързва с Христовото същество.

И от тази гл.т. Щ. Казва, че единственото истинско име на Христос е Аз съм. Който не знае това, няма да има достъп до това същество.
/тук следва кратък разказ какво е изживяла през 80-90-те год., когато е идвала от САЩ на изток – началото на едно ново осъзнаване!/

Има много окултни знаци. Думата „окултно” трябва да се разбира в смисъла на много повече зад нещо, отколкото се вижда.

Окултните знаци и символи могат да бъдат инструменти за нас – като се съсредоточим в тях, могат да ни доведат до една по-висша реалност. Ние сме свързани много с физическата действителност, но един окултен знак може да ни помогне да се свържем с нещо, което не е само физическо. Преди и в течение на хиляди години хората са медитирали върху различни окултни знаци. При концентрация върху даден окултен знак, можем да изживеем нещо много повече – фокус, чрез който можем да навлезем в духовната реалност.

В древни времена човешкото същество е било разпростряно в Космоса. Винаги е имало по-развити същества. Те са били в основата на мистерийните школи. Тяхната работа е била да помогнат на другите да разберат земята, в която живеят. Това, което те са правили с избрани хора се е случвало в пещери, затворени пространства – упражнения, за които се е използвало нещо остро. Това упражнение се е състояло в това да се усети материята – дълбали са с остър камък /чертане вертикални успоредни три черти/ в пещерите. След като учениците са достигали до определено развитие са правили друго упражнение /чертае полукръг/, пак с камък. След още по-голямо развитие, учениците е трябвало да научат къде е затворен духовния свят или прекъснат в една действителна форма. После са рисували животни с камъните, във Франция, в Испания има пещерни рисунки. Това не е вътрешна декорация и украса на пещерата, а упражнение за ограничаването на аурата на животните, за да могат хората да изживеят формата. В онези времена – свещеници, жреци, друиди, или както и да са се наричали, са общували с езика на знаците. Последната имагинация на тези знаци са последните йероглифи. Те не са общували интелектуално, а още и чрез ритъма и повторението.

Когато се фокусираме върху даден знак, ние се разширяваме /дава пример с ръката с две спирали вместени една в друга, играе се и в евритмията/.

Има и знаци, които не водят в правилния път. Има един такъв разрушителен знак, който идва от Кабалата – еврейското езотерично учение, там не трябва да се поглежда в знака обърнат пентаграм – върхът му сочи надолу.

Нека сега се спрем на темата за ритуала.

Има две течения или потока. Р.Щ. обръща внимание на тези два потока в „Легенда за храма”, свързани със Стария завет и с ритуалите. Къде са се случвали някога ритуалите – сред природата, в пещерите, в горите – където дърветата създават затворено пространство, по-късно – в храмовете. И така Р.Щ. говори за два потока – потокът на Каин и потокът на Авел. Там имаме описан случай на две жертвоприношения. Каин прави на Йехова жертвоприношение от зърно, а Авел е донесъл агне за жертвоприношение, нещо, което той не е създал. Йехова предпочел агнето. Тогава Каин убива Авел. Няма да говоря за това, понеже е голяма тема.

Към какви потоци принадлежат Каин и Авел?
Каин принадлежи към потока на познанието, то води до резултати. Познанието прави хората творчески, съзидателни в резултатите. Това творчество води Каиновия поток към придобиване на духовност. Това е поток на Посвещението. Човек взема участие и е активен.
Авеловият поток – нещо се дава. Жреческо качество – „ординация”, поток на полагане в сан. /тук преводачката каза, че не знае какво значи тази дума и се намеси публиката/. Човешкото същество също е активно и получава едно душевно качество.

Още в „Как се постигат познания за висшите светове”, Щ. индиректно говори за това. Във всяко човешко същество дремят способности, чрез които можем да постигнем познания за висшите светове – това ни приближава към Каиновия поток. Човек придобива опит чрез трансформация. Но в историята на човечеството двата потока се събират, когато идва Христос. Той разпраща своите 12-ет ученика към света, дава им освещаване или милост. Дава им сила върху злите същества и сила да лекуват – това е свещеническата ординация/. В Евангелието на Йоан – виждаме едно човешко същество, което е много развито вътрешно – Лазар. Той е част от потока на Лазар. Христос го е събудил. Това е било реално посвещаването на Лазар.

Всичко това е много свързано със знаците и ритуалите.

