ПРИЯТЕЛИ НА АНТРОПОСОФИЯТА - ЕЗОТЕРИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ex Deo nascimur. In Christo morimur. Per Spiritum Sanctum reviviscimus!
Дата и час: Пет Яну 18, 2019 9:58 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнениеПубликувано на: Чет Авг 15, 2013 7:46 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
..."те могат да мислят и действат, но... нямат душа"...

Днес ми попадна този материал и реших да го споделя, понеже д-р Щайнер говори за хора, без Аз...(не без души)

Дойде ли вече времето да съществуват тези хора? Можем ли от събитията, които се случват около нас да се ориентираме в кой етап се намира човечеството според Апокалипсиса на Йоан...

това е материала

"Колко президенти са клонирани?

По-долу е преведен откъс от интервюто с Джордж Грийн, в който той се спира на темата за клонирането, включително и на президенти.

Откъсът от видеото можете да гледате на края на постинга, а цялото интервю на английски ще намерите на страницата на Проджект Камелот projectcamelotportal.com/

Ето и текста на откъса от разговора между Кери Касиди и Джордж Грийн:

ДГ: Когато отидете в Холивуд можете да видите холограми, нали... изглеждат, че са истински, нали...Е, нашите учени са се научили как да правят хора - наричат ги синтетични....като доскоснеш кожата им усещането е за нещо като пластмаса - това е най-последната технология. А старата технология...гледали ли сте онзи филм - Момчетата от Бразилия - там се показва, как нашето правителство прави хора.

КК: Наистина ли - имате предвид "временни хора"?

ДГ: Напротив, реални говорещи и ходещи хора.

КК: Искаш да кажеш чрез генетика - така ли?
ДГ: Не-не, нека ви обясня - филмът го показва, но и аз сега ще споделя с вас всичко, което ми трябв, а са две клетки от твоето тяло. Подава им се слаб електрически ток и те започват да се държат като оплодено яйце. Щом имам оплодено яйце, всичко което ми трябва, е реципиент, за да направя човек. Това могат да са хипнотизирани жени, внушават им че са отвлечени от извънземни - и така фетусът започва да расте, нали - има храна. Могат да използват също крави и овце - стига да има хранителна среда. След около 14 седмици плодът се отделя. Това е , когато плодът започва да има собствено кръвоснабдяване - открили са как да използват екстракт от щитовидната жлеза, който толерира растежа. Оригинално технологията е дадена на нашето правителкство от СИВИТЕ. Причината за възторга на нашите учени е, че ще имаме резервни части - ако имаш нужда от сърце или черен дроб, няма да има отхвърляне, защото ще е твоята собствена днк, нали.

КК: Добре но ние и без това сме пренаселени - те нямат нужда от още хора, нали
ДГ: Елитът и без това подбира, кой да остане и кой да си отиде - говорил съм с доктора, който работи върху регенерацията на Кастро, например - върху неговата ДНК последователност.

КК: На мен ми се струва, че повечето президенти вече са подменени - разхождат се наоколо, но ми изглеждат като второ трето копие...
ДГ: Да, така е - ще ти дам тема за размисъл... намери стари клипове с Джордж Буш, виж как изглежда, как говори и т.н. в първите си дни в кабинета. Хитлер например не е умрял в Берлин - заедно с още 14 души, Ева Браун и кучето си са излетели за Барселона, после в Антарктида, Швабенланд и накрая умира в Бразилия. Сталин е поискал да му занесат тялото на Хитлер и са установили, че има други уши и тестиси ...така че те са знаели, че не е Хитлер.

КК: Но клон ли е бил или не?

ДГ: А, сега искаш да поговорим за клонинг... техниките за клониране... от 1938 година са започнали да клонират хора - 8 държави правят клонове. Имам приятел доктор, който единствено и само се занимава да лекува клонове.

КК: Откъде взимаш информацията си все пак?

ДГ: От хора, които не искат да се показват, но говорят с мен, понеже се надяват, че аз ще я изнеса - понеже те винаги имат поне двама души, които ги следват, а хората, които говорят твърде много, обикновено изчезват, така че аз няма да се впущам в прекалени детайли, но има информация, която е достъпна - казах ти, виж филма - те ти показват там цялата техника ..

...но нека отидем една крачка по-нататък - и това е най-важното .... тази реалност, която сега виждаш, се базира на опита, който се е отпечатал в твоето тяло и ума ти.

Друго нещо е паметта на душата ти, нали. Тя се простира назад във времето, както си избрал по каквато и да е причина в това прераждане - нека разграничим тези неща. Тъй като тялото е много физическо, а ние сме решили да направим тяло за няколко месеца с цел резервни части... възниква въпроса - как да направим така, че то да работи по-добре. Ако отидеш в болницата в наши дни и ти направят електроенцефалограма - това какво е? Това е паметта на твоя осъзнат ум - тя се качва на диск и се даунлодва върху това същество - и сега ние имаме вървящ и говорещ дубликат, който има всичката памет, която ти имаш, защото ние току-що сме я взели от твоя собствен ум.

КК: Това е като Блейд Рънър, андроидът, така ли?

ДГ: Точно, само че трябва да се преинсталира от време на време или да се настройва, така че ние ги водим с Кемп Дейвид или в тази болница, за която ти казах - там има крило, което е специално за тях - можеш да идеш и да се убедиш сама. Сестрите, ако искат да говорят, ще ти кажат - те ги наричат "другите" - мисля, че това е доста мило, любопитно... те са хора - помни, че те могат да мислят и действат, но... нямат душа... това също е предсказано - бездушни същества.

КК: Да, вярно...

ДГ: Тук има и други интереси... трябва да внимаваме с тези неща.. има много инзвънземни, които точно сега искат да бъдат в играта. Така че в някои случаи те могат да влязат в тези физически същества, които сме направили и да ги манипулират.