Окултният знак – отваряне към други измерения, ние и можем да призоваваме, да привлича или отблъсква духовни същества. Кръстът – е и защита срещу зли влияния. Обърнатата свастика, която използва Адолф Хитлер. Той взема окултен знак и го обръща обратно. Идеята в оригиналната форма е, че линиите са почвали да се движат в посоката и са имали влияние върху съвестта на човека. Било е като „събуждане” на човека. Постепенно заострените линии са ставали заоблени, докато се заоблят всички върхове и се стигне до кръга – знак за единство, хармония, равновесие. Последствията, когато Хитлер обръща свастиката са активни ниски страсти, изключителна жестокост.

Днес в нашия живот има много форми на ритуал, хората дори сами си създават ритуали. Днес има и връзка между ритуал и навик. Важно е да разберем дали малките ритуали ни водят към спокойствие. /тук дава някакъв ежедневен пример за едно семейство/.

Днес обаче има и ритуали със силно групово съзнание, по-силно, отколкото е индивидуалното съзнание. Там се практикува „черна магия”. Щом човек почувства увличане като част от групата, а не чувства своята индивидуалност, това не е хубаво. /разказва история за 60-ет год. жена, учила в Гьотеанума, е преди това, била подвластна на гуру в Австралия, дала много пари, за да разбере, че никой друг не може да изземе функциите, вината, на нейния Аз/.
Благодаря ви за вниманието.

Това беше краят на лекцията, след което г-жа или госпожица Радослава Ангелова й поднесе ученически отпред, с приветствено слово голяма икона.

Лекторката каза, че е готова за въпроси. Но преди това, който не иска да остане може да си тръгне, а който иска да остане, тя е отпред. Последваха 2-3 въпроса. Единият беше настояване на г-жа Лиана Антонова, г-жа Сийз да изрисува отпред правилната свастика. Госпожата отказа. Антонова отново настоя... Друг човек от аудитория изкоментира нещо от "Моята борба" на Хитлер пред цялата аудитория, но г-жа Ботушарова прекъсна това, защото " не всички са чели тази книга, не е коректно да я коментираме". Друг човек бил чел или гледал нещо, в което се казвало, че понеже свастиката била взета от тибетците, те умишлено я обърнали, че да не можел Хитлер да я използва, знаела ли нещо лекторката нещо по този въпрос - не знаела. Друг човек бил ходил в архива на Щайнер, и там видяла за Аза да пише еди си какво... Лекторката няколко пъти й каза, че сега се задават въпроси само към лекцията...

И "въпросите" от публиката няма да коментирам. Само ще кажа - в един момент ме хвана СРАМ!

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 7:50 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Коментар на Г.Календеров ВЪВ ФЕЙСБУК:

"Посетих доста интересна лекция на д-р Вирджиния Сийз в хотел "Рила". Американката говори към час и половина пред аудитория от около 40 души. Темата бе "Окултни знаци и ритуали", нещо, което на повечето българи днес може да прозвучи леко стряскащо.

Но изненадата ми бе голяма, когато открих, че мистичните възгледи на госпожата почти напълно потвърждават и доразвиват прочетеното у модерни мислители като Жан Бодрияр, Умберто Еко, Ролан Барт, Цветан Тодоров и други в теорията за знаците.

Според нея всеки "картинен" знак, който виждаме тук, е образ, проекция на архетип, намиращ се в духовния свят в състояние на непрекъснато и енергично движение. Всичко на този свят е копие, "реплика" на нещо, което живее отвъд. Доста близко до теорията за "симулакрумите", само че разширено и извън границите на света, който може да бъде пипнат или нарязан на парчета, така наречения "сетивен, физически свят".

Вирджиния Сийз обясни, че чрез съзерцание на кръста и пентаграма (но в никакъв случай обърнатия пентаграм), ние можем да разширим възприятията си, проумявайки архетиповете, които са ги породили.

Сигурно няма да се намери втори човек от аудиторията, който да преразкаже по същия начин тази лекция, слагайки акцента върху същите неща като мен. Отличен оратор, г-жа Сийз владее публиката в съвършенство, давайки на всеки от слушателите онова, което лично той има нужда да чуе.

Тя само маркира някои иначе интересни теми като историята на Каин и Авел и това, как Хитлер е обърнал свастиката, за да причини по-голямо зло на човечеството. И категорично отказа да се задълбочи в тях по една или друга причина.

Прекрасно е, че в София се случват такива събития. Едно е да четеш за тези неща от книга, съвсем друго е самият техен автор да ти ги изнесе под формата на лекция. Особено пък ако този автор е от такова високо ниво като Вирджиния Сийз.

Георги Календеров

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 8:12 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Е... аз пък нищо ново не чух, защото беше пропита не само с препратки към споменатите автори, част от които познавам още от студентските си години по Българска филология, т.е. отпреде 20-ет години, когато специално имаше дисциплина за знаците и тяхната връзка с езика. И пък особено напоследък е много модерно антропософски да се говори по Юнг и неговите архетипи, ама не се казва, че реално умозренията се въртят около аналитични понятия - тази област също ми е добре позната. Именно за това, онова което чух изобщо не беше новост.

Очаквах обаче нещо много повече от коментари върху Кръста или Пентаграма, или историята за разделението на потоците на Авел и Каин. Например очаквах след като явно госпожата представя Дорнахския елит да зачекне темата как днес Дорнахските антропософи, там дето са най-окултно просветени и са най-близо до Михаил /явно!/, разбирайки, работейки и владеейки силата на окултните знаци и символи "въздействат" за промяна положителна върху духовния живот на цулокупното човечество, и как неутрализират "черните магьосници" от масонските братства. А ся де?! Кой ще ми отговори... няма кой..., щото и аз не си зададох въпросите пред тия наши братя и сестри, от срам, да не ме помислят за извънземно сред тях! `9l~

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 8:54 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Е то бива общи приказки бива ама чак пък толкова? #`y`3` Дори едно изречение не ми привлече вниманието. Стегната лекция иначе, изреченията нямат много връзка едно с друго обаче. Просто информация! Информейшън ..... колкото щеш......за какво....за оня дето духа май

Каиновият поток бил този на посвешението, а на Авел бил свещеническия.....!?..... Ами свещениците не встъпват ли в сан чрез посвещение? Дори и външно в наши дни да е, пак е посвещение. А преди е било истинско посвещение встъпването в сан. За авелитите става въпрос. Добре, и това на Каин дори и посвещение да е - къде е то сега? Къде са посветените....... Само голи приказки ли ще си приказваме или какво? Къде са посветените? #`y`3`

Сички папагали обаче са биле шастливи. Сички варненски лебеди също. Представям си как изпънали нагоре шии от гордост и щастие във варненския залив, затова че антропософията е била популяризирана и преразказана на аудиторията от вечно начинаещи......и пак и пак и пак и пак. Няма край това четене и зубрене! Охххххххх......детска му работа? `S`4`


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 9:08 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Ами Вие, Козирог, чували ли сте за Гьоте?! `9l~

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 10:03 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
`k@2` Ба!....откъде ще съм чувал? Те само в Америка са чували......

Ние тука сме ред коне, ред кози, ред овчаре, ред биволе.......

`d_` *`s3` `d_` *`s3` `d_` *`s3` `d_` *`s3` `d_` *`s3` - нещо ей таквоз!

А вие Дорина яле ли сте чорба от шиле(р)? `d_` Много е убава да знаете!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 10:09 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Аз не ям такива неща. `k@2` Не ям и шкембе чорба, както и пача не ям!!! `d_`

Но виж шиле/р/ много харесвам, нищо, че и аз за първи път чух за Гьоте в събота вечер! `9l~

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 10:56 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Важни изглежда обаче - да знаете Дорина - са били първите две лекции на Вержа пред посветените в 1-ия много окултен клас ..... `sw`1` Там са казани съществените неща - в елитарния клуб, а за простолюдието........ала бала ала бала.....!

Хубаво е Радославка - новата свежа, невинна и наивна варненска душа на АО - да надскочи собственото си ниво на начинаеща и да вземе да кани сериозни хора за лектори, каквито също има в антропософските среди, а не само хора като Вержа, които изнасят глупави лекции за начинаещи в антропософията. Но ако общото ниво на А в БГ вече 20 и кусур години е начинаещо, тогава изборът на Радославка и нейният нов софийски лебед е напълно основателно.....

В тази връзка нека кажа и нещо друго, след което смятам да спра да се занимавам с папагалите, щраусите и лебедите от АО, разпределени съответно в София, Стара Загора и Варна, че ми омръзна и вече не ми е интересно. А именно, че много тъпо се получаватака че, дейностите на АО в БГ се определят, доминират и контролират от 3 тясно свързани помежду си семейни двойки. Това са Данчо и Иглика в Стара Загора, Димчев и Бистра в Костенец и Радославка и Франгов в София (Варна). Неуморен посредник между тях е Радославка - много свежа, възпитана и пъргава, но с антропософско съзнание на вечно начинаеща. На практика всичко се върти около тях и те слагат отпечатъкът на А в БГ. Това си е тяхна работа, разбира се, а не моя, но все пак излиза, че сексуалността и семейството, а не отделният индивид стои в основата на антропософията в България. Честно казано не виждам какво може да се направи по въпроса, но наблюдението си струва да бъде направено. Това е феномен, който трябва да бъде отбелязан.