КК: Разбирам..

-ДГ: Така че имаме комбинирани интереси, които трябва да огледаме и разграничим - трябва да разграничим, каква е играта.
Това показва, че повечето лидери в света, които са били купени и платени, са създадени да мислят по определен начин - в цял свят.

----------------------------------------------

Джордж Грийн е бивш инвестиционен банкер, брокер/дилър, инвеститор в недвижими имоти, застрахователен брокер и издател. Постоянен гост на телевизионни и радио програми...
Линк към неговия сайт: http://www.nohoax.com
/"

~w!~

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Авг 16, 2013 11:57 am 
Offline

Регистриран на: Нед Яну 08, 2012 6:45 pm
Мнения: 20
По този повод силно препоръчвам двете части на филма "Дух в черупка". Много силни и точни!

Резюме:
Годината е 2009. Благодарение на мрежата, светът няма граници, а хората живеят във виртуална среда. Хакерските престъпления са се разнасали до съвършенство и за борба с кибертероризма е създаден Отдел 9, в който работят елитни агенти - киборги с невероятни сили и способности. Една от тях е Майор Мотоко Кусанаги. Тя и екипът и са по следите на "Кукловода", мистериозен и изключетлно опасен хакер, способен да прониква в човешките мозъци и да използва контрола върху тях за свои собствени загадъчни цели. Майор Косанаги и нейните колеги се впускат в една високо технологична надпревара с времето, за да заловчт и спрат Кукловода. Този шедьовър Мамору Оши, вдъхновил братя Уашовски за създаването на "Матрицата", е един от най- красивите и технически съвършени филми в историята на японската анимация.

1. http://zamunda.net/details.php?id=159991&hit=1
2. http://zamunda.net/details.php?id=15136&hit=1


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Авг 16, 2013 3:08 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Pepi написа:
..."те могат да мислят и действат, но... нямат душа"...

Днес ми попадна този материал и реших да го споделя, понеже д-р Щайнер говори за хората, без души...


Пепи, това горното от къде е, можеш ли целия текст да пуснеш... А това е друг цитат на Щайнер, който пък визира безазовите души /пак е твой в тема от 2012 год./:

"Появяват се безброй хора над мярката, която е определена за човечеството.
Появяват се хора лишени от Аз (ichlos), хора, които в действителност не са хора. Това е страшната истина.
По земята ходят хора, които не са инкарнация на Аз (keine Inkarnation eines Ich).
Те са включени в линията на физическата наследственост, получават етерно и астрално тяло.
Вътрешно, в определен смисъл, са снабдени са ариманично съзнанание.
Ако не се вглеждат в тях достатъчно внимателно, те правят впечатление на хора, но не са хора в абсолютния смисъл на тази дума."

ГА 346

Представлява интерес тази тема за мен - човешките същества без душа, които се раждат, и безазови човешки същества. За едно и също ли става дума?! И ако реално при вторите имаме астрално тяло, значи все пак те имат душа, но в тази душа няма въплътен човешки Аз, духовно ядро, което тотално го оставя на собствената му астрална вихрушка, но все пак душа има... тогава значи онези, които са без душа, са някаква друга категория... ((D
И какво означава "над мярката, определена за човечеството" - значи става въпрос за свръхчовешки създания, които реално не се вписват в предписанието, дадено като "норма" за човечеството в този му етап от развититето... Моля за конкретни цитати, за да се опитаме да изясним...

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Авг 16, 2013 7:33 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 2:27 pm
Мнения: 1141
Да, Аз е не душа

всъщност, много интересни неща може да се прочете и за душата и за Аза в енциклопедията, то това е друга тема

_________________
ИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Непрочетено мнениеПубликувано на: Пет Авг 16, 2013 8:02 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 12:35 pm
Мнения: 1613
Значи, ако става дума за безазови същества, то те имат физическо, етерно и астрално тяло, и четвъртият, т.е. най-младият член на човешкото същество не е навлязъл в тях... Как се случва това, и защо по-точно това не се случва? И как се развива едно такова дете до 21-та година?! Има ли общо да речем това и с възможни психически заболявания, при които например Азът остава "закачен" за Духовния свят - има го, но не може да слезе - това е при Шизофренията, също съм го виждала и при Аутизмът... В същия момент голяма част от хората с подобна конституция са смятани за свръхинтелигентни, т.е. често те "свалят" странни знания направо от първоизточника..., и са абсолютно непредсказуеми на астрално ниво... При това бурно и неовладяно астрално тяло, там шестват луциферичните същества.

Съществата без душа - какво ще рече това?! Мислят, действат, но не чувстват - значи има Аз, който е инкарниран реално, но да речем в периода 7 - 14 год. не се "ражда" за земен живот Астралното тяло. Т.е. то остава реално неинкарнирано напълно и външно тези хора стават хора на ума, на действието. Това значи, че реално ако нямат развитие в Астралното тяло, те са пропити много повече от ариманичните същества и изглеждат дистантни, затворени и изсушени... За разлика от горните, които пък са в другия полюс и са някак "светещи" и "излъчващи"... И тъй тогава тоя Аз действа директно в мисленето и Волята...

Явно това са две крайности, които все повече и повече ще срещаме... ((D

"Нормата" е наистина Христос в нас, на средата на везните между нужните ни за развитието Ариман и Луцифер! Но къде го Той в нас, след Голгота!? Къде го Той сред целокупното човечество, и сред групата на антропософистите в света! <9!^ Въпросите ми са реторични, Пепи.

_________________
"Нека никога не те е грижа за лъжите, а търси винаги мира в истината"
антр.лекар д-р Фр.Келер към мен, за мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Хостинг и Домейни