В чудната книга на Волфганг Гедеке "Партньорство, сексуалност и брак" той е споменат с разяснението, че етерното тяло на една партньорската двойка, заемаща лидерска позиция в дадена антропософска общност има много по-голяма тежест пред тази на всички останали индивиди, които са самостоятелни. В БГ имаме три такива.......


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 8:52 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
kozirog написа:
Важни изглежда обаче - да знаете Дорина - са били първите две лекции на Вержа пред посветените в 1-ия много окултен клас ..... `sw`1` Там са казани съществените неща - в елитарния клуб...
То това може да се разбере... - общата ни приятелка, фенка на рисуването е била там!

kozirog написа:
Хубаво е Радославка - новата свежа, невинна и наивна варненска душа на АО.
С това не съм съгласна - нито е невинна, нито е наивна..., друга дума бих използвала, но не е за тук.

kozirog написа:
А именно, че много тъпо се получава така че, дейностите на АО в БГ се определят, доминират и контролират от 3 тясно свързани помежду си семейни двойки. Това са Данчо и Иглика в Стара Загора, Димчев и Бистра в Костенец и Радославка и Франгов в София (Варна). Неуморен посредник между тях е Радославка - много свежа, възпитана и пъргава, но с антропософско съзнание на вечно начинаеща. На практика всичко се върти около тях и те слагат отпечатъкът на А в БГ. Това си е тяхна работа, разбира се, а не моя, но все пак излиза, че сексуалността и семейството, а не отделният индивид стои в основата на антропософията в България. Честно казано не виждам какво може да се направи по въпроса, но наблюдението си струва да бъде направено. Това е феномен, който трябва да бъде отбелязан.

В чудната книга на Волфганг Гедеке "Партньорство, сексуалност и брак" той е споменат с разяснението, че етерното тяло на една партньорската двойка, заемаща лидерска позиция в дадена антропософска общност има много по-голяма тежест пред тази на всички останали индивиди, които са самостоятелни. В БГ имаме три такива.......

Много, много интересен факт е горното ти наблюдение. По принцип знаеш, че извън България обикновено в началото на дадена практическа инициатива - валдорфска градина ли ще е, училище ли ще е, социална общност ли ще е винаги стои най-често точно една семейна двойка-антропософи. Те нарояват куп деца, че да вървят нещата с инициативата! `9l~
Само че тук тези двойки реално нямат деца и няма да нароят такива /възрастта и на трите двойки е доста напреднала, ама знае ли човек!!!/ и всъщност се създава нещо изключително половинчато. Освен това тук става дума да се води цяло общество от тези три двойки, а не реална практическа инициатива, т.е. те реално остават в света на идеите и напомпаното от идеи Его. Не бих коментирала и аз повече, не ми влиза в работа да се занимавам с частния им живот. Но освен че целият първи ред помпозно, и демонстративно бе зает от тези три двойки, и в последствие отново те вкупом тръгнаха за вечеря с гостенката, при условие, че може би редица простосмъртни можеха да бъда част от тази вечеря, и тя наистина да протече в естествена задушевност с повече хора, мисля, че това е достатъчно да се усети елитарния дух... Подобна "сексуалност и семействоност" би родила ето такава дистанцираност с обикновените хора, както и един псевдоантропософски елит, който реално вече е факт.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 10:20 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:09 pm
Мнения: 814
Цитат:
извън България обикновено в началото на дадена практическа инициатива - валдорфска градина ли ще е, училище ли ще е, социална общност ли ще е винаги стои най-често точно една семейна двойка-антропософи. Те нарояват куп деца, че да вървят нещата с инициативата!


В случая става въпрос за нещо напълно различно обаче! Аз също не искам да се бъркам в личния живот на никой и никога не съм го правил, но в случая този личен живот вече не засяга само есебе си, а една цяла общност от хора! Той надхвърля себе си така да се каже! Този феномен е добре известен в антропософските кръгове - за добро или лошо. В случая с нашите три двойки личното се примесва много силно с общественото и му влияе определящо. Ето аз знам например как изборът на Франгов до голяма степен е предопределен от двойката Димчев-Бистра в тясно сътрудничество с Радослава. После последната се събра с първия и сега на практика нямаме двойка и направо четворка от най-здрав 'бетон'! Много интересен и тъжен случай, който не ме касае, но ми е тъжно все пак от случващото се.

Ако въпросното "лично" има добри качества, тогава това е добре за цялото, но ако няма, тогава то се явява много силна спирачка за развитието. Ако то е съставено от папагали, ретранслаторни станции, антропософски латерни, щрауси и варненски лебеди от залива, ще се стреми да създаде себеподобни на всяка цена! Как иначе? `d_`


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни